Kısa URL: https://ml.md/lc29136
Gönderme Tarihi: 27.Ekm.2008
2,373 defa indirildi / yazdırıldı
Malzeme
- 1 su bardağı irmik
- 1 l süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 1 paket sütsüz çikolata
- ½ su bardağı şamfıstık
- 1 kutu Sana Crème Bonjour peynirli sandviç sürme
Hazırlanışı
1. Derin bir tencereye sütü, suyu, irmiği ve şekeri koyup muhallebi kıvamına gelene kadar kısık ateşte devamlı karıştırarak pişirin. Ateşten indirmeden hemen önce portakal kabuğu rendesini ve çekilmiş şamfıstığı ilave edip karıştırın.
2. Tatlıyı karıştırarak ılıttıktan sonra içine 1 kutu Sana Crème Bonjour peynirli sandviç sürmeyi ekleyip karıştırın.
3. Servis yapacağınız kâseyi ve küçük kâseleri sıcak su ile ıslatın.
4. Tatlıyı ıslanmış kâselere döküp oda sıcaklığında iyice soğuttuktan sonra buzdolabında en az 2 saat soğutup servis tabağına ters çevirip çıkarın.
5. Üzerini tamamen rende çikolata ile kaplayıp arzuya göre vanilyalı dondurma ile servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc78118
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2012
1,917 defa indirildi / yazdırıldı
2 Yemek Kaşığı Sana Mutlu Aile
1 Adet portakal kabuğu
1 Su Bardağı irmik
1 Su Bardağı portakal suyu
2 Yemek Kaşığı margarin
1 Su Bardağı şeker
4 Su Bardağı su
fındık hariç bütün malzememizi bir tenecerede karıştırınız muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Sıcakken fırın kalıplarına dökün. Buzdolabına koyun sonra üstüne fındık koyun.