|
Portakallı İrmik Tatlısı |
|
Lezzet İşçisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.12.2006
Mesajlar: 50 Şehir: Malatya-Darende |
Kısa URL: https://ml.md/lc17862
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2007
2,735 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 su bardağı süt
1 su bardağı irmik
1 portakal kabuğu rendesi
1,5 su bardağı şeker
1,5 çorba kaşığı kakao
Bütün malzeme bir tencereye aktarılır. Önce soğuk olarak karıştırılır, sonra orta ateşte kıvam alana kadar sürekli karştırarark pişirilir. Kaselere taksim edilir. Buzdolabında soğutulur. Süslenerek servise sunulur.
ML® Portakallı İrmik Tatlısı için tıklayın
ML® Meyveli İrmik Tatlısı için tıklayın
|
Portakallı İrmik Tatlısı |
|
Halilim
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.05.2007
Mesajlar: 45 Şehir: Çankırı |
Kısa URL: https://ml.md/lc23908
Gönderme Tarihi: 18.May.2008
2,662 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 su bardağı su
2 su bardağı portakal suyu
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı irmik
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 limonun suyu
Bir tencereye suyu, portakal suyunu, limon suyunu, şeker ve irmiği koyup, karıştırın. Çukur bir kaseyi ıslatıp, pişirdiğiniz tatlıyı içine dökün. Bir gece beklettikten sonra servis tabağına ters çevirip portakal dilimleriyle süsleyin ve servis yapın.
ML® Sakızlı İrmik Tatlısı için tıklayın ML® Çilekli İrmik Tatlısı için tıklayın
Fotoğraf "Saadet" tarafından gönderildi. 07.08.2014
|
Portakallı İrmik Tatlısı |
|
buz kalıbı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.06.2010
Mesajlar: 38 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc52873
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2010
2,562 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 su bardağı süt
3 çorba kaşığı tozşeker
1 paket vanilya
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 su bardağından fazla irmik
1 çorba kaşığı kuşüzümü
Yarım su bardağı dövülmüş badem
2 adet yumurta
2 adet portakal
100 gram bitter çikolata
Sütü kaynatın. Tozşeker, vanilya, portakal kabuğu rendesi ve irmiği katıp 10 dakika karıştırarak pişirin. Ateşten alın. İçine kuş üzümlerini ve bademleri atın. Yumurtaları da ekleyip iyice çırpın. Muhallebi kaselerini suyla çalkalayın. Tatlıyı kaselere doldurun. Önce oda sıcaklığında, sonra buzdolabında soğumaya bırakın. Portakalları dilimleyin. Servis tabaklarına dizin. Üzerine tatlı kaselerini ters çevirerek çıkarın. Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Tatlıların üzerinde gezdirip, servis yapın.
Not: Kaseler hafif nemli olursa, tatlılar kaseden daha kolay çıkar.
ML® Havuçlu İrmik Tatlısı için tıklayın ML® Muzlu İrmik Tatlısı için tıklayın ML® Kakaolu Vişneli İrmik Tatlısı için tıklayın
|
Portakallı İrmik Tatlısı |
|
çaylak2
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.11.2011
Mesajlar: 50 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc69817
Gönderme Tarihi: 11.Kas.2011
2,335 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
1 paket vanilya
9 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı rende portakal kabuğu
9 yemek kaşığı toz şeker
80 gr bitter çikolata
Süt, irmik, vanilya ve toz şekeri ekleyip orta ateşte pişirin. Kaynamadan önce rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edin. Kaynadıktan sonra suyla ıslatılmış diktörtgen cam servis tabağına aktarın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alarak en az 3 saat bekletin. Çikolatayı benmari usulü eritin. Donan irmikli muhallebiyi dilimleyerek servis tabaklarına alın. Üzerine çikolata sosu döküp, rendelenmiş portakal kabukları ile süsleyerek servis yapın.
|
Portakallı İrmik Tatlısı |
|
AYŞEGÜL ALSAN
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.01.2013
Mesajlar: 74 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc90547
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2013
1,887 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 süt
1.5 irmik
1.5 toz şeker
1.5 yemek kaşığı margarin
1 paket vanilya
2 portakal kabuğu rendesi
Süt, irmik, margarin, toz şeker ve portakal kabuğu rendesini karıştırın. Ocakta orta ısıda sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Vanilyayı da ekleyip karıştırın. Silikon bir kek kalıbını su ile çalkalayın ve suyu dökün. Muhallebiyi kalıba dökün. Soğuyunca buzdolabına koyun. Servis edeceğiniz zaman kalıbı servis tabağının üstüne koyup ters çevirin. İnce portakal dilimleriyle süsleyerek servis yapın.
|
Portakallı İrmik Tatlısı |
|
bakanım
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.01.2013
Mesajlar: 41 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc113135
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2015
1,466 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
1 su bardağı portakallı irmik
300 ml toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet portakal kabuğu rendesi
Derin bir tencerenin içine tereyağı hariç tüm malzemeyi alalım. Orta hararetli ocakta sürekli karıştırarak pişirelim. Tatlımız göz göz olup kaynamaya başladığında tereyağını ilave edip 1 - 2 dk. daha pişirelim ve ocağın altını kapatalım. Isıya dayanıklı bir kabı su ile ıslatalım ve tatlımızı kabımıza boşaltalım. En az 2 saat buzdolabında bekletip dilimleyerek servis edelim.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 22.07.2024
|
Portakallı İrmik Tatlısı |
|
fondip
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.07.2020
Mesajlar: 22 Şehir: Kilis |
Kısa URL: https://ml.md/lc152255
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2020
320 defa indirildi / yazdırıldı
|
Portakal sosu için:
3 yemek kaşığı mısır nişastası
Yarım su bardağı toz şeker
2 su bardağı portakal suyu
Muhallebisi için:
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı irmik
5 su bardağı süt
1 paket vanilya
Portakal suyunu şeker ve nişastayla birlikte bir tencereye aktarın ve topak kalmayana kadar karıştırın.
Tencereyi ocağa alıp kıvamı koyulaşana kadar pişirin.
Kalıbı ya da fırın kabını hafifçe ıslatıp koyulaşan portakal sosunu kalıba aktarın.
Oda sıcaklığına gelen sosu buzdolabına kaldırın.
Bir başka tencerede irmik, şeker ve sütü pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
Tencereyi ocağa alıp orta ateşte koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
Kıvamı koyulaşınca vanilyayı da ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
Buzdolabında soğuttuğunuz portakallı sosun üzerine irmikli muhallebiyi aktarın ve üst yüzeyini düzleştirin.
Ilınan tatlıyı yeniden buzdolabına kaldırın.
3-4 saat dinlendirdiğiniz tatlıyı ters çevirerek dikkatle kalıptan çıkarın.
Dilimleyip tabaklara aldıktan sonra dilediğiniz gibi süsleyin ve servis yapın.
|
Portakallı İrmik Tatlısı |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc170083
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2023
258 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
12 - 14 adet bebe bisküvisi
1 poşet Dr. Oetker Çikolatalı Sos
2,5 su bardağı süt
2 poşet Dr. Oetker İrmik Tatlısı
2,5 su bardağı süt
25 g yumuşak margarin
2,5 su bardağı portakal suyu
Bisküvileri süte batırıp kaselere paylaştırın.
2,5 su bardağı sütü tencereye alın, üzerine çikolatalı sos karışımını ilave edin ve orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın, karıştırmaya devam ederek 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan alın, arada karıştırarak soğutun.
1 poşet irmik tatlısını 2,5 su bardağı süt ile orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında margarini ekleyin ve 5 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan aldığınızda üzerine pişirdiğiniz çikolatalı sostan 1 su bardağı ekleyin ve karıştırın. Bu karışımı kaselere, yarılarını kadar dolduracak şekilde paylaştırın.
İkinci irmik tatlısını portakal suyu ile orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 5 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp kaselerdeki çikolatalı irmik tatlılarının üzerlerine paylaştırın. Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına alın. 1-2 saat bekletip üzerlerine çikolatalı sos dökerek servis yapın.
|
Portakallı İrmik Tatlısı |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc179115
Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2024
145 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
Pelte için:
2 su bardağı portakal suyu
2 yemek kaşığı (silme) nişasta
2 yemek kaşığı toz şeker
Muhallebi için:
1 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
1 litre süt
Peltesi için tüm malzemeleri kaynayana kadar karıştırın.
Sunum kabınıza güzelce yayın ve soğumasını bekleyin.
Muhallebi için tüm malzemeleri karıştırıp kaynatın.
Soğumuş pelerinin üstüne aktarın.
Oda sıcaklığına gelince dolaba kaldırın ve bir gün sonra servis yapın.
|
|