http://www.hurriyet.com.tr
1 litre süt
10 kaşık şeker
10 kaşık irmik
Yarım portakal kabuğu rendesi
1 paket vanilya
Tabanı için:
Kakaolu pötibör bisküvi
50 gram tereyağı
3 yemek kaşığı süt
Üzeri için:
3 çay bardağı portakal suyu
2-3 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı nişasta
Portakalları dilimleyip kalıbın kenarlarına dizin. Bisküvileri ufalayın, tereyağı ve sütle harmanlayın. Bisküvileri kalıbın altına dizin, elinizle iyice bastırın.
Süt, şeker ve irmiği koyup kaynayana kadar karıştırın. Koyulaşmaya başlayınca vanilya ve portakal kabuğu rendesini ekleyip iyice koyulaşınca altını kapatın. Bisküvilerin üzerine dökün. Soğuyana kadar bekletin.
Üzerine 3 çay bardağı portakal suyu ve kalan malzemeleri ocağa koyup karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın. Soğuyan irmiğin üzerine sosu dökün. Oda sıcaklığına gelince dolaba kaldırın. Üzerini istediğiniz gibi süsleyin. Mümkünse 1 gece dolapta bekletin.
|