|
Portakallı Kabak |
|
Fortuna
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.10.2011
Mesajlar: 119 Şehir: İspanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc69126
Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2011
1,893 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet kabak
1'er adet havuç ve soğan
Yarım demet dereotu
1 su bardağı portakal suyu
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı şeker ve tuz
Havuçlar temizlenip, doğrandıktan sonra biraz yumuşayana kadar 10 dakika haşlanır. Kabaklar temizlenip doğranır. Soğan incecik doğranıp, zeytinyağında biraz kavrulur. Kabak ve havuç soğanlara ilave edilip kavrulur. Tuzu, şekeri konulup, portakal suyu eklenir. Ağzı kapatılıp ağır ateşte pişirilir. Soğuduktan sonra üzerine doğranmış dereotu serpilerek servis edilir
|
Portakallı Kabak |
|
cızbız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.09.2013
Mesajlar: 70 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc93145
Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2013
1,628 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 kaşık zeytinyağı
1 su bardağı portakal suyu
1 çay kaşığı şeker
4 adet kabak
1 adet havuç
1 adet soğan
1/2 demet dereotu
Tuz
Önce havuçlar temizlenip, doğrandıktan sonra biraz yumuşayana kadar 10 dakika haşlanır.
Soğan incecik doğranıp, zeytinyağında biraz kavrulur.
Kabaklar temizlenip doğranır.
Kabak ve havuç soğanlara ilave edilip kavrulur.
Tuzu, şekeri konulup, portakal suyu eklenir.
Ağzı kapatılıp ağır ateşte pişirilir.
Soğuduktan sonra üzerine doğranmış dereotu serpilerek servis edilir.
|
|