Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Muzlu Kek Tarifleri > Portakallı Kek (22 adet - 11,794,940 defa bakıldı)

Portakallı Kek


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Bademli Kek Tarifleri
Browni Tarifleri
Cevizli Kek Tarifleri
Cheesecake Tarifleri
Çaylı Kek Tarifleri
Çikolatalı Kek Tarifleri
Çilekli Kek Tarifleri
Elmalı Kek Tarifleri
Erikli Kek Tarifleri
Fındıklı Kek Tarifleri
Fıstıklı Kek Tarifleri
Fincan Keki Tarifleri
Havuclu Kek Tarifleri
Hindistancevizli Kek Tarifleri
Hurmalı Kek Tarifleri
Islak Kek Tarifleri
Kağıtta Kek Tarifleri
Kahveli Kek Tarifleri
Kakaolu Kek Tarifleri
Kayısılı Kek Tarifleri
Kremalı Kek Tarifleri
Kirazlı Kek Tarifleri
Kivili Kek Tarifleri
Kup Kek Tarifleri
Limonlu Kek Tarifleri
Meyveli Kek Tarifleri
Muffin Tarifleri
Muzlu Kek Tarifleri
Pankek Tarifleri
Patatesli Kek Tarifleri
Peynirli Kek Tarifleri
Portakallı Kek Tarifleri
Soslu Kek Tarifleri
Sünger Kek Tarifleri
Şeftalili Kek Tarifleri
Tava Kek Tarifleri
Top Kek Tarifleri
Tuzlu Kek Tarifleri
Unsuz Kek Tarifleri
Üzümlü Kek Tarifleri
Vişneli Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Portakallı Kek

Hiç Kimse
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771
Şehir: Bahçelievler/ANKARA
Kısa URL: https://ml.md/lc1393
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2006
15,025 defa indirildi / yazdırıldı




3 yumurta
7 çorba kaşığı şeker
7 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 portakal kabuğu ve suyu
ŞURUBU İÇİN:
1 portakal kabuğu rendesi
2 portakal suyu
4- 5 çorba kaşığı şeker

1 Kalıp yağlanır, unlanır. Fırın yakılır.
2 Üç yumurta ile 7 çorba kaşığı şeker ve portakal kabuğu rendesi, koyu yoğurt kıvamına gelinceye kadar çarpılır.
3 İçine portakal suyu ve kabartma tozu ile elenmiş un konup karıştırılır.
4 Kalıba boşaltılıp orta hararetli fırında 30- 40 dakika pişirilir. Soğuyunca kalıptan çıkarılır, tabağa alınır.
5 Portakal kabuğu rendesi ve iki portakal suyu ile 4- 5 çorba kaşığı şeker bir taşım kaynatılıp soğumuş kekin üzerine gezdirilerek dökülür.


ML® Portakallı Kek için tıklayın



Fotoğraf "oya özmen" tarafından gönderildi. 24.04.2019


Portakallı Kek

sude
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 30.04.2006
Mesajlar: 68
Şehir: Sivas
Kısa URL: https://ml.md/lc2976
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2006
16,060 defa indirildi / yazdırıldı




250 gr un
100 gr süt
250 gr şeker
3 adet yumurta
200 gr margarin
1 portakalın suyu
1 paket kabartma tozu
1 portakalın kabuğun rendesi

Şeker ve yağı iyice karıştırın, yumurtaları birer birer ilave edin. Sırasıyla, önce un ve kabartma tozu, ardından portakal suyu, süt veportakal kabuklarını da karıştırın.
Bunları yağladığınız bir tepsiye boşaltın ve normal ateşte 55-60 dakika pişirin.


ML® Portakallı Krep için tıklayın

ML® Madlen Kek (görsel)



Portakallı Kek

SosiScan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.05.2006
Mesajlar: 90
Şehir: Nevşehir
Kısa URL: https://ml.md/lc4497
Gönderme Tarihi: 04.Haz.2006
4,949 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet yumurta
1 su bardagi toz seker
1 su bardagi un (iki kez elenmis)
1/2 paket kabartma tozu
2 kahve fincani portakal suyu
1 kg krem santi
1 su bardagi süt

Yumurtalari seker ile birlikte bembeyaz ve köpük köpük olana dek çirpalim. Elenmis una kabartma tozunu karistirip, ilave edelim. Mikserin düsük ayari ile karistiralim. Pasta kalibini hafifçe yaglayalim. Seker ve un serpistirelim. Hamuru kaliba bosaltalim. 170 derece firinda pisirelim.
Pastamiz pisince kalibinda sogutalim. Ters çevirerek kalibindan çikaralim.
1 kahve fincani portakal suyunu seker ile karistiralim. Sekerli portakal suyunu pastanin üzerine dökelim. 1 paket krem santiyi 1 su bardagi süt ile çirparak koyulastiralim. Portakalli pastanin üzerini ve yanlarini krema ile sivayalim. Hindistancevizi ile süsleyip, servis yapalim.


ML® Siyah Beyaz Kek için tıklayın




Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 24.04.2024


Portakallı Kek

DeliKız
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.03.2006
Mesajlar: 109
Şehir: izmir
Kısa URL: https://ml.md/lc7133
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2006
4,913 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet portakal
6 adet yumurta
20 çorba kaşığı toz şeker
15 çorba kaşığı un
1 paket margarin
1 paket kabartma tozu

Yumurtaları ve 15 kaşık toz şekeri bir kaba alarak beraberce çırpın. Portakalların kabuklarını rendeleyin yarısını, erimiş margarin, kabartma tozu ile birlikte yumurtalı şekerli karışıma ekleyin, iyice karıştırarak yağlanmış kek kalıbına dökün, fırında pişirin. Portakal suyunu 5 kaşık toz şekerle kaynatarak şurup koyuluğuna getirin. Kek fırından çıktıktan sonra biraz soğutun ve üzerine portakal şurubunu emdierek dökün. İyice soğuyunca servis edin.


ML® Anakonda için tıklayın



Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 24.04.2024


Portakallı Kek

hande güler
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 09.10.2017
Mesajlar: 25
Şehir: Mardin
Kısa URL: https://ml.md/lc128864
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2017
998 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.elele.com.tr

2 portakal
4 yumurta
150 gr. Agave şurubu
200 gr. badem unu
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
3 çorba kaşığı taze hindistancevizi

Portakalları yıkadıktan sonra kabuğunu soymadan bütün olarak yumuşayıncaya kadar haşlayın. Portakalları suyun içinden alıp, yine kabuğunu soymadan bütün olarak mutfak robotundan geçirin. Yumurtaları, agaveyi, badem ununu, tuzu ve kabartma tozunu ekleyin. Boza kıvamındaki hamuru yağlanmış kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 190 derecedeki fırında 45-50 dakika pişirin. Fırından alıp, kalıptan çıkarmadan oda ısısında iki saat dinlendirin. Kalıptan çıkardıktan sonra taze rendelenmiş hindistancevizi ile süsleyerek servis edin.

Not: Agave şurubunu gurme marketlerden temin edebilirsiniz.



Portakallı Kek

kaide
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 27.10.2014
Mesajlar: 37
Şehir: Mardin
Kısa URL: https://ml.md/lc134957
Gönderme Tarihi: 20.Haz.2018
984 defa indirildi / yazdırıldı




3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı portakal suyu
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1.5 su bardağı un
Üzeri için:
2 yemek kaşığı hindistancevizi
Süt veya reçel

Derin bir kaba önce yumurta ve şekerleri alıp iyice çırparak köpürtüyoruz.
Daha sonra diğer malzemelerimizi sırasıyla kabımıza alarak yavaş yavaş karıştırıyoruz.
Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbımıza hamurumuzu döküp önceden ısınmış 200 dc fırında pişiriyoruz.
Fırından çıkardığımız kekin üzerine temiz bez kapatıp soğumasını bekliyoruz.
Soğuyan kekimizin üzerine fırça yardımıyla süt veya reçel sürüyoruz (hindistancevizinin yapışması için) ve hindistancevizi serperek servis yapıyoruz.



Portakallı Kek

gülfiraz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 13.12.2019
Mesajlar: 30
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc147445
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2019
529 defa indirildi / yazdırıldı




1,5 su bardağı toz şeker
3 adet yumurta
Yarım su bardağı ayçiçeği yağı
1 su bardağı süt
1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için:
Pudra şekeri

Toz şekerle yumurtayı iyice çırpın.
Ayçiçeği yağı ve süt ekleyerek çırpmaya devam edin.
Portakal suyunu da ekleyin.
Azar azar unu ve kabartma tozunu ilave edin ve karıştırın.
Son olarak portakal kabuğu rendesini de kek hamuruna karıştırın.
Kek kalıbını tereyağıyla yağlayıp hamuru kaba boşaltın.
Keki fırına vermeden önce üzerine tarçını serpin.
Önceden 150 derecede ısıtılmış fırında 50 dakika pişirin.
Keki fırından çıkarıp soğumasını bekleyin.
Dilimleyip servis etmeden önce üzerine pudra şekeri serpin.



Portakallı Kek

mutfak kapısı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.02.2020
Mesajlar: 58
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc148547
Gönderme Tarihi: 15.Şub.2020
736 defa indirildi / yazdırıldı




Anadolujet Magazin

3 yumurta
1 bardak taze sıkılmış portakal suyu
½ su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
1 adet rendelenmiş portakal kabuğu
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un
Portakal kurusu
Sürülebilir taze peynir
1 çay bardağı pudra şekeri

Yumurta, toz şeker, portakal suyu ve rendelenmis portakal kabugu iyice çırpılır.
Karışıma kabartma tozu, vanilya ve un eklenip çırpma işlemine devam edilir.
Kıvamını alan hamur kek kalıbına dökülür ve önceden 180 derece ısıtılmış fırında 45 dakika kadar pisirilir.
Fırından çıkarılan kek soğumaya bırakılır.
Sürülebilir taze peynir ve pudra şekeri iyice çırpılır ve kekin üzerine ince bir katman oluşturacak şekilde sürülür.
Portakal kurusu ve portakal rendesiyle süslenen kek servise hazırdır.



Portakallı Kek

memetcan
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 15.05.2020
Mesajlar: 18
Şehir: Isparta
Kısa URL: https://ml.md/lc150640
Gönderme Tarihi: 19.May.2020
472 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sozcu.com.tr

3 adet yumurta
1 su bardağı esmer şekeri
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı tereyağı
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
Alabildiğine un
6-8 parça kurutulmuş portakal
1 yemek kaşığı taze çekilmiş tarçın
2 portakal kabuğu rendesi
Çok az zencefil rendesi
Yarım paket krema
1 paket krem peynir ( labne değil)
2 yemek kaşığı pudra şekeri

Yumurta şeker karışımın içine tüm malzemeleri ekleyerek karıştırdıktan sonra önceden ısınmış 180 derecelik fırında yarım saat fırınlıyoruz. Soğuduktan sonra ekmek bıçağı ile yavaşça kesiyoruz.
Cevizi tereyağında kavurup içerisine sert cinsten kabuğu soyulmuş elmaları küp küp doğrayıp atıyoruz. 2-3 yemek kaşığı esmer şeker ve 1 yemek kaşığı tarçın ile tüm harcı pişiriyoruz. Elmalar suyunu verdiğinde kapatıyoruz. Üzerine ağza gelecek şekilde portakal kabuğu rendesi yapabilirsiniz
Kısık ateşte kremanın içine krem peyniri ekleyip 2 yemek kaşığı pudra şekeri ile birlikte sürekli karıştırıyoruz.
Kekimizi ortadan iki ayırıp her iki pandispanyaya kremadan sürüyoruz. Sonra tabana cevizli harcımızı ekleyip üzerini kapatıyoruz. En üzerine kalan kremayı ve kurutulmuş portakal parçalarını ekliyoruz.



Portakallı Kek

labirent
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.12.2020
Mesajlar: 34
Şehir: Lüleburgaz
Kısa URL: https://ml.md/lc154697
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2020
391 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet yumurta
1 buçuk su bardağı toz şeker
1 adet portakal (suyunu ve rendelenmiş kabuğunu kullanın)
1 su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı süt
1 buçuk su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın (isteğe bağlı)

3 yumurtayı geniş bir kaba kırın. Üzerine 1,5 su bardağı şekeri ekleyin ve köpürene kadar iyice çırpın.
Portakalınızı önce sıkın, ardından kabuklarını rendeleyin.
Un, vanilya ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri ekleyin ve karıştırın.
Ardından, 1 bardak elenmiş unu, vanilyayı, kabartma tozunu birlikte ekleyip karıştırmaya devam edin. Dilerseniz bir tatlı kaşığı tarçını da bu karışıma ekleyin.
Portakallı kekinizin içinin çiğ kalmaması için, ne çok akışkan ne çok katı, ikisinin ortası bir kıvam elde edene kadar, biraz daha un ilavesinde bulunabilirsiniz. Elde ettiğiniz karışımı, yağlayıp unladığınız kek kalıbına boşaltın.
Portakallı kekinizi fırına vermeden önce, fırınınızı 150 derecede önceden ısıtmalısınız.
Kekiniz yaklaşık 40 dakika piştikten sonra, pişip pişmediğinden iyice emin olmak için kekinize bir bıçak ya da kibrit çöpü batırın. Eğer, batırdığınız kibrit çöpünde ya da bıçakta hamur kalmadıysa, portakallı kekiniz servise hazır demektir.
Dilerseniz portakallı kek dilimlerinizi, üzerine pudra şekeri serperek de servis edebilirsiniz.



Portakallı Kek

maskeli
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.07.2020
Mesajlar: 43
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc155922
Gönderme Tarihi: 06.Şub.2021
322 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 şişe maden suyu
1 su bardağı ayçiçek yağı
3 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Kakaolu karışım için:
50 gr kakao
2 yemek kaşığı toz şeker
Portakal püresi için:
4 adet portakal
4 adet karanfil
2 adet çubuk tarçın
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı vanilya çubuğu özü

Portakal püresi için: Çubuk tarçın, vanilya çubuğu özü ve üzerine çıkacak kadar suyla birlikte tencereye alın.
Su buharlaşana kadar portakalları pişirin. Hatta biraz da dibini tutturun. Pişen portakalları mutfak robotunda tek tek püre haline getirin.
Yumurtaların beyazını ve sarısını ayırın. Sarılarını çırpın ve sırasıyla şekeri, yağı, maden suyunun 2/3’ünü, unu, vanilyayı, kabartma tozunu ve hazırladığınız 1 portakal püresinin ekleyip çırpmaya devam edin.
Portakal püresinin kalan kısmını porsiyonlara bölerek buzlukta saklayabilirsiniz. Ayrı bir kapta yumurta beyazlarını mikserle kar haline getirin ve kar haline getirdiğiniz yumurta beyazlarını da hazırladığınız kek karışımına ekleyip karıştırın.
Kek kalıbını yağlayın ve kek harcını kalıbınıza dökün. 175 derecelik fırında keki pişirin. Dilerseniz servis etmeden önce pudra şekeri serpebilirsiniz.



Portakallı Kek

Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171
Şehir: Mamak
Kısa URL: https://ml.md/lc161148
Gönderme Tarihi: 10.Kas.2021
246 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet rendelenmiş havuç
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
1 çorba kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
Üzeri için:
4-5 dilim portakal
2 çorba kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
2 çorba kaşığı kıyılmış badem

Yumurta ve toz şekeri derin bir kaba alıp birlikte çırpın. Sıvı yağ, ceviz, tarçın, havuç ve portakal kabuğu rendesini üzerine ekleyin. En son kabartma tozu ve unu eleyerek karışıma ilave edin ve karıştırın. Yağladığınız kek kalıbına hamuru döküp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40 dakika pişirin. Kalıptan çıkardıktan sonra portakal dilimleri, badem ve rendelenmiş portakal kabukları ile süsleyerek servis yapın.



Portakallı Kek

Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171
Şehir: Mamak
Kısa URL: https://ml.md/lc162636
Gönderme Tarihi: 24.Oca.2022
217 defa indirildi / yazdırıldı




3 yumurta
Yarım çay bardağı portakal suyu
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Yeteri kadar badem unu veya normal un
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Portakallı pasta tarifi için önce portakalları 30 dakika suda haşlayın. Böylece acılığı gidecektir. Ardından portakalları dilimleyin ve çekirdekleri çıkarın. Kabaca doğrayın.
Robottan geçirin. Ardından portakalları bir kaba alın ve badem unu, kabartma tozu, şeker ve yumurtayla iyice karıştırın.
Çizgili bir kek kalıbına dökün. Kek altın rengi olana ve ortasına batırdığınız bir kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
Ardından soğuyunca keki kalıptan çıkarın. Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. İsteyenler üzerine krem şanti, portakallı jöle ya da krema hazırlayabilir.



Portakallı Kek

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc167074
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2022
273 defa indirildi / yazdırıldı




www.sefabdullahusta.com

4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
8 çorba kaşığı un (tepeleme dolu olacak, sıvı olmayan bir hamur olacak)
1 çay bardağı ceviz içi
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için:
Hazır meyve sosu

Fırınımızı 180 dereceye getiriyoruz. Yumurtamızın beyazını köpürene kadar yüksek devirde çırpıyoruz, şekerimizi ilave ediyoruz çırpmaya devam ediyoruz. Yumurta sarılarımızı ekliyoruz ve karışımımız iyice köpürene kadar çırpıyoruz. Ardından süt ve sıvı yağı ekleyip çırpıyoruz. Vanilya, kabartma tozu, portakal kabuğu rendesi, ceviz içi ve tarçını ekliyoruz ve çırpıyoruz. Unumuzu ilave ederek hamurumuzu katılaştırıyoruz, spatula yardımıyla kek hamurumuzu karıştırıyoruz. Yağlayıp unladığımız orta büyüklükte borcama karışımımızı döküp fırına koyuyoruz. Pişen kekimizin üzerine bir örtü örterek sıcaklığı gidene kadar bekletiyoruz. Daha sonra meyve sos ile servis edebiliriz.



Portakallı Kek

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc168664
Gönderme Tarihi: 21.Kas.2022
240 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.droetker.com.tr

Hamur:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
125 g margarin veya tereyağı
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 portakal kabuğu rendesi
0,5 çay bardağı portakal suyu
2 su bardağı Dr. Oetker Sade Kek Karışımı
Kalıp:
Dilimli derin kek kalıbı (Ø 24 cm)

Kek kalıbını margarin ile yağlayın ve unlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Yumurta ve şekeri mikser ile beyazlaşıncaya kadar çırpın. Üzerine margarin, şekerli vanilin, portakal kabuğu rendesi, portakal suyu ve 2 su bardağı sade kek karışımı ekleyerek 2-3 dakika daha çırpın. Kek kalıbına dökün ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika
Fırından aldığınız keki 10 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.



Portakallı Kek

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc168665
Gönderme Tarihi: 21.Kas.2022
242 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.droetker.com.tr

Hamur:
3 yumurta
1 çay bardağı esmer şeker
1 çay bardağı toz şeker
100 g eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı süt
2 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Vanilinli Hamur Kabartma Tozu
2 portakal kabuğu rendesi
Üzeri için:
1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
1 poşet Dr. Oetker Hızlı Nişasta
Kalıp:
Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)

Kalıbı margarin veya tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Yumurta, esmer şeker ve toz şekeri çırpma kabına alın. Mikser ile beyazlaşıncaya kadar yaklaşık 3 dakika çırpın. Eritilmiş tereyağı ve sütü ilave edip 1 dakika daha çırpın. Un ve vanilinli hamur kabartma tozunu ilave edip mikserin düşük devrinde 1 dakika çırpın. Portakal kabuğu rendesini ekleyip kaşık veya spatula ile karıştırın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika
Süre sonunda keki fırından alın, 10 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.
Portakal suyunu bir kaseye alın. Hızlı nişastayı azar azar ekleyerek kaşık ile sürekli karıştırın. Soğuyan kekin üzerine yayın ve dilimleyerek servis yapın.



Portakallı Kek

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc168666
Gönderme Tarihi: 21.Kas.2022
462 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.droetker.com.tr

Hamur için:
2,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
1,5 çay bardağı sıvı yağ
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
2 portakal kabuğu rendesi
Kalıp:
Dilimli derin kek kalıbı (Ø 22 cm)

Kalıbı margarin veya tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 3 dakika çırpın. Üzerine portakal suyu, sıvı yağ, şekerli vanilin ve portakal kabuğu rendesini ekleyip düşük devirde kısa bir süre karıştırın. Üzerine hazırladığınız un karışımını ekleyip düşük devirde 1 dakika çırpın. Hamuru kalıba döküp üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 50 - 55 dakika
Fırından çıkarıp 15 dakika bekletin. Kalıptan ters çevirerek çıkarın ve servis tabağına alın. Soğutun ve dilimleyerek servis yapın.



Portakallı kek

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc176703
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2024
193 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.aksam.com.tr

3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 portakal kabuğu rendesi ve suyu
1 kabartma tozu
1 vanilya (mecbur değil)
3,5 su bardağı un

İlk önce yumurta ve şekeri çırpın sütü sıvı yağı, portakal rendesini, portakal sularını sıkın ekleyin.
1 su bardağına yakın olacak tekrar az daha çırpın en sonu unu, kabartma tozunu ve vanilyayı da ekleyip çırpın.
Her tarafı yağlanmış kek kalıbına dökün 180 derece fırında 40-45 dakika da pişiyor, her fırın farklı olabilir.
40 dakikadan sonra kürdanla test edin fırından alın soğuduktan sonra ters çevirin.
Üzerine pudra şekeri serpin.



Portakallı Kek

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc177694
Gönderme Tarihi: 10.May.2024
136 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı taze portakal suyu
1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı tuz
Şerbet için:
Yarım su bardağı taze portakal suyu
Yarım su bardağı toz şeker

Fırını önceden 180 dereceye ayarlayın. Kek kalıbını yağlayın veya yağlı kağıt serin.
Bir karıştırma kabında yumurtaları ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
Sıvı yağ, taze portakal suyu ve rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyip çırpın.
Başka bir kapta unu, kabartma tozunu ve tuzu eleyin. Ardından karışıma ekleyin ve spatula ile karıştırarak homojen bir kıvam elde edin.
Hazırladığınız kek karışımını yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş kek kalıbına dökün.
Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Kekin pişip pişmediğini kürdan testi yaparak kontrol edebilirsiniz.
Kek fırındayken, şerbet için portakal suyunu ve şekeri küçük bir tencerede kısık ateşte kaynatın. Şeker eridikten sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Kek fırından çıktıktan sonra, ılık olan şerbeti kekin üzerine dökün.
Şerbeti çeken keki dilimleyerek servis yapın.



Portakallı Kek

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc177890
Gönderme Tarihi: 24.May.2024
192 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet portakal
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı tuz
Üzerine sos için;
1 su bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı taze portakal suyu
1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu (isteğe bağlı)

Portakalların kabuklarını rendeleyin ve suyunu sıkın. Kabukları ve suyu ayrı kaplarda bekletin.
Yumurtaları ve şekeri derin bir kapta iyice çırpın.
Sıvı yağı ve yoğurdu ekleyip karıştırın.
Unu, kabartma tozunu ve tuzu ekleyerek karıştırın.
En son rendelediğiniz portakal kabuklarını ve sıktığınız portakal suyunu ekleyip homojen bir karışım elde edin.
Yağlanmış kek kalıbına karışımı dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
Kürdan testi yaparak kekin pişip pişmediğini kontrol edin.
Pişen keki fırından çıkarıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
Bu esnada üzeri için sosu hazırlamaya başlayın. Pudra şekerini geniş bir kaseye alın.
Üzerine taze portakal suyunu ekleyerek pürüzsüz bir glaze elde edene kadar karıştırın.
İsteğe bağlı olarak rendelenmiş portakal kabuğunu da ekleyin ve karıştırın.
Kekiniz tamamen soğuduktan sonra üzerine hazırladığınız glazeyi dökün.
Glazenin kekin üzerine yayılmasını sağlamak için bir spatula veya arka tarafı düz bir kaşık kullanabilirsiniz.
Glazenin üzeri hafifçe donduktan sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz.







Portakallı Kek Tarifleri Muzlu Kek Tarifleri



(22 adet Portakallı Kek 11,794,940 defa bakıldı)

Sayfa: 1, 2  Sonraki »


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort