|
Kabuğunda Portakallı Krema |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc61987
Gönderme Tarihi: 04.Nis.2011
2,027 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 büyük portakal
2 portakalın kabuğu (rendelenmiş)
1 çorba kaşığı mısır nişastası (3 çorba kaşığı suda eritilmiş)
1 limonun suyu
60 gr (1/4 su bardağı) şeker
250 gr (1 su bardağı) krema (kar haline gelinceye kadar dövülmüş)
1 çorba kaşığı kavrulmuş badem (küçük küçük kırılmış)
Portakalları ikiye bölüp sularını sıkarak bir kenara koyunuz.
Keskin bir bıçakla sıkılma yarım portakalların içlerini ve beyaz kısımlarmı çıkarıp atınız. Boş kabuklan, hepsinin bir sıra halinde sığabileceği bir servis tabağına yerleştirip bir kenara bırakınız.
Portakal suyunu orta boy bir tencereye boşaltıp portakal kabuğu rendesi, suda eritilmiş mısır nişastası, limon suyu ve şekeri ekleyiniz. Tencereyi orta ateşe oturtup sürekli karıştırarak kaynatınız. Bir dakika kaynattıktan sonra tencereyi ateşten indirip, karışımı bir kaseye boşaltarak tamamen soğumaya bırakınız. Soğuyan portakallı karışıma, madeni bir kaşıkla kremayı katıp karıştırınız.
Portakallı kremayı, kaşıkla portakal kabuklarına doldurarak üstlerine badem serpiniz.
Buzdolabında 30 dakika soğuttuktan sonra servis ediniz.
Not: Portakallı kremayı yanında bisküvi ile servis edebilirsiniz.
|
PORTAKALLI KREMA (kabuğunda) |
|
ruşeym
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.11.2010
Mesajlar: 321 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc57882
Gönderme Tarihi: 29.Kas.2010
2,088 defa indirildi / yazdırıldı
|
Necip Usta
8 büyük vaşington portakalı
250 gr. portakal püresi
150 gr. toz şeker
4 yaprak jelatin
2 bütün yumurta
2 yumurtanın sarısı
1 adet portakal
5 adet kesme şeker
1/2 kg. vurulmuş krem şanti
8 portakal kabuğu
Jelatinleri kendilerine göre bol soğuk, mümkün se buzlu suda 2 saat önce ıslayıp susuz olarak bir tabağa çıkarınız.
8 portakalın üst kısımlarından ikişer santim kesip atınız. Portakalların kabuklarını yırtmadan bir kaşığın sapı ile içlerini boşaltınız. Devrilmemeleri için birer komposto kasesine oturtunuz. İçinden çıkan etleri zarsız olarak kalburdan geçiriniz. 250 gr. olarak sulu vaziyette muhafaza ediniz. Bir tencereye jelatini, yumurtaları, toz şekeri ve portakal rende yapar gibi sürtülmüş 5 adet kesme şekeri ilâve edip bir yumurta çırpma teli ile ağır ateşte veya sıcak suyun içinde oturtulmuş vaziyette pişirmeden jelatinleri eriyip yumurta köpürüp koyulaşıncaya kadar iyice vurunuz. Ateşten alıp vurarak soğutunuz. Soğuttuktan sonra bir kevgir alarak dikkatlice karıştırıp evvelâ krem şantiyeyi sonra portakal püresini yediriniz. Sonra portakalın kabuklarının içini boşaltıp buzdolabına koyunuz. Soğuyunca üzerlerine dekor torbasıyla güzelce sıkılmış krem şanti ve krem şantinin üzerine birer dilim portakal koyup servis ediniz.
|
|