|
Portakallı Krema |
|
Karakol
Editor
Kayıt: 10.11.2005
Mesajlar: 157 Şehir: Emek/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc10704
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2007
2,763 defa indirildi / yazdırıldı
|
2,5 su bardağı süt
4 yumurta
100 gr tozşeker
1,5 kaşık un
1 büyük ve sulu portakal
Portakal kabuğunun turuncu kısmı rendelenir, suyu sıkılıp ince delikli süzgeçten veya tülbentten geçirilerek süzülür. Rendelenmiş portakal kabuğu sütün içine konur ve birlikte kaynatılır. Porselen bir kâsede yumurta sarılan ve tozşeker çırpılarak iyice köpürtülür. Çırpmaya ara vermeden karışıma elekten geçirilmiş un azar azar dökülür ve yedirilir. Sonra kaynar süt ince ince akıtılarak bu kanşıma yedirilir ve kâse, içinde kaynar su bulunan ateşe oturtulmuş büyük bir kabın içine konur ve koyulaşıncaya kadar kanştınlarak pişirilir. Krema kaynamaya başlamadan benmariden indirilip bir kenarda ılımaya bırakılır. Yüzeyinde kaymak bağlamaması için ara ara karıştırılan krema ılıyınca hızlı hızlı karıştırılarak süzülmüş portakal suyu katılır ve kâselere bölünüp servis vaktine kadar buzdolabında saklanır.
|
PORTAKALLI KREMA |
|
rıza
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.03.2007
Mesajlar: 371 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc13383
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2007
2,067 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 iri ve sulu portakal
250 gram toz şekeri
1 limon
1/2 litre su
2 kaşık mısır nişastası
Portakalların kabuklarını soyup beyaz zarlarını da ayıkladıktan sonra dilim dilim kesmeli.
Portakal dilimlerini porselen bir tencereye boşaltmalı. Bunun üstüne şekeri döktükten sonra bir - iki parça limon kabuğuyle suyu katmalı.
Kabı kuvvetli bir ateşe oturtup on dakika kaynatmalı. Sonra kaptakileri ince delikli tel süzgeçten geçirmeli. Süzgeçten geçirilen bu karışımı gene porselen tencereye koymalı, nişastayı iki çorba kaşığı portakal suyuyla karıştırıp tencereye dökmeli.
Tenceredekileri 6 dakika kadar kaynattıktan sonra kabı ateşten almalı.
Tatlı soğuyunca bunu küçük kâselere boşaltıp servis yapmalı.
|
PORTAKALLI KREMA (Kâsede) |
|
ruşeym
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.11.2010
Mesajlar: 321 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc57881
Gönderme Tarihi: 29.Kas.2010
2,014 defa indirildi / yazdırıldı
|
Necip Usta
1 kg. kaynar süt
4 yumurtanın sarısı
150 gr. toz şeker
15 gr. un 15
gr. nişasta
1 portakalın rendelenmiş sarı kabuğu
1 portakalın kabuklarına parçalanmadan iyice sürtülmüş 10 adet kesme şeker
2 portakal suyu
Bir tencereye kesme şekeri, toz şekeri, un, nişasta ve portakal kabuğunu ve yumurta sarısını koyup yumurta çırpma teli ile iyice karıştırdıktan sonra kaynar sütü ilâve ediniz. Ağır ateşte ağır ağır karıştırarak 5 dakika kaynatıp ateşten alınız. Portakal suyunu da ilâve edip kâselere doldurunuz. Buzdolabında veya serin bir yerde soğuyunca servis ediniz.
|
Portakallı Krema |
|
arkın
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.09.2017
Mesajlar: 25 Şehir: Çanakkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc128389
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2017
1,513 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
Krema için:
1 su bardağı portakal suyu
3 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
Üzeri için:
1 çay bardağı krema
2 yemek kaşığı pudra şekeri
Portakal dilimleri
Servis için:
2 portakal
Portakal kreması için gerekli olan tüm malzemeyi orta boy bir sos tenceresine alın. Koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Portakalları ortadan ikiye kesip içlerini çıkartın. Ortasına portakal kremasından koyup buzdolabında en az iki saat bekletin. Pudra şekeri ve kremayı çırpın. Bir sıkma torbasına doldurup portakal kremalı tatlıların üzerine sıkın. Küp doğradığınız portakal dilimleri ile süsleyerek servis yapın.
|
|