Elmalar ve portakallar kabukları soyulduktan sonra doğranır. Fındıklar ve bademler iri olarak dövülür. Çikolatamız rendelenir. Toz kremşanti sütle çırpılarak 1 saat kadar buzdolabında bekletilir. Servis yapılacak olan bardakların diplerine portakal, elma dilimleri paylaştırılır. Birer kaşık fındık ve badem kırıklarından eklenir. Rendelenmiş çikolata parçaları serpilerek bardaklara kremşanti doldurulur. En üst kısmada tekrar portakal parçaları ve çikolata serpilerek soğuk olarak servis edilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc71319
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2012
4,102 defa indirildi / yazdırıldı
2 portakal suyu
2 paket vanilyalı puding
2.5 su bardağı süt
5 adet kakaolu bisküvi
2 çorba kaşığı fındık kırığı
1 paket vanilyali pudingi 2,5 su bardagi portakal suyu ile pişirin. Diğer pudingi de 2,5 su bardagi süt ile pişirin .Süt ile pişirdiğiniz pudingi dilerseniz biraz soğutup içine bisküvi kırıklarını ve fındıkları ilave edin. Kuplara birer kepçe vanilyali puding koyun. Üzerlerine birer kepçe portakallı puding dökün. Katları bu şekilde tamamlayın. Eğer baton kalıp kullanıyorsanız, kalıbınıza portakallı pudingi dökün. Üzerine vanilyali pudingi yayın. Buzdolabında en az 3 saat bekletin. Kalıbı ters çevirin, dilimleyerek servis yapın.
Puding:
1 poşet Dr. Oetker Bardakta Puding Çikolatalı
150 ml buzdolabında soğutulmuş süt
0,5 çay kaşığı Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Portakal
Üzeri için:
Badem
Ceviz
Çekirdeksiz kuru üzüm
1 - 2 dilim portakal
Poşetin tamamını bir fincana boşaltın. Üzerine soğuk süt ve aromayı ilave edin. Tamamen eriyinceye kadar karıştırın ve 1-2 dakika bekletin.
Badem, ceviz ve kuru üzümü üzerine koyun. Portakal dilimi ile süsleyin bekletmeden servis yapın.