Kısa URL: https://ml.md/lc35763
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2009
3,155 defa indirildi / yazdırıldı
4 su bardağı su ile 4 su bardağı şekeri kısık ateşte bir buçuk saat kaynatın. Koyu kıvama gelince, 1 su bardağı taze portakal suyunu ve ince rendelenmiş portakal kabuğunu ve az suyla eritilmiş 4 çorba kaşığı buğday nişastasmı içine aktarın. Nohut kadar krem tartar koyun (aktarlarda bulabilirsiniz). Tahta kaşıkla karıştırarak koyu muhallebi kıvamında pişirin. Hafif yağlanmış tepsiye döküp, dondurun. Üzerine bol pudraşekeri serpin. Börekçi bıçağı ile dilediğiniz boyutlarda kesin.
2 su bardağı portakal suyu (400 ml)
2 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı nişasta
Çay kaşığının ucuyla limon tuzu
Dışını bulamak için;
Nişasta
Portakallı lokum için derin bir tavaya şeker, portakal suyu, nişasta ve limon tuzunu alalım.
Sakız kıvamını alana kadar yaklaşık 20 dakika kısık ateşte pişirmeye devam edelim.
Pişirme kağıdına biraz sıvı yağ sürelim. Hazırladığımız macunu üzerine boşaltalım ve yayalım.
Ardından pişirme kağıdının yarısını üzerine kapatalım ve bıçak yardımıyla kenarlarını düzelterek dikdörtgen şeklini verelim.
Bu şekilde lokumumuzu 1 gece buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
Dinlenen lokumun her iki taratına nişasta serpelim ve her yerini nişasta ile kaplayalım.
Lokumlarımızı bıçakla, dilediğimiz boyutta küpler halinde keselim.
Her tarafını tekrar nişastaya bulayalım ve servis edelim.