Kısa URL: https://ml.md/lc137309
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2018
659 defa indirildi / yazdırıldı
100 gram badem
1 çay bardağı pudra şekeri
2 çay bardağı toz şeker
2 yumurta akı
1 tutam tuz
Portakallı krema:
100 g tereyağı
1 kahve fincanı portakal suyu
2 çay bardağı şeker
3 adet yumurtanın sarısı
2 adet yumurta
1 adet portakal
2 çorba kaşığı nişasta
Öncelikle yumurtanın akı bir tutam tuzla kar haline gelinceye kadar çırpılır. Daha sonra içine pudra şekeri eklenir.
Başka bir kabın içinde şeker ve toz haline gelmiş bademler karıştırılır. Bu bademli karışım yumurta akına eklenir ve birlikte hepsi fazla ezilmeden harmanlanır.
Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye sıkma torbası ile yuvarlak halinde sıkılır. Oda sıcaklığında 35 dakika kurumaları için bekletin.
180 derecedeki fırında 15 dakika kadar pişmeye bırakın.
Krema için, Portakalın kabuğunu rendeleyiniz.
Tüm krema malzemesini sos tenceresine alıp kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişiriniz.
Ocaktan alıp soğumaya bırakınız. Sürülecek kıvama gelince iki makaronu birbirine yapıştırmak için arasına portakallı krema sürünüz.
Kısa URL: https://ml.md/lc125520
Gönderme Tarihi: 23.May.2017
1,505 defa indirildi / yazdırıldı
90 gr toz badem
150 gr pudra şekeri
2 tane yumurta beyazı
1 çay kaşığı krem tartar
1 çay kaşığı gıda boyası
2 yemek kaşığı margarin
3 yemek kaşığı toz şeker
2 damla limon suyu
Potakallı Ganaj için:
100 ml krema
100 ml portakal suyu
4 yemek kaşığı toz şeker
50 ml krema
1 yemek kaşığı mısır nişastası
65 gr kuvertür beyaz çikolata
Portakal suyunun yarısı uçana kadar kaynatın ve bir kaba alın. Aynı tencerede 100 ml krema ve şekeri kaynamaya başlayana kadar ısıtın. Kaynayan kremaya portakal suyu ilave edilip 1 dk. daha kaynatın. İnce ince doğramış olduğunuz kuvertür çikolatayı, kremaya katıp ocağın altını kapatın. Sürekli karıştırarak çikolatayı kremanın içinde eritin. 50 ml krema ve nişastayı iyice harmanlayın ve nişastalı karışımı kremalı karışıma ekleyip iyice karıştırın. Hazırlanan karışımı ganaj sıkma torbasına doldurulup soğumaya bırakın.
Toz şeker ve krem tartar hariç bütün kuru malzemeler bir kâsede iyice karıştırın. Yumurta beyazı, limon suyu, yumuşamış margarini ve krem tartarı iyice çırpın. Yumurta beyazı çırpılırken içine ayrılan toz şekeri yavaş yavaş ekleyin. Mikser durdurulup kuru malzemeleri koyun ve elle çırpmaya devam edin. Hamur sıkma torbasına koyun ve 8 numara uçla yağlı kağıt kaplı tepsiye 2 cm çapında kurabiyeler sıkın.
Sıkılan macaronların içinde çatlamasına sebep olacak hava kabarcıkları oluşmuş ise onları engellemek için tepsinin altına hafifçe vurun.
Sıkılan macaronları 2 dk. Tezgahta bekletin ve parmağınızla dokunduğunuzda üzerinde bir kabuk oluştuğunu hissettiğinizde fırına verin.
Önceden ısıtılmış 175 °C fırında yaklaşık 10 dk pişirin.
Fırından çıkan macaronları tepsiden hemen tezgâha alın.
Ortasına ganaj sıkıp sandviç haline getirerek servis yapın.