|
|
Portakallı Muffin |
|
ufuk05
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.11.2007
Mesajlar: 41 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc19640
Gönderme Tarihi: 30.Kas.2007
2,433 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler (24 adet topkek için)
1 bardak keten tohumu
1 bardak yulaf özü
1 bardak buğday özü
1 bardak esmer buğday unu
1 yemek kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı karbonat
bir fiske tuz
1 bardak kuru kızılcık
1 bardak elma sosu (elmaları rendeleyip, kendi suyunda pişirerek elde edebilirsiniz)
1 bardak esmer şeker
1 bardak süt
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 tane tüm, çekirdeksiz portakal (yıkanıp 4 - 6 parçaya bölünmüş)
2 yumurta
Fırını 190C'ye ayarlayın. Keten tohumlarını toz halde kullanmak isterseniz kahve değirmeninden geçirin. Büyük bir kaba keten tohumları, yulaf ve buğday özlerini, un, kabartma tozu, karbonat, tuz ve kızılcıkları karıştırın. Kalan diğer malzemeleri (portakalın kabuğunu soymadan) mutfak robotuna koyup, iyice ufaltın. Kuru malzemelerin üzerine döküp her şey ıslanıncaya kadar karıştırın, çok karışmasınlar. Yağladığınız (dilerseniz de kapladığınız) top kek kalıplarına paylaştırın ve fırında 30 - 45 dk, kürdan temiz çıkana kadar pişirin. 5 dk soğuttuktan sonra kalıplardan çıkartın.
|
PORTAKALLI MUFFİN |
|
kısasa kısas
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.11.2007
Mesajlar: 28 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc20360
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2008
2,301 defa indirildi / yazdırıldı
|
18 adet MALZEME:
Hamur için:
1 portakal,
250 g. tereyağı,
200 g. şeker,
1 paket vanilya,
1 tutam tuz,
4 yumurta,
250 g. un,
50 g. nişasta,
3 silme tatlı kaşığı kabartma tozu.
Garnitür:
200 g. pudra şekeri,
2 yemek kaşığı krema,
gıda boyaları,
renkli şekerler.
1. Portakalı sıcak su ile yıkayın, kabuğunu rendeleyin, suyunu sıkın. Yağı köpürtün, şeker, vanilya, tuz ve portakal kabuğu rendesini ilave edin, çırpmaya devam edin, yumurtaları teker teker karıştırın.
2. Un, nişasta, kabartma tozu ve portakal suyu karıştırın.
3. Fırını 180 derece ısıtın. Kağıt kalıpları ikişer ikişer iç içe koyun, birer tepeleme yemek kaşığı hamur dökün. Muffinleri 20 -25 dakika pişirin.
4. Pudra şekerini krema ile karıştırın, gıda boyası katın. Renkli şekerlerle garnitür yapın.
|
Portakallı muffin |
|
Çay ve Sempati
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.08.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Bodrum |
Kısa URL: https://ml.md/lc26807
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2008
2,477 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER (10-15 adet)
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağı
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 adet vanilya
1 adet portakal
1 çay bardağı damla çikolata
Bir kaba yumurtayı kırıyoruz. Üzerine toz şekeri döküp çırpma teliyle 3-4 dakika karıştırdıktan sonra sıvı yağı, unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve portakalın suyunu ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Sonra kağıt veya alüminyum kalıpları fırın tepsisine koyup, kalıpların içine kek harcını yandan biraz fazla koyuyoruz. Üzerlerine damla çikolata ve sıktığımız portakalın kabuklarını küp küp doğruyoruz. önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-20 dakika kadar pişiriyoruz. Fırından aldıktan sonra kalıplarından çıkartıp servis yapıyoruz.
|
Portakallı Muffin |
|
Balbaba
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.07.2011
Mesajlar: 45 Şehir: Kilis |
Kısa URL: https://ml.md/lc65761
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2011
2,120 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 kahve fincanı un
2 yumurta
1 su bardağı portakal kabuğu şekerlemesi
1 çay bardağı portakal suyu
3 çorba kaşığı tozşeker
Çırpılmış kremşanti
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
Yumurtaları tozşekerle birlikte çukur bir kapta çırpın. Un, vanilya, kabartma tozu, sıvıyağ ve portakal suyunu ekleyip çırpmaya devam edin. Karışıma portakal kabuğu şekerlemesini ilave edip tahta kaşıkla karıştırın. Muffin kalıplarını yağlayıp hamuru paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Muffinler ılınınca kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın. Çırpılmış kremşanti ve kiraz şekerlemesi ile süsleyip servis yapın.
|
Portakallı Muffinler |
|
sarıgız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.12.2012
Mesajlar: 48 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc86978
Gönderme Tarihi: 21.Şub.2013
2,064 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
150 g yumuşak margarin
2 yemek kaşığı bal
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
3 yumurta
220 g (2 su bardağı) un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı muskat rendesi
Üzeri için:
70 g (yarım su bardağı) Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 adet portakal püresi
1 tatlı kaşığı buğday nişastası
Margarini mikser ile 2-3 dakika çırpın. Bal, şekerli vanilin, yumurta, un, hamur kabartma tozu, portakal kabuğu rendesi ve muskat rendesini karışıma teker teker ekleyerek her birini yarımşar dakika çırpın.
Hazırladığınız hamuru, 12 adet muffin kalıbına paylaştırın ve pişirin.
Fırından çıkartıp soğutun.
Pudra şekerini, portakal püresi ve buğday nişastası ile karıştırın. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında 1-2 dakika daha pişirmeye devam edin ve ocaktan alın. Soğutup muffinlerin üzerine yayın.
|
Portakallı Muffin |
|
aysberkk
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.11.2015
Mesajlar: 39 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc142269
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2019
475 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı un
100 gram erimiş tereyağı
2 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Yarım portakal kabuğu rendesi
5 yemek kaşığı taze sıkılmış portakal suyu
2 yumurta ile toz şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpın. Daha sonra içine eleyerek koyduğunuz kabartma tozunu, unu, erimiş tereyağını, portakal kabuğu ve suyunu da ekleyin ve karıştırın. Kek hamurunu cupcake kalıplarına, isterseniz kağıt koyarak, isterseniz doğrudan boşaltın. Kağıt kullanmayacaksanız kabı yağlayın.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında, 25 dakika pişirin. Hafif sıcakken veya soğuduktan sonra yiyebilirsiniz.
|
|
Portakallı Muffin Tarifleri Bademli Kek Tarifleri
|
|