Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Bavaruaz Tarifleri > PORTAKALLI MUS (Fransa) (2 adet - 77,443 defa bakıldı)

PORTAKALLI MUS (Fransa)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Bavaruaz Tarifleri
Charlot Tarifleri
Cordon Bleu Tarifleri
Crem Brule Tarifleri
Gato Tarifleri
Volovan Tarifleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


PORTAKALLI MUS (Fransa)

masat
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 15.07.2009
Mesajlar: 25
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc38153
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2009
2,346 defa indirildi / yazdırıldı




8 Yumurta
Yarım paket yanilya
300 gr. pudra şekeri
4 Tatlı partakal
300 gr. un

8 yumurta sarısı 300 gr. pudra şekeri ile geniş bir kase içerisinde iyice karıştırılarak krem haline getiriniz
Diğer kap içerisinde 8 yumurta âkını katı kar haline gelinceye kadar beyazlatınız.
300 gr. un ve vanilyayı yumurta sarılarına karıştırınız.
Beyazlatılmış yumurtalarıda bu karışıma ilâve ediniz. Yavaşça alt üst ediniz.
İçine kâğıt yayılmış torte kalıbına boşaltınız.
Orta ısıda fırında pişkiniz.
Soğuduktan sonra 3 eşit parçaya enine kesiniz ve portakal suyu ile ıslatınız.
Tereyağlı beyaz krem sürerek ince dilimlere kesilmiş portakalları diziniz.
Her kesilen bölümü bu biçimde hazırlayarak üst üste kapapınız.
Kenarlarını meyvelerin görünebileceği biçimde keskin bıçakla keserek düzeltiniz. En üstüne beyaz krem sürüp ve aynı krem ile pasta kreması torbası ile sıkılarak süsleyinz.


Portakallı Mus

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc62946
Gönderme Tarihi: 03.May.2011
2,072 defa indirildi / yazdırıldı




6 kesme şeker
2 portakal (sert ve parlak kabuklu)
1+1/4 su bardağı taze portakal suyu
125 gr (1/2 su bardağı) krema
15 gr (3 yaprak jelatin) (2 çorba kaşığı ılık suda eritilmiş)
2 yumurtanın akı

Buzdolabınızı en soğuk derecesine getiriniz. Kesme şekerlerle portakalların her yanını iyice ovarak, kabuktaki esansı şekerlere emdiriniz. (Portakalları daha sonra kullanmak için saklayınız.)
Kesme şekerleri ve portakal suyunu küçük bir tencereye koyup, ağır ateşte sık sık karıştırarak şekerler eriyene kadar pişiriniz. Ateşin altını açıp, arasıra karıştırarak 4 dakika kaynatınız.
Tencereyi ateşten indirip, krema ve eritilmiş jelatini ekleyiniz. Karışımı iyice karıştırıp 3 su bardaklık bir tepsiye dökerek, buzdolabının buzluğunda 20 dakika bekletiniz.
Bu arada yumurta aklarını küçük bir kasede, yumurta teli ya da elektrikli çırpıcıyla kar haline getiriniz. Portakallı karışımı buzluktan çıkarıp, yumurta akına çırparak katınız. Karışımı, yeniden kaşıkla tepsiye boşaltıp, 1 saat daha buzlukta bırakınız.
Portakallı musu buzluktan çıkarıp orta boy bir kaseye boşaltarak yumurta teli ile çırpıp, karışımı yenidenkaşıkla tepsiye boşaltıp 4 saat buzlukta dinlendiriniz. Bir gece buzlukta dinlendirdikten sonra servis ediniz.

Not: Servis edilmeden önce buzdolabından çıkarılıp, tek kişilik servis bardaklarında tek başına ya da yanında meyve salatası ya da krem şantiyiyle servis edilebilir.






PORTAKALLI MUS (Fransa) Tarifleri Bavaruaz Tarifleri



(2 adet PORTAKALLI MUS (Fransa) 77,443 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort