|
|
PORTAKALLI MUS (Fransa) |
|
masat
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.07.2009
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc38153
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2009
2,346 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 Yumurta
Yarım paket yanilya
300 gr. pudra şekeri
4 Tatlı partakal
300 gr. un
8 yumurta sarısı 300 gr. pudra şekeri ile geniş bir kase içerisinde iyice karıştırılarak krem haline getiriniz
Diğer kap içerisinde 8 yumurta âkını katı kar haline gelinceye kadar beyazlatınız.
300 gr. un ve vanilyayı yumurta sarılarına karıştırınız.
Beyazlatılmış yumurtalarıda bu karışıma ilâve ediniz. Yavaşça alt üst ediniz.
İçine kâğıt yayılmış torte kalıbına boşaltınız.
Orta ısıda fırında pişkiniz.
Soğuduktan sonra 3 eşit parçaya enine kesiniz ve portakal suyu ile ıslatınız.
Tereyağlı beyaz krem sürerek ince dilimlere kesilmiş portakalları diziniz.
Her kesilen bölümü bu biçimde hazırlayarak üst üste kapapınız.
Kenarlarını meyvelerin görünebileceği biçimde keskin bıçakla keserek düzeltiniz. En üstüne beyaz krem sürüp ve aynı krem ile pasta kreması torbası ile sıkılarak süsleyinz.
|
Portakallı Mus |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc62946
Gönderme Tarihi: 03.May.2011
2,072 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 kesme şeker
2 portakal (sert ve parlak kabuklu)
1+1/4 su bardağı taze portakal suyu
125 gr (1/2 su bardağı) krema
15 gr (3 yaprak jelatin) (2 çorba kaşığı ılık suda eritilmiş)
2 yumurtanın akı
Buzdolabınızı en soğuk derecesine getiriniz. Kesme şekerlerle portakalların her yanını iyice ovarak, kabuktaki esansı şekerlere emdiriniz. (Portakalları daha sonra kullanmak için saklayınız.)
Kesme şekerleri ve portakal suyunu küçük bir tencereye koyup, ağır ateşte sık sık karıştırarak şekerler eriyene kadar pişiriniz. Ateşin altını açıp, arasıra karıştırarak 4 dakika kaynatınız.
Tencereyi ateşten indirip, krema ve eritilmiş jelatini ekleyiniz. Karışımı iyice karıştırıp 3 su bardaklık bir tepsiye dökerek, buzdolabının buzluğunda 20 dakika bekletiniz.
Bu arada yumurta aklarını küçük bir kasede, yumurta teli ya da elektrikli çırpıcıyla kar haline getiriniz. Portakallı karışımı buzluktan çıkarıp, yumurta akına çırparak katınız. Karışımı, yeniden kaşıkla tepsiye boşaltıp, 1 saat daha buzlukta bırakınız.
Portakallı musu buzluktan çıkarıp orta boy bir kaseye boşaltarak yumurta teli ile çırpıp, karışımı yenidenkaşıkla tepsiye boşaltıp 4 saat buzlukta dinlendiriniz. Bir gece buzlukta dinlendirdikten sonra servis ediniz.
Not: Servis edilmeden önce buzdolabından çıkarılıp, tek kişilik servis bardaklarında tek başına ya da yanında meyve salatası ya da krem şantiyiyle servis edilebilir.
|
|
PORTAKALLI MUS (Fransa) Tarifleri Bavaruaz Tarifleri
|
|