|
Portakallı Pelte |
|
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 47 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc19845
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2007
2,907 defa indirildi / yazdırıldı
|
1+1/4 su bardağı portakal suyu
3 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı nişasta
1/4 su bardağı su
Portakal dilimleri
Portakal suyu ve şekeri bir tencereye aktarın. Kısık ateşte ısıtın. Ayrı bir kapta nişasta ve suyu iyice karıştırın. Portakal suyunun üzerine ekleyin. Karıştırarak, koyulaşana dek pişirin. Kaselere doldurun. Buzdolabında soğuttuktan sonra portakal dilimleriyle süsleyip, servis yapın.
ML® Üzümlü İrmikli Pelte için tıklayın
Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 01.02.2022
|
Portakallı Pelte |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc95718
Gönderme Tarihi: 07.Şub.2014
2,612 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2007
5-6 adet Sıkmalık Portakal
400 gr. Toz şeker
80 gr. Buğday Nişastası
1 lt. Su
1 Portakal kabuğu rendesi
Portakallar yıkanarak suları sıkılır. Bir tanesinin kabuğu rendelenerek ayrılır. Portakal suyu bir tencereye konulur. Su ve şeker ilave edilerek kaynatılır. Nişasta bir su bardağı su ile iyice ezilir, içine rende portakal kabukları konulur. Bu karışım kaynamakta olan portakallı suya yavaş yavaş dökülür. Karıştırılarak koyulaştırılır. Tencere ateşten alınarak kaselere boşaltılır. Soğuyan portakal peltesinin üzerine zarları soyulmuş düzgün portakal dilimleri konularak servis edilir.
Not: Şeker tadı yeterli olmalıdır. Nişasta kokusu hissedilmemelidir. Kıvamı sulu olmamalı, muhallebiden biraz daha sulu olmalıdır. Dibi tutmuş yanık tadı gelmemelidir. Yapılan meyvenin tadı hissedilmelidir.
|
Portakal Peltesi |
|
krema
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.10.2014
Mesajlar: 37 Şehir: Bilecik |
Kısa URL: https://ml.md/lc102443
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2014
2,091 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
1 adet portakal
1 tatlı kaşığı toz zencefil
3 çorba kaşığı mısır nişastası
2 çorba kaşığı buğday nişastası
2 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
100 gram bitter çikolata
Tencereye taze sıkılmış portakal suyunu döküp içine zencefil, mısır nişastası, buğday nişastası, şeker, vanilya ve bir portakalın kabuğunun rendesini koyup karıştırarak pişirin. Koyulaşmaya başlayınca kaplara aktarın ve üzerine rendelenmiş çikolataları ekleyip soğuk olarak ikram edin.
|
Portakallı Pelte |
|
klavye
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.10.2017
Mesajlar: 22 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc129120
Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2017
1,340 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://yemek.name
2,5 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
3 tepeleme tatlı kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
1 su bardağı toz şeker (damak tadına göre eksiltilip fazlalaştırılabilir)
Tüm malzemeyi muhallebi kıvamında pişiriyoruz.
Ocağın altını kapattıktan sonra bir müddet daha karıştırıp hafif ılındıktan sonra kalıplara boşaltıyoruz.
Bir gece buzdolabında bekletip ertesi gün servis yapıyoruz.
|
Portakallı Pelte |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc162400
Gönderme Tarihi: 12.Oca.2022
277 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet portakal
4 çorba kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı buğday nişastası
3 su bardağı su
1 paket pötibör bisküvi
Üzerine:
1 adet portakal
Nane
Portakalın suyunu sıkıp, bir tencereye alın. İçine toz şeker, nişasta ve su katıp, çırpıcı ile iyice çırpın. Tencereyi ocağa oturtun ve muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırın. Bardak veya kupların içine iri parçalara ayrılmış bisküvi ve 1 çorba kaşığı pelte, tekrar bisküvi ile pelte olacak biçimde koyun. Diğer bardak veya kupları da aynı şekilde hazırlayın. Üzerini rendelenmiş portakal kabuğu ve nane ile süsleyip, servis yapın.
|
|