|
|
PORTAKALLI PİSİ BALIĞI |
|
eksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.01.2011
Mesajlar: 237 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc73867
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2012
1,857 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 portakal
8 parça pisi balığı filetosu
25 gr. tuz ve karabiberli un
50 gr. tereyağı
Biraz maydanoz
1 çay kaşığı limon suyu
Portakalı soyun enine doğru ince dilimleyin. Biraz su ile birlikte hafifçe ısıtın. Filetoları yıkayıp kurulayın ve una bulayın. Bir tavayı kızdırıp tereyağ koyun, filetoları tava yapın. Balıkları sıcak bir servis tabağına koyun. Portakal dilimleri ile süsleyin. Geri kalan tereyağını temiz bir kapta kızdırıp limon suyu ve kıyılmış maydanoz ilave edin. Balıkların üstüne döküp servis yapın.
|
Portakallı Pisi Balığı |
|
kara elmas
Aşçı
Kayıt: 17.11.2008
Mesajlar: 19 Şehir: Zonguldak |
Kısa URL: https://ml.md/lc30381
Gönderme Tarihi: 17.Kas.2008
2,275 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 pisi balığı (750 g - 1 kg, içi temizlenmiş)
1 iri portakal (kabuğu beyaz bölümleri bütünüyle alınarak soyulup, yuvarlak dilimlenmiş)
1 portakalın kabuğu (ince şeritler halinde kesilmiş)
15 g (1 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı (yumuşatılmış)
1 çorba kaşığı karışık baharatlı ot (maydanoz, dereotu, vb.; ince kıyılmış)
1/4 tatlı kaşığı tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
birkaç maydanoz ve dereotu dalı (süsleme için)
Önce fırınınızı 200 °C'a ısıtın. Pisi balığının her iki yanındaki derisini soyup atın. Başını ve her iki yanındaki yüzgeçleri de kesip attıktan sonra, balığı soğuk su altında yıkayarak, kâğıt mutfak havlusuyla kurulayın.
Ateşe dayanıklı bir servis tabağını hafifçe yağlayıp, pisibalığını tabağa yerleştirin. Portakal dilimlerini balığın üstüne hafifçe birbirinin üstüne binecek biçimde döşeyin.
Erimiş tereyağını balığın üstünde gezdirip, ince kıyılmış otları serpiştirin. Tuzu ve karabiberi serpip, tabağı alüminyum folyoyla örterek fırına verin ve pisi balığını, çatalla dokunulduğunda kolayca ayrılacak kadar (25 - 30 dakika) pişirin.
Tabağı fırından alıp, maydanoz - dereotu dalları ve portakal kabuğu şeritleriyle süsleyerek, bekletmeden servis yapın.
|
|
Portakallı Pisi Balığı Tarifleri Mezgit Tarifleri
|
|