|
|
Portakallı Revani |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc29144
Gönderme Tarihi: 27.Ekm.2008
4,968 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme
- 3 adet yumurta
- 3 kahve fincanı şeker
- 3 kahve fincanı irmik
- 3 kahve fincanı un
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çorba kaşığı karbonat
- 1 adet portakalın kabuğunun rendesi
- ½ su bardağı iri çekilmiş fındık
- Şerbeti:
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1 su bardağı portakalın suyu
Hazırlanışı
Şerbeti için küçük bir tencerede şekeri, suyu, portakal suyunu koyup, şerbet kıvamına gelene kadar kaynatıp, şerbeti soğutunuz.
Şerbet kaynarken derin bir kâsenin içine oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtaları kırınız.
Yumurtaların içine şekeri ilave edip, krema kıvamına gelene kadar çırpınız.
Şeker ve yumurta krema kıvamına gelince içine yoğurdu ve Sıvı Sana'yı ilave edip, karıştırınız.
Daha sonra içine irmiği, unu ve karbonatı ilave edip, karıştırınız.
En son olarak harcın içine portakal kabuğunun rendesini ve çekilmiş fındığı ekleyip, tahta bir kaşık ile karıştırınız.
Önceden 185 derecede ısıttığınız fırında revani kabarıp, üzeri kızarana kadar pişiriniz.
Tatlı piştikten sonra üzerine kaynatıp, soğuttuğunuz portakallı şerbeti döküp, şerbetin çekmesini bekleyiniz.
Tatlıyı iyice soğutup, krem şanti, kaymak veya vanilyalı dondurma ile servis ediniz.
ML® Portakallı Dökme Tatlı için tıklayın
Fotoğraf "OlurMuOlur" tarafından gönderildi. 19.04.2022
|
Portakallı Revani |
|
miraç eroğlu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.12.2012
Mesajlar: 121 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc84463
Gönderme Tarihi: 15.Arl.2012
1,669 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 Gr Sana Klasik
1 Su Bardağı portakallı irmik
1,5 Su Bardağı şeker
4 Su Bardağı su
1 Yemek Kaşığı limon suyu
3 Adet yumurta
1 Paket kabartma tozu
1 Su Bardağı yoğurt
2 Çay Bardağı sıvıyağ
3,5 Su Bardağı toz şeker
1,5 Su Bardağı un
Öncelikle derin bir kapta yumurta ve şekeri beyaz köpük kıvamına gelinceye kadar çırpalım.İçerisine yoğurt ve yağı ilave ederek karıştırmaya devam edelim.İrmik,un ve kabartma tozunuda ilave ederek akışkan bir hamur elde ediyoruz. yağladığımız borcama hamuru dökerek önceden ısıtılmış fırında 170 derecede yaklaşık 40 dk. üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. bir tencerede şeker ve suyu kaynatarak şerbeti hazırlıyoruz. ocaktan indirmeden limon suyunu ilave ediyoruz. fırından çıkardığımız tatlıya 1-2 dk.sonra oda sıcaklığındaki şerbeti dökerek,şerbetini çekmesi için bekliyoruz. 2 saat dinlendirip servis ediyoruz.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 08.05.2024
|
|
Portakallı Revani Tarifleri Sana Yemek Tarifleri
|
|