|
Portakallı Salata |
|
komedyen
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.11.2013
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc94130
Gönderme Tarihi: 30.Kas.2013
1,812 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket Akdeniz yeşillikleri
5 adet çeri domates
2 çorba kaşığı dolma fıstığı
2 adet portakal
1 limon
5 çorba kaşığı balzamik sirke
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 demet kuzukulağı
Yeşillikleri ve kuzukulağını çok iyi yıkayıp süzülmelerini sağlayın. Bu tip salatalar yaparken yaprakların kuru olması çok önemlidir. Üzerine koyduğunuz sosun lezzetinin akmamasını sağlar. Sosu için sirke, limon suyu, bir portakalın suyu ve zeytinyağını iyice çırpın. Derin bir kabın içinde domateslerle birlikte harmanlayın. Üzerine sosu dökün ve servis tabaklarına aktarın. Domatesleri çok küçük doğrayın. Dilimlenmiş portakallarla birlikte salatanın üzerine ekleyin.
|
Portakallı Salata |
|
allı turnam
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.12.2011
Mesajlar: 26 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc71248
Gönderme Tarihi: 31.Arl.2011
2,013 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet marul salata
2 adet portakal
1 adet mor kıvırcık salata
Yarım çay bardağı sıvı yağı
1 çorba kaşığı hardal
Tuz, kırmızı pul biber
Salata yapraklarını iyice yıkayıp kurulayın. 1 adet portakalın suyunu sıkıp içine zeytinyağını, hardalı ve pul biberi koyup çırpın. Salatanın servis yaparken sosu hazır bir kenarda durabilir. Kurumuş salata yapraklarını irice elinizle parçalayıp servis tabağına alın. Portakalları da ince dilimler halinde yaprakların arasına koyun. İstenirse salatalık ve domates de konulabilir ama bu şekilde daha lezzetli oluyor. Servis yaparken üzerine hazırladığınız sostan gezdirip ikram edin. Şık sofralar için faklı bir sunum olarak kadehlerde de ikram edilebilir.
|
Portakallı Salata |
|
Şükriye
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.10.2006
Mesajlar: 54 Şehir: Cumali |
Kısa URL: https://ml.md/lc12366
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2007
2,233 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
6 adet portakal
4 kırmızı turp
1/2 kırmızı soğan
1 bardak siyah zeytin, çekirdekleri çıkartılmış
Limon sosu için:
1 diş sarımsak
1/2 çay kaşığı tatlı kırmızı biber
1/2 çay kaşığı kimyon
1/2 çay kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1/4 çay kaşığı şeker
2 yemek kaşığı maydanoz, ince kıyılmış
1 çay kaşığı portakal suyu
HAZIRLANIŞI
Portakalların kabuklarını soyup, yuvarlak dilimleyip çekirdekleriı çıkartın. Turpları temizleyip kabuklu olarak ince ve yuvarlak dilin leyin. Portakal ve turp dilimlerini renklerine göre servis tabağınır kenarına dizin. Kalanları orta kısma koyup, üzerlerine soğan dilim leri ve zeytinleri koyun. Limon sosunu üzerlerine dökün. Limon sosunu hazırlamak için bütün malzemeyi kavanoza koyup iyice çalkalamanız yeterli.
|
|