1 paket Dr. Oetker Sultan Lokumu Tatlısı
2,5 su bardağı süt
25 g tereyağı
3 su bardağı portakal suyu
2 tatlı kaşığı Dr. Oetker Mısır Nişastası
1 yemek kaşığı un
0,5 çay bardağı toz şeker
Üzeri için:
1 - 2 yemek kaşığı kırılmış Antepfıstığı
Kalıp:
Dikdörtgen kalıp (18x30 cm)
Hindistancevizini kalıbın tabanına her tarafına eşit gelecek şekilde serpin.
Sütü bir tencereye alın. Üzerine tatlı karışımını ilave edin ve orta ısıdaki ocakta sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve tereyağını ekleyin. 3 dakika daha karıştırarak pişirin. Süre sonunda ocaktan alın ve bekletmeden kalıptaki Hindistan cevizlerinin üzerine gezdirerek dökün. Yemek kaşığını arada ıslatarak ve kaşığı fazla kaldırmadan dikkatlice yayın.
Portakal suyunu bir tencereye alın. Üzerine nişasta, un ve toz şekeri ilave edip el çırpıcısı ile karıştırın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve bekletmeden kalıptaki sultan lokumunun üzerine dökün. Kaşık yardımı ile yayın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.
Buzdolabından alın ve 3x3 cm boyutlarında kare şeklinde dilimleyin. Portakallı karışımlar içe gelecek şekilde ikili olarak yapıştırın ve servis tabağına alın. Antepfıstığı ile süsleyip servis yapın.
1 paket Dr. Oetker Sultan Lokumu Tatlısı
2,5 su bardağı süt
25 g tereyağı
1 portakal kabuğu rendesi
Sütü bir tencereye alın. Üzerine portakal kabuğu rendesi ve tatlı karışımın ilave edin. Orta ısıdaki ocakta sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve tereyağını ekleyin. 3 dakika daha karıştırarak pişirin. Süre sonunda ocaktan alın. Arada karıştırarak 25-30 dakika soğutun.
Hindistancevizini geniş bir tabağa alın. İki yemek kaşığı yardımı ile tatlıdan bir parça alıp hindistancevizinin üzerine alın. Tatlının üzerini kaplayacak şekilde eliniz ile Hindistan cevizi serpin ve tatlıyı avucunuzda nazikçe yuvarlayıp servis tabağına alın. Tamamını bu şekilde hazırlayın. Buzdolabında soğuduktan sonra arzuya göre portakal kabuğu rendesi ile süsleyin ve servis yapın.