Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Pankek Tarifleri > Portakallı Sünger Keki (3 adet - 93,926 defa bakıldı)

Portakallı Sünger Keki


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Bademli Kek Tarifleri
Browni Tarifleri
Cevizli Kek Tarifleri
Cheesecake Tarifleri
Çaylı Kek Tarifleri
Çikolatalı Kek Tarifleri
Çilekli Kek Tarifleri
Elmalı Kek Tarifleri
Erikli Kek Tarifleri
Fındıklı Kek Tarifleri
Fıstıklı Kek Tarifleri
Fincan Keki Tarifleri
Havuclu Kek Tarifleri
Hindistancevizli Kek Tarifleri
Hurmalı Kek Tarifleri
Islak Kek Tarifleri
Kağıtta Kek Tarifleri
Kahveli Kek Tarifleri
Kakaolu Kek Tarifleri
Kayısılı Kek Tarifleri
Kremalı Kek Tarifleri
Kirazlı Kek Tarifleri
Kivili Kek Tarifleri
Kup Kek Tarifleri
Limonlu Kek Tarifleri
Meyveli Kek Tarifleri
Muffin Tarifleri
Muzlu Kek Tarifleri
Pankek Tarifleri
Patatesli Kek Tarifleri
Peynirli Kek Tarifleri
Portakallı Kek Tarifleri
Soslu Kek Tarifleri
Sünger Kek Tarifleri
Şeftalili Kek Tarifleri
Tava Kek Tarifleri
Top Kek Tarifleri
Tuzlu Kek Tarifleri
Unsuz Kek Tarifleri
Üzümlü Kek Tarifleri
Vişneli Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Portakallı Sünger Keki

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc67381
Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2011
2,157 defa indirildi / yazdırıldı




2 tatlı kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı un
2 yumurta
60 gr (1/4 su bardağı) şeker
40 gr (1/3 su bardağı) un
2 çorba kaşığı mısır nişastası
2 çorba kaşığı portakal marmelatı
7 gr (1,5 yaprak) jelatin (1 tatlı kaşığı şeker konmuş, 1/2 su bardağı sıcak portakal suyunda eritilmiş ve tutup, sertleşene kadar soğutulmuş)
90 gr sütsüz (bitter) çikolata
1 çorba kaşığı zeytinyağı

Önce, fırınınızı yüksek sıcaklığa (220° C) getirip, ısıtınız.
18 küçük kek kalıbını yağlayınız. 1 çorba kaşığı unla kalıplan unlayıp, fazla unlarını silkeleyerek bir kenara bırakınız.
Yumurta ve şekeri orta boy, ateşe dayanıklı bir cam kaseye koyunuz. Kaseyi yarısına kadar sıcak su doldurulmuş bir tencereye yerleştirip, tencereyi ağır ateşe oturtunuz. Yumurta teli ya da elektrikli çırpıcıyla, kasedeki karışım iyice koyulaşıp, telden şeritler halinde dökülünceye kadar çırpınız.
Tencereyi ateşten alıp, kaseyi içinden çıkarınız. Unu ve nişastayı yumurtalı karışıma eleyerek, iyice karıştırınız.
Hamuru kaşıkla, yüksekliği kalıpların yarısına gelecek kadar doldurunuz. Kalıpları fırına yerleştirip 7-8 dakika, ortalarına parmağınızla bastırdığınızda yeniden eski hallerine dönene kadar pişiriniz.
Kalıpları fırından alıp, kekleri tel ızgara üstüne çıkararak soğumaya bırakınız.
Marmelatı jelatin karışımına ekleyip buzdolabında 10 dakika, katılaşıncaya kadar bekletiniz. Buzdolabından alıp, her kekin ortasına 1 tatlı kaşığı marmelatlı karışımdan sürerek bir kenara bırakınız.
Çikolatayı ateşe dayanıklı bir cam kaseye koyup, kaseyi kaynar su dolu bir tencereye yerleştiriniz. Tencereyi ağır ateşe oturtup, çikolatayı eritiniz. Eriyince zeytinyağı ekleyip iyice karıştırınız. Tencereyi ateşten alıp, kaseyi çıkarınız. Erimiş çikolatayı keklerdeki marmelatın üstüne eşit miktarda sürünüz.
Kekleri buzdolabında 5-10 dakika, çikolata katılaşıncaya kadar bekletiniz. Keklerinizi buzdolabından alıp, servis ediniz.

Not: Portakallı sünger kekleri, yapıldıkları gün taze ve yumuşakken yenilebilecekleri gibi, bir iki gün bekletilip bisküvi gibi de servis edilebilir.


Portakallı Sünger Kek

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc92157
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2013
1,837 defa indirildi / yazdırıldı




4 yumurta
1 Bardak kadar un
1 bardak toz şeker
Yarım kaşık kabartma tozu
Yarım bardak portakal suyu
4 kaşık sıvı yağ
1 paket vanilya
1 tane portakal
1 paket bitter çikolata
Yarım bardak krema
Yarım kaşık ince kıyılmış portakal kabuğu

Yumurtaların sarısını ayırın, bir kabın içinde un, toz şeker ve kabartma tozunu karıştırın.
Yumurta sarısı ile birlikte portakal suyu, sıvıyağ, vanilya ve portakal kabuğunu karıştırın.
Yumurta aklarını ayrı bir kabın içinde az bir miktar tuz ile çırparak kar haline getirin.
Daha sonra unlu karışımı ekleyin.
Hamuru kek kalıbının içine dökün.
Önceden ısıtılmış 170 derce fırında 55 dakika süre ile pişirin.
Keki fırından çıkartarak soğuması için bekleyin.
Sosu için: Çikolatayı benmari usulü eritin ve kremayı ekleyerek karıştırın. Ocaktan alın ve portakalın kabuğunu rendeleyerek ilave edin. Sosu soğumuş olan kekin üzerine gezdirin ve portakal kabuğu ile süsleyerek servis yapın.


Portakallı Sünger Kek

Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171
Şehir: Mamak
Kısa URL: https://ml.md/lc160852
Gönderme Tarihi: 26.Ekm.2021
415 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet yumurta+1 adet yumurtanın akı
1 su bardağı un
1 su bardağından 1 çorba kaşığı eksik toz şeker
Yarım çorba kaşığı kabartma tozu
Yarım su bardağı portakal suyu
4 çorba kaşığı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
Sos için:
1 paket (80 gram) bitter çikolata
Yarım su bardağı krema
Yarım çorba kaşığı ince kıyılmış portakal kabuğu

Yumurtaların akını ve sarısını ayırın. Ayrı bir yerde un, toz şeker ve kabartma tozunu karıştırın. Yumurta sarısı, portakal suyu, sıvı yağ, vanilya ve portakal kabuğu ekleyip, karıştırın. Yumurta aklarını bir tutam tuzla, kar haline gelene dek çırpın. Daha sonra metal bir kaşıkla yavaşça unlu karışıma ekleyin. Hamuru, yağlanmış ortası delikli kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 50-55 dakika pişirin. Kalıbı ters çevirip, keki bu şekilde soğutun. Sos için çikolatayı benmari usulü eritin. Krema ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp, portakal kabuğu ekleyin. Sosu kekin üzerine gezdirin. Portakal kabuğu ile süsleyip servis yapın.







Portakallı Sünger Keki Tarifleri Pankek Tarifleri



(3 adet Portakallı Sünger Keki 93,926 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort