Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Ekmek Tatlısı Tarifleri > PORTAKALLI TATLI (7 adet - 319,099 defa bakıldı)

PORTAKALLI TATLI


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Badem Tatlısı Tarifleri
Baklava Tarifleri
Ekmek Tatlısı Tarifleri
Güllaç Tarifleri
Halka Tatlısı Tarifleri
Hurma Tatlısı Tarifleri
Kadayıf Tarifleri
Kalburabastı Tarifleri
Kemal Paşa Tarifleri
Künefe Tarifleri
Lokma Tarifleri
Revani Tarifleri
Sütlü Nuriye Tarifleri
Şam Tatlısı Tarifleri
Şekerpare Tarifleri
Vezir Parmağı Tarifleri
Tulumba Tatlısı Tarifleri
Yoğurt Tatlısı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Portakallı Tatlı

arşın
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 18.11.2013
Mesajlar: 21
Şehir: Bakü
Kısa URL: https://ml.md/lc93856
Gönderme Tarihi: 18.Kas.2013
1,885 defa indirildi / yazdırıldı




4 YUMURTA
5 BARDAK ŞEKER
2 BARDAK UN
2 PAKET KABARTMA TOZU
2 PAKET VANİLYA
5 BARDAK SU
2 ADET PORTAKAL

4 YUMURTAYI BİR BARDAK ŞEKERLE İYİCE ÇIRPIYORUZ 2 BARDAK ŞEKER KABARTMA TOZU VE VANİLYAYI EKLEYİP YAĞLANMIŞ TEPSİYE DÖKÜP ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA PİŞİRİYORUZ. ŞERBET İÇİN. 4 BARDAK ŞEKER 5 BARDAK SU İLE KAYNATALIM.PORTAKALLARIN KABUKLARINI RENDELEYİP SUYUNU SIKALIM KAYNAYAN ŞERBETE EKLEYİP BİR TAŞIM DAHA KAYNATALIM .PİŞEN KEK ÜZERİNE SICAKKEN DÖKELİM.


Portakallı Tatlı

mutfak
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 07.06.2010
Mesajlar: 20
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc52559
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2010
2,625 defa indirildi / yazdırıldı




5 adet yumurta
5 kahve fincanı un
5 kahve fincanı şeker
1 çay bardağı portakal suyu
2 çorba kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
1 paket kabartma tozu
yarım çay bardağı portakal suyu
1 kahve fincanı ayçiçek yağı
Şurubu için:
4,5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1/4 limon dilimi
1,5 su bardağı portakal suyu
2 çorba kaşığı ince rendelenmiş portakal kabuğu.
Süslemek için:
1 su bardağı krem şanti
yarım çay bardağı portakal suyu

Oda sıcaklığıdaki yumurtaları şekerle köpurup, beyazlaşana dek çırpalım. Ayçiçek yağını ve 1 çay bardağı portakal suyunu ve 2 çorba kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu rendesini ekleyelim. Yuvarlak ya da dörtgen bir cam tepsiyi margarinle yağlayalım. Tepsini sadece taban kısmına un serpiştrelim. Karışıma elenmiş unu ve kabartma tozunu ekleyelim. Çırpma teli ya da tahta kaşıkla çırpmadan karıştıralım.
Hamuru tepsiye boşaltalım. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirelim.
Şerbet için, şekeri ve suyu, limon dilimi ile birlikte kaynatalım. Şerbeti ateşten alıp soğuttuktan sonra ince rendelenmiş 2 çorba kaşığı portakal kabuğu ile 1 buçuk su bardağı portakal suyunu ekleyelim. Tatlı hamuru ile piştiğinde fırından alıp ters çevirerek başka bir tepsiye çıkaralıp, dilimleyelim. Buzlukta soğutulan şerbeti, üzerine gezdirelim.
Krem şantiyi yarım çay bardağı portakal suyu ile çırpalım. Tatlının üzerine bolca iri dövülmüş fındık serpelim. Krema ile süsleyerek servis yapalım.


Portakallı Tatlı

zencefil
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 19.09.2007
Mesajlar: 26
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc17844
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2007
2,784 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet yumurta
7 çorba kaşığı tozşeker
7 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şurubu için:
4 adet portakal
6 çorba kaşığı tozşeker

4 portakalın kabuklarını rendeleyip, suyunu sıkın. Portakal suyunu bir tencereye koyun. 6 çorba kaşığı tozşekeri ve portakal rendesini de içine ilave edin. 2 taşım kaynattıktan sonra soğumaya bırakın. Çelik bir tencereye 3 adet yumurta ve tozşeker koyun. Kısık ateşte hızlı hızlı karıştırın.
Birkaç dakika sonra tencereyi ocaktan alm. içine un, vanilya ve kabartma tozu katın. Teflon tepsiyi yağlayın. Karışımı içine dökün.
Bir süre dışarıda beklettikten sonra buzdolabına koyun. Soğuyunca servis yapın.



Portakallı Tatlı

FüsunAğaoğlu
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 30.08.2007
Mesajlar: 21
Kısa URL: https://ml.md/lc17420
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2007
2,610 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet yumurta,
aldığı kadar un,
1 şişe portakallı gazoz,
kibrit kutusu büyüklüğünde yaş maya,
sıvıyağ,
1 adet rendelenmiş portakal kabuğu.
Şerbeti için:
4 su bardağı su,
4 su bardağı tozşeker,
yarım limonun suyu.

Yaş mayayı portakal gazozunun içine atıp eritin. Bu arada yumurta, un, rendelenmiş portakal kabuğunu karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Daha sonra bu hamura mayalı portakal suyunu katın. Yine yoğurun. Hamuru 4 parçaya bölün.
Her parçasını sıvıyağ ile yağlayın. Hamuru merdane ile hafifçe açın. Kenarlarını kesip, hamurun içine şerit biçiminde koyun. Rulo şeklinde sarın. Yağlanmış tepsiye dizip, yarım saat kabarana dek bekletin. Önceden ısıtılmış 125 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Bu arada şerbeti hazırlayın. Bunun için su ve şekeri kaynatın. Limon suyunu katın. Şerbeti soğumaya bırakın. Fırından aldığınız tatlı sıcakken, üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Not: Tatlıları tepsiye aralıklarla dizin. Çünkü tepside kabardıkları için birbirine yapışabilir.


Portakallı tatlı

gümüş çatal
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.06.2007
Mesajlar: 30
Şehir: Bolu
Kısa URL: https://ml.md/lc15969
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2007
2,789 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı portakal suyu,
2 su bardağı süt,
1 buçuk su bardağından biraz fazla tozşeker,
yarım su bardağı haşlanmış pirinç,
5 adet kayısı,
4 çorba kaşığı buğday nişastası,
1 çay bardağı dövülmüş fındık.
Uzerine dövülmüş antepfıstığı.

2 su bardağı portakal suyunu, 2 su bardağı sütü, tozşekeri, yarım su bardağı haşlanmış pirinci, küçük doğranmış 5 adet kayısıyı, 4 çorba kaşığı burğday nişastasını ve 1 çay bardağı dövülmüş fındığı geniş bir kapta iyice karıştırın. Tencereye aktarın. Kısık ateşte pelte kıvamına gelene kadar tahta bir kaşıkla karıştırarak, pişirin. Portakallı tatlı sıcakken kaselere doldurun. Soğuyunca üzerini dövülmüş antepfıstığı ile süsleyip, servis yapın.


PORTAKALLI TATLI

TugbaG


Kayıt: 19.04.2007
Mesajlar: 36
Şehir: Almanya
Kısa URL: https://ml.md/lc13353
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2007
2,803 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler:
5 kahve fincanı toz şeker
5 yumurta
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 çay bardağı portakal suyu
2 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
5 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
Şerbeti:
4,5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
dörtte bir limon dilimi
2 yemek kaşığı portakal kabuğu
1,5 su bardağı portakal suyu
notlar: kahve fincanı; türk kahvesi fincanı, çay bardağı üçte bir cup, 1 paket kabartma tozu 2 tatlı kaşığı

Hazırlanışı:
Şerbet için toz şekeri, suyu ve limon dilimini kaynatın. Şerbeti ateşten alıp soğuttuktan sonra ince rendelenmiş portakal kabuğunu ve portakal suyunu ekleyin.
Tatlı için şekeri ve oda sıcaklığındaki yumurtaları köpürtüp beyazlaşana dek çırpın.
Üzerine sıvıyağ, portakal suyu ve rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyin. Elenmiş un ve kabartma tozunu da katıp yavaşça karıştırın.
Hamuru margarinle yağlanmış ve tabanı biraz unlanmış cam tepsiye boşaltın. Isıtılmış 180C fırında pişirin. Pişince fırından alıp ters çevirerek başka bir tepsiye çıkartın. Bir bardak ile daireler çıkarın veya dilimleyin. Üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Bol antepfıstığı serperek servis yapın.


ML® Portakal Yuvası için tıklayın


PORTAKALLI TATLI

aras
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 01.07.2006
Mesajlar: 29
Şehir: Niğde
Kısa URL: https://ml.md/lc6295
Gönderme Tarihi: 26.Tem.2006
2,541 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler
1 çay bardağı portakal suyu
2 su bardağı ay çiçek yağı
1 çay kaşığı karbonat
Yeteri kadar un
Ceviz
Şurubu İçin
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker

Yapılışı
Portakal suyu, ay çiçek yağı, karbonat ile kaba konularak kulak memesi yumuşaklığında hamur olacak şekilde un konulur. Oklava ile yarım santimetre kalınlığında açılır. Bir sıra ceviz konarak üzeri kapatılır. Rulo yapılarak ufak ufak ufak kesilir. Bu işlem hamur bitinceye kadar devam eder ve tepsiye dizilerek fırında kızartılmaya bırakılır.






PORTAKALLI TATLI Tarifleri Ekmek Tatlısı Tarifleri



(7 adet PORTAKALLI TATLI 319,099 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort