|
Portekiz Sütlacı |
|
panjur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.05.2006
Mesajlar: 60 Şehir: Borçka |
Kısa URL: https://ml.md/lc5425
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2006
3,414 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 litre süt
1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı file fındık
3 portakal kabuğunun rendesi
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı tarçın
1 çay bardağı antepfıstığı
2 su bardağ şeker
Pirinci ayıklayıp, yıkadıktan sonra 15 dakika kaynatan. Başka bir tencerede sütü kaynatıp, şekeri ilave ederek karıştarın.
Haşlanmış pirinç, file fındık, portakal kabuğu rendesi, vanilya ve yeşil fıstığı ekleyerek kaynatın. Nişastayı suyla eritip, kaynamakta olan sütü koyulaştırmak için karıştırarak ilave edin. Karışımı 10 dakika kaynatarak kaselere boşaltın.
Üzerlerine rende portakal kabuğu ve tarçın serperek servis yapın.
|
Portekiz Sütlacı |
|
kambersiz
Aşçı
Kayıt: 15.02.2018
Mesajlar: 19 Şehir: Gümüşhane |
Kısa URL: https://ml.md/lc131962
Gönderme Tarihi: 16.Şub.2018
683 defa indirildi / yazdırıldı
|
Avrupa Birliği Bakanlığı
Avrupa'yı Masanın Etrafında Buluşturmak
2 çay bardağı pirinç
2 çay bardağı şeker
2 litre süt
2 tarçın çubuğu
6 yumurta sarısı
2 adet kabuğu soyulmuş limon
Bir tutam tuz
Su
Toz tarçın
Geniş bir kap içerisine suyu, tuzu, bir tarçın çubuğu, limon suyunu koyduktan sonra yavaş yavaş kaynatın. Hafifçe kaynayan karışıma pirinci ekleyin. Bununla birlikte diğer tarçınla beraber sütü kapta kaynatın. Soğumaya başlayan suya sıcak süt karışımını ekleyin ve karıştırın. Yumurta sarıları için biraz süt ayırın. Yumurta sarılarını bir kap içerisine koyun ve ayırdığınız sütü de üzerine ekleyin. Şekeri de ekleyin ve pirinçler soğuduktan sonra ocaktan alın. Sütü ve yumurta sarılarını bir süzgeç yardımıyla ekleyin. Tekrar ocağa koyun ve kaynatın. Tarçın tozu ile süsledikten sonra servis edin.
|
|