Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Portekiz Usulü Salçalı Levrek


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Portekiz Usulü Salçalı Levrek

panjur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 17.05.2006
Mesajlar: 60
Şehir: Borçka
Kısa URL: https://ml.md/lc5426
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2006
3,917 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMELER
1 çay kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı domates salça
1 çorba kaşığı un
1 havuç
1 kg levrek, fileto haline getirilmiş
1 patates, iri boy
2 defne yaprağı
2 domates
2 soğan, büyük boy
3 çorba kaşığı tereyağı

YAPILIŞ TARİFİ
Balıkları temizleyip yıkadıktan sonra porsiyon haline getirin. Hafif tuzlayıp çukurca bir tepsiye yerleştirin. Üzerine limon suyu ve 1 çorba kaşığı tereyağı ilave edip 15 dakika kendi buğusunda pişirin.
Diğer tarafta bir tencerede ince doğranmış soğanları, 2 çorba kaşığı tereyağı ile kavurun. Sarardıktan Havuç ve patatesleri fındık büyüklüğünde, küp şeklinde doğrayıp kavrulan soğana karıştırın. Hep birlikte 10 dakika pişirdikten sonra içine salça, küçük doğranmış domates, un, 2 bardak su ve defne yapraklarını katıp iyice karıştırın. 10 dakika daha pişirin.
Salça yapılmak üzere pişirilen bu sebzeleri suyu ile tel süzgeçten geçirip bastırarak bir kaba süzün. Daha sonra hazırladığınız sosu balıkların üzerine döküp 10 dakika hep birlikte pişirin. Ilık servis yapın.


PORTEKİZ USULÜ SALÇALI LEVREK

rıza
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.03.2007
Mesajlar: 371
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc12975
Gönderme Tarihi: 04.Nis.2007
2,567 defa indirildi / yazdırıldı




Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
1 kilo levrek,
1/2 kilo patates,
200 gram tereyağı,
1 kaşık un,
4 olgun domates veya 2 köşık tuzsuz domates salçası,
1 baş iri soğan,
1 demet maydanoz,
1 orta boy havuç,
1/2 limonun suyu,
2 adet defne yaprağı,
2 bardak su,
yeteri kadar tuz.

Yapımı: Önce balığın dışı ve içi iyice temizlenir ve bol akarsuda yıkanır. Sonra filetosu çıkarılır. Yağa bulanmış bir tepsiye düzenli biçimde dizilir. Üzerine limon suyu, yeteri kadar su ve tuz kattıktan sonra hafif bir ateşe buğulama olarak pişirilir.
Bir başka kapta soğan ince ince doğranıp pembeleşinceye kadar tereyağında kavrulur.
Soğanlar pembeleşince çabuk çabuk karıştırarak üzerlerine un serpilir. Bir dakika sonra da kabuğu soyulduktan sonra süzgeçten geçirilmiş olan domatesin peltesi (veya yarım çorba kaşığı suda sulandırılmış salça), defne yaprakları, ince ince doğranmış havuçlar ve yeteri kadar tuz katılır ve beş dakika kadar pişirilir. Beş dakika sonra 2 bardak su da katıldıktan sonra salça 50-60 dakika kadar pişirilir.
Salça iyice piştikten sonra bir süzgeçten geçirilir ve tepside pişirilmiş olan balıkların üzerine dökülür ve kısa bir süre birlikte kaynatılır.
Sonra balıkla salçası düzenli bir biçimde servis tabağına alınır. Tabağın çevresi ve balıkların üstü haşlanmış patates ve ince kıyılmış maydanozla süslendikten sonra servis yapılır.






Portekiz Usulü Salçalı Levrek Tarifleri Diğer Ülkelerin Yemekleri



(2 adet Portekiz Usulü Salçalı Levrek 162,237 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort