Kısa URL: https://ml.md/lc144305
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2019
1,495 defa indirildi / yazdırıldı
2 parça somon filetosu
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı toz kişniş
2 dal defne yaprağı
2 dal maydanoz
Yarım çay kaşığı hardal tohumu
1 çay kaşığı tuz
Somon filetolarınızı enlemesine 5er santimetre kalınlığında kesin. Kuyruktan fileto çıkarılmasını da isteyebilirsiniz.
Streç filmden iki parça kesin. Filetoları parçaların uç kısımlarına yerleştirin ve üzerlerine baharat serpin. Baharatların tüm noktalara eşit şekilde dağılmasına özen gösterin. Sarımsaklarınızı ince ince kıyın ve somonlarınızın üzerine dizin. Daha sonra streç filmle bu filetoları sıkı sıkı sarın. Uç kısımlarında kalan streç film fazlalarını da sıkıca düğümleyin atın. Şeker paketi gibi bir görüntü elde edeceksiniz.
Bir tencereyi suyla doldurun ve kaynatın. Kaynadıktan sonra filetolarınızı bu kaynamış suyun içine streçli halleriyle atın ve altını kısıp yeninden kaynamasını bekleyin. Bu şekilde hafifçe 10 dakika kadar daha kaynattıktan sonra sudan çıkarın ve streç filmleri çözün. Eğer içine su girmişse bir kağıt havlu yardımıyla kurulayın. Yanında buharda pişmiş sebzelerle servis edebilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc161963
Gönderme Tarihi: 21.Arl.2021
225 defa indirildi / yazdırıldı
Poşe tekniği ya da poşeleme balık, yumurta gibi malzemeleri sıcak suyun içinde pişirmeye deniyor. Somonu poşe tekniğiyle pişirmek için defne yaprağı, kişniş gibi baharatlarla birlikte streç filmden paketlerin içine sıkıca sarıp kaynamış suyun içine bırakmanız yeterli. Balığınız 10 dakika içinde pişecek. Üstelik hiç yağ kullanmamış olacaksınız ve tüm vitamin ve mineralleri de içinde kalacak.