Kısa URL: https://ml.md/lc96667
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2014
2,197 defa indirildi / yazdırıldı
Pochè (poşe) yumurta, kabuksuz haşlama yumurta olarak tanımlanabilir. Suya konulduğu zaman akların dağılmaması gerekir; bu da yumurtanın taze olması ile mümkündür. İki yumurta bir porsiyon olarak servis yapılır.
Fotoğraf "farah" tarafından gönderildi. 17.09.2020
Kısa URL: https://ml.md/lc153225
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2020
284 defa indirildi / yazdırıldı
Poşe yumurta; çiğ yumurtanın kaynamakta olan su içine atılıp birkaç dakika sonra pişirilip sonrasında damak tadına göre ister sarımsaklı yoğurt ister salçalı sos ile servis edilerek hazırlanan bir yemektir.
Poşe yumurta yapılırken dikkat edilecek ilk ve en önemli husus yumurtaların taze olmasıdır.
Poşe yumurtaların pişirileceği suyun yeterli miktarda sirke ve tuz içermesine özellikle dikkat edilmelidir.
Yumurtaların dağılmasını engellemek için yumurtaları direkt suyun içine kırmaktansa önce bir kâsenin içine kırıp buradan kaynayan su içine yavaşça bırakılması tavsiye edilmektedir.
Lezzetli ve başarılı bir poşe yumurta tarifi için suyun sıcaklığı da oldukça önemli bir etkendir. Suyun sıcaklığının 85 90 derece olması en ideal pişirmeyi sağlayacaktır.