|
Poşe Yumurta |
|
maya
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.11.2007
Mesajlar: 48 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc24227
Gönderme Tarihi: 31.May.2008
2,274 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kenarlı bir tepsiye 10 bardak su, 2 çorba kaşığı tuz, 2,5 çorba kaşığı sirke koyup kaynatın. Kaynayınca ateşi hafifçe kısın. Yumurtaları önce bir tabağa kırın, sonra yavaşça suya kaydırın. Kabın üstünü kapatıp yumurtaları üç dakika kadar sıcak suda bırakın, sonra delikli kepçeyle dağıtmadan alıp servis yapın.
İsterseniz üzerine sarımsaklı yoğurt da koyabilirsiniz.
Fotoğraf "farah" tarafından gönderildi. 17.09.2020
|
Poşe Yumurta |
|
koza
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.02.2009
Mesajlar: 30 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc33643
Gönderme Tarihi: 11.Şub.2009
2,301 defa indirildi / yazdırıldı
|
12 adet taze yumurta
2 çorba kaşığı tuz
10 bardak su
2 1/2 çorba kaşığı sirke
1 Kenarlı tepsi ya da benzeri gibi yayvanca bir kaba 10 bardak su, iki buçuk çorba kaşığı sirke ile 2 çorba kaşığı da tuz koyarak, suyu kaynamaya bırakmalıdır. (Suyu koyacak olduğumuz kap ya da tepsinin gereğinden fazla büyük olmaması, yâni 10 bardak su koyduğumuz üstten kabın bir parmak aşağısına kadar dolmuş olması, bir de yumurtaların çok taze olmaları gerekir).
2 Su iyice kaynaymca suyun fıkırdamaması için ateşin ısısını azaltmalı ve yumurtaları birer birer olmak üzere önce küçük bir tabağa kurmalı, sonra da tabaktaki her bir yumurtayı az kaynamakta olan suya, yakm uzaklıktan ve yavaşça kaydırmak suretiyle suya atmalı ve kabın üstünü kapakla kapadıktan sonra yumurtaları tam 3 dakika sıcak suda bırakmalıdır. (Kap içindeki kaynayan suya yumurtaları olanağın-ca fazla aralık bırakmak suretiyle kırmalıdır. Çok sık ya da üstüste kınlan yumurtalar piştikten sonra birbirlerine karışmış olur. Hattâ yumurtaları iki veya üç defada pişirmelidir).
3 Sonra yumurtaları delikli bir kepçe ile gayet özenli bir şekilde sudan çıkararak, tabağa almalı ve servis yapmalıdır. (Yumurtalar sudan iyice süzülmüş olarak çıkarılmalıdır.)
Fotoğraf "türkan hanım" tarafından gönderildi. 24.09.2020
|
Poşe Yumurta |
|
erzak
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.10.2009
Mesajlar: 28 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc41922
Gönderme Tarihi: 10.Ekm.2009
2,162 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yayvan bir tencere veya tavanın içinde suyu kaynatın. Ateşi kısın ve yumurtaları hemen teker teker suyun içine kırın. Yumurta akının sarısından ayrılmaması için, yumurtaları yavaşça kırıp ve dikkatlice suyun içine akıtmak gerekir.
Poşe yumurtayı hazırlarken yayvan bir tencereden yararlanmalısınız. Tencerenin içine koyacağınız su yumurtaların üst kısımlarını örtecek kadar bol olmalıdır. Ancak bu şekilde yumurtaların tümü tamamiyle haşlanmış olacaktır.
Tencerenin üzerine bir kapak koyun. Yumurtaları 3 dakika kadar kaynatın ve kapağı kaldırın. Yumurta akları iyice sertleşince, yumurtalarınız pişmiş demektir.
Yumurtaları kırdıktan sonra suya yaklaştırarak kaynar suyun içine atın. Böylece yumurtaların şekli bozulmadan ve beyazları sarılarından ayrılmadan kırılmış olacaktır.
Delikli kepçe ile yumurtaları tek tek sudan alın. Bir servis tabağına alın. Servis tabağı yumurtaların birbirine değmeyecek kadar büyük olmalıdır. Gerekirse yumurtaların kenarındaki fazla beyaz kısımları keserek çıkarın ve yumurtalara güzel bir şekil verin.
Fotoğraf "OlurMuOlur" tarafından gönderildi. 28.04.2021
|
Poşe Yumurta |
|
Ağabey
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 39 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc151998
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2020
466 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı elma sirkesi
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet kızarmış ekmek
5-6 adet mantar
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için:
1 adet domates
4-5 adet yeşil ve kırmızı biber dilimi
2 dal taze soğan
Arzuya göre yarım avokado
Mantarları temizleyip ince ince doğrayın. Tavaya zeytinyağını ekleyin. Mantarı 2-3 dakika tavada kızartın. Çok pişirmeden mantarları ocaktan alın. Ekmekleri aynı tavaya ekleyip her iki tarafını da kızartın.
Tencereye 3 parmak su ekleyip kaynama noktasına getirin. Poşeleme işlemleri için suyun ısısının yaklaşık 80-85 derece olmasına dikkat edin. Sirkeyi ekleyip altını kısın.
Yumurtayı bir kasenin içine kırın. Dikkatlice tıngırdamakta olan suya bırakın. İkinci yumurta için de aynı işlemi yapın.
Kayısı yumurta için yaklaşık 3 dakika yeterlidir. Bir kaşık yardımıyla alıp parmağınızla bastırarak kontrol edin. Yumurta sarısı yumuşak olmalı. Pişen yumurtaları bir kağıt havlu üzerine alın. Kızaran ekmeklerin üzerine mantar, soğan ve domates dilimlerini yerleştirin.
Üzerine poşelenmiş yumurtayı yerleştirin. Biberler dilimlenmiş avokadı ve yeşilliklerle süsleyin.
Not: Dilerseniz mantarla da güzelleştirebilirsiniz.
|
Poşe Yumurta |
|
fahri amca
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.08.2020
Mesajlar: 42 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc152734
Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2020
500 defa indirildi / yazdırıldı
|
Öncelikle, poşe yumurta pişireceğiniz suya biraz tuz ve sirke eklemelisiniz ardından yumurtayı pişirirken direkt suya kırmak yerine önce bir kaseye kırmalı sonra yavaşça suya bırakmalısınız.
Poşe yumurta pişirmek için tencere içine yaklaşık 4 parmak su ilave ederek kaynamaya bırakın. Su kaynadığında altını kısarak fokurdamasını önleyin. İçine yaklaşık 2 kaşık sirke ve biraz da tuz ilave ettikten sonra yumurtaları bir kase içerisinde kırarak yavaşça suya bırakın. 3 dakika kadar pişireceğiniz yumurtayı kevgir yardımı ile çevirerek pişirin. Böylece yumurtanın beyazı dağılmayacaktır.
Yuvarlak ve opak bir kıvama gelen yumurtayı kevgirle dikkatlice aldıktan sonra kağıt havlu üzerinde suyunu alıp servise hazır hale getirebilir; sunumu için isteğinize göre süsleyebilirsiniz.
Not: Poşe yumurta için kullanılacak olan yumurtaların tazeliğine dikkat etmelisiniz. Yumurtayı elinize alıp içini salladığınızda içi sallanmıyorsa bu yumurtanızın taze olduğunun işaretidir.
|
Poşe Yumurta |
|
azra güven
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.08.2020
Mesajlar: 21 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc152780
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2020
916 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://acunn.com
3-4 adet yumurta (arzuya göre arttırılabilir)
Su
Sarımsaklı yoğurt
Zeytinyağı
Tuz
Pul biber
Poşe yumurta yapmak için öncelikle kaynayan suyun içine yumurtaları kırmak gerekir. Yumurtaların sarısından ziyade burada amaç beyazının tam pişmesidir. Sarısı kayısı kıvamında kalmalıdır. Yumurtaları hassas bir şekilde kevgir yardımıyla servis tabağına aldıktan sonra, sarımsaklı yoğurt eşliğinde üzerine isteğe göre sadece yağ ve pul biberden yapılan sos dökülebilir, ya da salça ile kavrulan pul biberi dökebilirsiniz.
|
Poşe Yumurta |
|
farah
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.09.2020
Mesajlar: 21 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc153129
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2020
442 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.milliyet.com.tr
Öncelikle bir tencerede suyu kaynatın ve içerisine elma sirkesi ekleyin. Başka bir kasenin içine yumurtayı, sarısı dağılmayacak şekilde kırın.
Kaynama noktasına gelen suyu kaşık yardımıyla iyice karıştırın ve dönen suyun içine yumurtayı yavaşça ekleyin. 3-4 dakika boyunca pişirin. Buradaki amaç, üzeri sert beyaz ve yumuşak akıcı bir yumurta sarısına sahip olmak.
|
Poşe Yumurta |
|
sevda abla
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.09.2020
Mesajlar: 35 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc153226
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2020
377 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yumurta
Kaynar su
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sirke
Öncelikle ocakta kaynayan suyun ine tuz ve sirkeyi ekleyelim.
Yumurtaların dağılmaması için ayrı bir yerde kırın ve yavaşça ocaktaki kaynar suya bırakın.
Beyazlarının dağılmaması için suyu yumurtanın üzerine dökün sürekli kayısı kıvam için yaklaşık 4 dk yeterli olacak.
|
Poşe Yumurta |
|
türkan hanım
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.09.2020
Mesajlar: 38 Şehir: Kahramanmaraş |
Kısa URL: https://ml.md/lc153300
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2020
343 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet taze yumurta
Su
Sirke (isteğe bağlı)
Ekmeği fırın ızgarasında kızartın. Küçük bir tencerede su kaynatın, sirke ekleyin ve yumurtayı bir kepçenin içine kırın.
Kepçeyi yavaşça suyun içine batırın. 30 saniye kadar bekleyip yumurtayı suyun içine bırakın. 2-3 dakika pişirin ve yumurtayı kevgir yardımıyla suyun içinden alın.
Ekmeğin üzerine jambonu ve yumurtayı yerleştirin. Taze çekilmiş karabiber ve tuz serpiştirin.
Nane yaprağıyla süsleyerek bekletmeden servis yapın.
|
|