50 gr şeker
125 gr su
1 yumurta sarısı
150 gr tuzsuz tereyağı
1 çay kaşığı ince rendelenmiş limon kabuğu rendesi
Pralin için;
50 gr toz şeker
50 gr ceviz ya da fındık
1 çorba kaşığı su
Önce pralini hazırlayın, bunu için; 50 gr şekeri 2 çay kaşığı su ile rengi koyulaşana dek kaynatın. Buna dış kabukları temizlenip, iç ince kabukları duran 50 gr ceviz ya da fındığı karıştırıp zeytinyağı sürülmüş fırın tepsisinde 5-10 dakika orta ısıda tutun. Soğuyunca, merdaneyi üzerinden geçirerek ufalayın.
Krema için; şeker ile suyu bir kabın içinde hafif ateşe koyun ve şeker eriyene dek karıştırın. Şeker eriyince karıştırmanızı keserek 3 dakika kaynatın. Bu şuruptan 2 çay kaşığının tersine sürüp, kaşıkları birbirlerine bastırın. Kaşıkları birbirinden ayırmaya kalktığınızda şurup iplik iplik uzarsa, olmuş demektir. Uzamazsa, 1-2 dakika daha kaynatıp, deneyi yineleyin. Yumurta sarısını bir kabın içinde çırpın. Çırparak şuruba ekleyin ve şurup soğuyana dek çırpmanızı sürdürün. Tereyağını küçük parçalara kesin ve parça parça tereyağı karışımına katarken, her katıştan sonra karışımı çırpın. En son toz halindeki pralini katarak iyice karıştırın.
|