|
|
Pratik Bilgiler |
|
masal
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.04.2009
Mesajlar: 33 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc35280
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2009
2,793 defa indirildi / yazdırıldı
|
Artan yufka ve börek içinden hazırlayacağınız sigara böreklerini buzdolabınızın derin dondurucusunda saklayabilir, hem küçük bir tasarruf elde edebilirsiniz hem de ansızın kapınızı çalan misafirlerinize çayla birlikte ikram edebilirsiniz.
Evde mısır patlatmak istiyorsunuz ve makineniz mi yok? Bir teflon tencere işinizi görür. Hele bir de cam kapaklıysa mısırların patlamasını da görebilirsiniz. Tencereye mısırlarla birlikte koyacağınız bir miktar sıvıyağ ve tuzla yapacağınız patlamış mısırın tadına doyamayacaksınız.
Tavuk pişirirken çıkan koku sizi rahatsız mı ediyor? Tencereye sıkacağınız birkaç damla limon kötü kokuyu yok edecektir.
Evde kurabiye pişirirken hep aynı şekli vemekten sıkıldıysanız, yaratıcılığınızı ortaya koyabilirsiniz. Evde bulunan çeşitli büyüklükteki bardakların ağız kısımları ya da kakao yerine çikolata, tarçın yerine kahve, yeni tatlar ve görünümler sağlayacaktır.
Her zaman yaptığınız kek bu kez olmadı mı? Soruna göre çözümler mevcut. Çok kuruysa, evde bulunan meyve suyuyla ıslatabilirsiniz. Ya da tadını mı beğenmediniz? Karamel ya da çikolata sos hazırlayıp her dilimi sosla birlikte servis edebilirsiniz.
Pazardan aldığınız salatalık malzemelerini hemen kullanmayacaksanız saklamak için çeşitli yollar var. Bunlardan birisi şu; yeşil soğan, dereotu, maydanoz, kıvırcık gibi ürünleri temizleyin ama yıkamadan gazete kağıdına ya da mutfak havlusuna sarın.
|
PRATİK BİLGİLER |
|
Nurcan Öz
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.08.2008
Mesajlar: 21 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc26881
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2008
2,217 defa indirildi / yazdırıldı
|
En iyi yemek, dibi kalın ve düz olan tencerede pişer.
Yemeklerin yanmaması için tencere vakit vakit oynatılmalıdır.
Domatesler, yemeğe konmadan önce kaynar suya batırılıp çıkartılmalı, soyulmalı ve çekirdekleri çıkartılmalıdır.
Soğanları soyarken gözlerin yanmaması için soğanlara sirke serpilir.
Yemeklerde fazla salça kullanılmamalıdır.
Hamurlar dinlendirilirken üzerine nemli bez örtülürse kabuk tutmaz.
Unla yapılan tatlılara az tuz konursa tadı artar.
Kebaplı etlerin daha lezzetli olması için bunları bir kahve fincanı soğan suyu, bir kahve fincanı zeytinyağı ve bir kahve fincanı süt karışımıyla ovup 10-12 saat buzdolabında bekletmek, sonra pişirmek gerekir.
Balıklar bir baş soğan, 1 demet maydanoz, 2 defneyaprağı, ince doğranmış yarım limon karışımıyla ovulur veya bu karışım üzerine serpildikten onbeş dakika sonra pişirilirse çok lezzetli olur.
Yumurtalar alüminyum kapta çırpılırsa siyahlaşır. Porselen kapta hafif ısıtılarak çırpılırsa hem daha iyi kabarır, hem kararmaz.
Dışarıdan satın alınan yumurtalardan bazıları bozuk olabilir. Onun için yumurtalar daima önce bir kaba tek tek kırılmalıdır. Böylece bütün yemek malzemesinin ziyan olması önlenir. Yumurta akının sarısından kolayca ayrılması için, küçük bir kaba kırılmış olan yumurta bir kabın içine oturtulmuş ince delikli bir süzgece boşaltılır. Yumurtanın akı süzgecin deliğinden altındaki kaba süzülüp akar. Sarısı da süzgeçte kalır.
Çorbanız çok tuzlu olduysa, bir patatesi dörde bölerek içine atın. Patatesler pişince yemeğin tuzunu da emecektir.
Et pişirirken dağılmaması için, suyuna birkaç damla sirke koyun.
Soğan soyarken gözlerinizin yaşarmaması için, soğanları soymadan 1 fincan sirkeyi üzerlerine serpip biraz sallayın.
Maydanozlarınızı uzun süre buzdolabında aynı tazelikte koruyabilmek için, bir kavanoza doldurarak ağzını sıkıca kapatın.
Mantarları pişirirken kararmaması için, suyuna ve limon suyu ilave edin.
Katı yumurtayı 10 dakikadan fazla haşlamayın. Fazla haşlanan yumurtanın sarısı siyahladır ve dilimlerken dağılır.
Yumurtalı bulaşıklar ılık suyla yıkanmalıdır. Çünkü yumurta kokusu ılık suda daha çabuk yok olur.
|
|
PRATİK BİLGİLER Tarifleri Aşçılığın Püf Noktaları
|
|