|
|
Tavada Döner |
|
alara
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.07.2008
Mesajlar: 24 Şehir: Muş |
Kısa URL: https://ml.md/lc25896
Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2008
5,169 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme: 800 gr. orta yağlı kıyma,
200 gr. biftek (ince dövülmüş),
tuz,
karabiber,
1 fincan çiçekyağı.
Yapılışı:
Kıyma, tuz, karabiber iyice yoğrulur. Biftekler uzun dilimler halinde kesilir. Dar, uzun tepsiye 7,8 cm. eninde, 20 cm. boyunda olmak üzere bir kat dövülmüş biftek yayılır. Bunun üzerine kıymadan kalınca bir tabaka yapılır, tekrar birkaç dilim biftek konur. Böyle bir kat biftek, bir kat kıyma koyarak tepside dörtgen biçiminde bir küme meydana getirilir. Tamamlanan işlemden sonra buzdolabının buzluğuna konur, 4-5 saat bırakılır. (Bu şekilde hazırlanan kıyma buzlukta uzun süre kalabilir.)
Donmuş kıyma testere biçimindeki ekmek bıçağıyla bir santim eninde kesilir. Tavada az kızdırılmış yağ içinde tahta bir spatula ileçevrüerek iki tarafı kızartılır, önceden ısıtılmış tabaklara alınarak, yanları kızartılmış patates, taze biber ya da pilavla süslenerek servis yapılır.
|
Pratik Döner |
|
Jale
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.05.2006
Mesajlar: 47 Şehir: Berlin |
Kısa URL: https://ml.md/lc5023
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2006
2,659 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
1 adet soğan
2 çorba kaşığı kıyma
5 adet bonfile
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Yarım çorba kaşığı salça
3 çorba kaşığı yoğurt
YAPILIŞ TARİFİ
Soğanı rendeleyin. 2 çorba kaşığı kıyma ile karıştırın, 1 adet bifteğin üzerine bir miktar kıymalı soğanlı malzemeden koyun. Üzerine 1 adet biftek daha yerleştirin. Biftek ve kıyma bitene kadar bu işlemi sürdürün. Daha sonra, eti folyo kağıdına sıkıca sarın. Derin dondurucuda bir gece bekletin. Ertesi gün, dondurucudan çıkarıp, ince ince dilimleyin. Yağsız tavada pişirin. Servis tabağına alın. Tuzunu ilave edin. Çorba kaşığı yağı tavada kızdırın Yarım çorba kaşığı salçayı içindi ezin. Etlerin üzerinde gezdirin. Yanında yoğurt ve iberle servis yapın.
Not : Bu eti derin dondurucuda muhafaza ettiğiniz sürece istediğiniz an çıkartıp kullanabilirsiniz Ekmek arası döner, pilav üstü de döner ve iskender yapabilirsiniz.
|
|
Pratik Döner Tarifleri Beyti Tarifleri
|
|