Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Rus Yemekleri > Prayanik (2 adet - 1,504 defa bakıldı)

Prayanik


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Prayanik

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc177872
Gönderme Tarihi: 22.May.2024
89 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

Sıvı harç için:
1 su bardağı süt
3/4 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker (tepeleme)
3 tepeleme yemek kaşığı kakao
1/2 çay bardağı sıvı yağ
4 adet kakule
3 adet karanfil
1 çay kaşığı toz zencefil
1 çay kaşığı toz tarçın
1/2 adet rendelenmiş muskat cevizi
1 adet yumurta sarısı
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 yemek kaşığı limon suyu
2 su bardağı un (tepeleme)
Dış kaplaması için:
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta beyazı
1 tatlı kaşığı limon suyu

Sütü bir taşım kaynatın.
Kurabiye harcını yapacağınız derin bir kaba; şekeri ve 3/4 su bardağı unu koyun. Üzerine sıcak sütü ekleyip koyulaşana kadar karıştırın.
Kakule, karanfil, tarçın, zencefil ve muskatı bir havanda döverek birleştirin.
Eleyerek harca ekleyin.
Kakaoyu, sıvı yağı ve yumurta sarısını da harca ekleyip pürüz olana kadar karıştırın.
Karışıma kalan unun yarısını tahta bir kaşıkla yedirin.
Karbonata limon suyu ekleyip aktifleştirin ve kabartma tozuyla bitlikte harca ekleyip karıştırın.
Kalan 2 su bardağı unu kontrollü olarak ekleyin ve pürüzsüz az yapışkan bir harç olana kadar eklemeye devam edin.
Harcı, unlanmış tezgaha alın.
Üzerini biraz unla unlayıp merdane yardımı ile yarım santimetre kalınlığında açın.
Bir kesici ya da bardak yardımı ile hamuru kesin.
Kurabiyeleri fırın kağıdı serilmiş bir tepsiye alın.
Bu işleme hamur bitene kadar devam edin.
Kurabiyelere yapışan fazla unu fırça ile silkeleyin.
Kurabiyeleri 200 derecelik fanlı fırında 10 dakika pişirin ve oda sıcaklığında soğuyana kadar bekletin.
Dış kaplaması için yumurta beyazı, pudra şekeri ve limon suyunu pürüzsüz olana kadar çırpın.
Soğuyan kurabiyelerin tüm yüzeyini kaplayın ve tekrar tepsiye alın.
Bu işlemi eldiven giyip elinizle kolaylıkla yapabilirsiniz.
Kurabiyeleri oda sıcaklığında 1 gece ya da ılık fırında bir saat bekletip dışı kuruduktan sonra servis edebilirsiniz.
Kurabiyelerinizi hava almayan bir kapta haftalarca bayatlamadan saklayabilirsiniz.



Pryanik

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc178616
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2024
103 defa indirildi / yazdırıldı




Zehra Kahyaoğlu

3 su bardağı kadar un
1,5 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı kakao
1 adet yumurta sarısı
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1,5 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
1 çimdik karbonat
1 çimdik tuz
1 su bardağı sıcak süt
1 adet yumurta akı
1 su bardağı pudra şekeri
3-4 çay kaşığı limon suyu

1 su bardağı un ve şeker karıştırılır, üzerine sıcak süt ilave edilir.
Topaksız hale gelinceye kadar bir çırpıcıyla karıştırılır.
Oda sıcaklığına gelen karışımın içine yumurta sarısı, yağ, vanilin, kabartma tozu, karbonat, tuz ve kakao eklenir, çırpıcıyla karıştırılır.
1,5 su bardağı un daha eklenir, karıştırılır. Kek hamurundan koyu, normal kurabiyeye göre daha cıvık bir hamur elde edilmiş olur.
Karışımın üzeri hafifçe örtülecek kadar un serpilir.
Hamur, üzerine un serpilen tezgâha alınır, biraz daha un serpilir.
Kenarlardan içeri katlana katlana, tezgâha serpilen un da araya alınarak hamur elde edilir. Hafif ele yapışan bir hamur olmalıdır.
Hamur 2 cm kalınlığında açılır.
Çay bardağının ağız kısmı una batırılır, hamura bastırılır ve daireler halinde kesilir, yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizilir. Fazla kabaracağı için aralıklı dizilmesi gerekir.
180 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika pişirilir.
Kurabiyelerin tamamen soğuması beklenir. Tel ızgaraya alınırsa çabuk soğur.
Bir kapta pudra şekeri, yumurta akı ve limon suyu karıştırılır.
Soğuyan kurabiyeler tek tek, pudra şekerli karışıma bulanır, yağlı kâğıt üzerine alınır.
Kurabiye üzerindeki karışım sertleşecek ve üstü daha sert, içi ise kek gibi olacaktır.
Kurabiyeler bir kavanoz içinde buzdolabında uzun süre bozulmadan saklanabilir.







Prayanik Tarifleri Rus Yemekleri



(2 adet Prayanik 1,504 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort