Kısa URL: https://ml.md/lc148094
Gönderme Tarihi: 25.Oca.2020
711 defa indirildi / yazdırıldı
Keki için:
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 fiske tuz
Keki ıslatmak için:
2,5 su bardağı süt
Üzeri için:
1 paket çikolatalı sos
450 mililitre süt
Yumurtaların sarısı ile beyazını ayırın.
Yumurta beyazlarını bir fiske tuz ile köpük kıvamını alana kadar çırpın.
Bir yandan çırpmaya devam ederken bir yandan yumurta sarılarını teker teker yumurta beyazlarına ilave edin.
Son olarak şekeri ekleyip 4-5 dakika daha çırpın ve mikseri kapatın.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip köpüğü söndürmeden spatula ya da tahta kaşıkla alttan üste doğru dikkatle karıştırın.
Kare fırın kabının tabanına yağlı kağıt serin ve fırın kabına her tarafı eşit olacak şekilde kaba yayın.
Fırını 160 derecede ısıtıp tatlınızı 20 dakika kadar pişirin.
Kekiniz pişince fırından çıkarıp ılınmasını bekleyin.
Ilınınca kalıptan çıkarıp ters çevirin ve sütü her tarafına dökün.
Buzdolabına kaldırdığınız kek soğurken siz çikolata sosunu hazırlayın.
Çikolata sosunu 450 mililitre sütle pişirip koyu bir kıvam elde edin.
Ilınınca keki buzdolabından çıkarıp sosu kekin üzerine döküp yayın.
Dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc152415
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2020
534 defa indirildi / yazdırıldı
Tabanı için:
5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
125 gr tereyağı
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı nişasta
Üst katı için:
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı şeker
4 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
Arası için:
Kakaolu bisküvi
Taban için gereken malzemeleri yağ ve vanilya hariç karıştırın, koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
Yağı ve vanilyayı ekleyip mikserde en az 15 dakika çırpın. Bu işlem kıvamı için çok önemli.
Hazırladığınız muhallebiyi ıslattığınız orta boy bir cam tepsiye ya da kuplara dökün, üzerine kakaolu bisküvi dizin.
Üst katı için gereken malzemeleri karıştırın, orta ateşte koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
Hazırladığınız muhallebiyi yine mikserde 10-15 dakika çırpın. Eğer çok katılaşırsa mikserde çırparken süt ile açabilirsiniz.
Koyu renkli muhallebiyi bisküvilerin üzerine eşit biçimde dökün, üzerini düzeltin.
Buzdolabında tercihen bir gün dinledirip istediğinizi gibi süsleyerek servis edin.
1 poşet Dr. Oetker İrmik Tatlısı
2,5 su bardağı süt
25 g margarin
1 limon kabuğu rendesi
0,5 su bardağı iri kırılmış antepfıstığı
Üzeri için:
300 g çilek
2 - 3 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri
Sütü bir tencereye alın ve üzerine irmik tatlısı poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca margarin ve limon kabuğu rendesini ilave edin, ocağı kısın ve 5 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp iri kırılmış antepfıstığını ekleyin ve karıştırın. Sudan geçirilmiş 6-7 cm çapındaki 5-6 adet şekilli kaseye paylaştırın ve üzerlerini düzeltin. Oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletip buzdolabına alın ve 2-3 saat bekletin.
Çilek ve pudra şekerini mutfak robotunda püre haline getirin.
Bir bıçak ile kaselerin kenarından hava aldırıp ters çevirerek servis tabaklarına çıkarın. Hazırladığınız çilekli sos ile birlikte servis yapın.