|
|
Prestij Mus |
|
tadıgüzel
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.02.2012
Mesajlar: 229 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc75842
Gönderme Tarihi: 17.May.2012
2,590 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tuğrul Şavkar
1 adet kakaolu pandispanya (çember boyutunda kesilip inceltilerek 40 gr. ağırlığında hazırlanmış)
45 ml. portakal suyu (3 çorba kş.)
1 paket hazır portakallı jöle
Pandispanyası için:
10 gr. un
10 gr. tozşeker
1 adet yumurta (çırpılmış)
Fındıklı ve bademli harçlar için:
1/2 çay kş. un
20 gr. tozşeker
15 gr. file badem
1 adet yumurta akı (çırpılmış)
1 adet yaprak jelatin
50 ml. şurup (25 ml. su ve 25 gr. şeker ile hazırlanmış)
160 ml. krem şanti
20 gr. toz fındık
2 adet yumurta sarısı
Portakallı krema için:
1 adet yaprak jelatin
25 gr. tozşeker
75 ml. süt (5 çorba kş.)
1,5 adet yumurta sarısı
95 ml. krem şanti
15 ml. portakal suyu (1 çorba kş.)
Bir kapta un, tozşeker ve çırpılmış yumurtanın 1/4 ünden biraz fazlasını (20 gramını) çırparak pandispanya hamurunu hazırlayın. Hazırladığınız pandispanya hamurunu 220°C'ye ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
Bademli harcı hazırlamak için bir kapta unu, tozşekeri, file bademi ve yumurta akının yarısını, bademleri kırmadan karıştırıp, bir kenarda bekletin.
Jelatini buzlu suya koyarak gevşemeye bırakın. Şurubu verilen ölçülerle hazırlayın. Karıştırma kabında krem şantiy, toz fındığı yumurta sarılarını ve gevşeyen jelatini karıştırın. Kaynamış şurubu ateşten alarak içine karıştırma kabındaki malzemeyi yedirin. Bir kenarda saklayın.
Portakallı krema için, jelatini buzlu suda ıslatarak gevşetin. Jelatin gevşedikten sonra sudan süzdürerek alıp temiz bir kaba koyun. Bu kabı, yarıya kadar kaynar kaynar su dolu bir kabın üzerine oturtarak, jelatini suyun buharında eritin. (Gerekirse, suyun ısısını artırmak için tencereyi kısık ateşe oturtun). Şekeri, süt ve yumurta sarısı ile çırpın. Bu karışıma krem şantiyi, portakal suyunu ve eritilmiş jelatini ekleyerek karıştırın.
Fırın kâğıdını bir tepsiye yayın. Pişirdiğiniz pandispanyayı kâğıdın üzerine koyun, pasta çemberini üzerine oturtup, bastırarak pandispanyayı çember ile kesin. Kesilen pandispanyayı çemberde bırakın. Kenarda kalanları tepsiden alın. Çemberdeki pandispanyanın üzerine önce bademli harcı sonra da fındıklı harcı yayın. Üzerlerine çember boyutunda kesilmiş kakaolu pandispanyayı yerleştirin.
Pandispanyanın üzerine portakal suyunu serpiştirin. Portakallı kremanın tamamını çemberin içine döküp pastanın üzerini düzleyin. Pastayı çemberinin içinde, buzdolabında 5-6 saat soğutun. Bu sürenin yarısında üzerine ince bir kat portakallı jöle hazırlayıp dökün. Jöle iyice donduktan sonra pastayı çemberinden çıkartıp, üzerini meyvelerle süsleyerek servis yapın.
|
|
Prestij Mus Tarifleri Baton Pasta Tarifleri
|
|