|
|
Psihalive (Düzce) |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc116650
Gönderme Tarihi: 05.May.2016
1,518 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.kulturportali.gov.tr
Hamuru için:
5 Su bardağı buğday unu
Aldığı kadar su
1 Tutam tuz
İçi için:
5 Orta boy domates
4 Yemek kaşığı tereyağı
1 Orta boy kuru soğan
1 Tutam tuz
1 Tatlı kaşığı kırmızı biber
Un, su ve tuz ile orta sertlikte hamur yapılır. Hamur dinlenirken patatesler haşlanır, soyulup ezilir. Bir tavada ince doğranmış soğan bir kaşık tereyağı ile hafif pembeleşinceye kadar kavrulur ve kırmızı biber ilave edilir. Patatesler bir tutam tuz ilave edilerek ve içine biraz sıvı yağ ilave edilir. Hamur üçe bölünür ve parçalardan her biri yufka şeklinde açılır. 5cm.çapında kareler kesilir. hazırlanan harç içine konarak kapatılır. Hazırladığımız mantılar kaynar suda haşlanır ve daha sonra bir tabağa alınır. Tereyağı kızdırılır içine kırmızı biber atılır. Hazırladığımız mantıların üzerine gezdirilerek haşlama suyuyla (thavıps) yada ayran ile ile sıcak servis edilir.
|
|
Psihalive (Düzce) Tarifleri Karadeniz Yemekleri
|
|