Kısa URL: https://ml.md/lc72164
Gönderme Tarihi: 30.Oca.2012
2,472 defa indirildi / yazdırıldı
6 adet elma
6 çorba kaşığı esmer şeker
4 su bardağı su
3-4 adet karanfil
Bir tutam kırmızı gıda boyası
1 su bardağı süt
Yarım paket vanilya!) puding
Süslemek için:
Nane
Elmaların kabuklarını soyup ortalarını çıkarın ve bir tencereye dizin, Üzerine esmerşeker, su, karanfil, kırmızı gıda boyası koyup kısık ateşte elmalar yumuşayana kadar pişirin. Diğer tarafta sütle vanilyalı pudingi muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Sıcakken, pişen elmaların ortalarına doldurun. Taze nane yaprakları ile süsleyip servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc163181
Gönderme Tarihi: 20.Şub.2022
200 defa indirildi / yazdırıldı
4 adet elma
4 adet çorba kaşığı toz şeker
Yarım çay bardağı toz tarçın
1 çay bardağı su
1 paket kakaolu puding
Elmaların kabuklarını soyup ikiye kesin ve dilimleyin. Dilimlenmiş elmaları bir tencerenin dibine dizin. Üzerine suyu gezdirip, tarçın ile örtün. Ardından üzerine 4 çorba kaşığı toz şekeri gezdirip kısık ateşte elmalar suyunu bırakıp çekene kadar pişirin. Pişen elmaları soğumaya bırakın. Soğuyan elma dilimlerini kupların dibine yerleştirin. Üzerine hazırladığınız pudingi döküp kalan elma dilimleri ile süsleyin. Buzdolabında 1-2 saat bekletip soğuk olarak servis yapın.