Kısa URL: https://ml.md/lc85638
Gönderme Tarihi: 12.Oca.2013
2,092 defa indirildi / yazdırıldı
1 Yemek Kaşığı Sana Klasik
2 Paket Kreması;krem şanti
1 Paket Kreması;muzlu puding
1 Adet kakaolu Pasta tabanı
1 Litre Kreması;süt
Muzlu pudingi sütle pişirip ilk sıcaklığı çıkınca içine margarini ekleyip çırpın. Kremşantiyi de çırpıp dolaba koyun. Soğuyunca puding ve kremşantiyi karıştırıp kremayı hazır hale getirin.Pasta tabanını çay bardağıyla kesip yuvarlaklar hazırlayın. Kremadan keklerin üzerine kubbe şeklinde koyup pasta tabanının artan parçalarını ufalayıp üzerine serpin.
Kısa URL: https://ml.md/lc80427
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2012
1,930 defa indirildi / yazdırıldı
2 Yemek Kaşığı Sana Hamurişi
1 Adet muz
1 Çay Bardağı sekerli süt Krema
2 Yemek Kaşığı un
1,5 Su Bardağı süt
3 Yemek Kaşığı toz seker
1 Paket vanilya
Önce hazir sade kekimiz den bir su bardağı yardımıyla daireler çıkaralım. Ben 8 adet küçük yuvarlak kekler elde ettim. Kenarlarda kalan kek parçalarını elimizle iyice ufalayalım. Toz haline getirelim. Seker ve sütü karıştırarak ,küçük keklerimizin üzerini hafifçe ıslatalım.(ıslatmazsanız kekleriniz ertesi gün kupkuru oluyor.) Kremayı pişirelim ve iyice çırpalım. Mikser kullanabilirsiniz.Yaklaşık 10 dakika pütürsüz kıvam elde edene kadar çırpabilirsiniz. Kremayı kaşık yardımıyla küçük keklerin üzerine koyalım.Bıçakla düzeltmeyin bombeli bir şekil verin kremanıza. Küçük doğradığınız muzlardan birer adet keklerin üzerine koyalım. Toz haline getirilmiş kek parçalarıyla üzerlerini güzelce kapatalım. Puf pastalarınız hazir
Kısa URL: https://ml.md/lc79123
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2012
2,108 defa indirildi / yazdırıldı
200 Gr Sana Klasik
1 Çorba Kaşığı KREMASI İÇİN:nişaşta
1 Paket vanilya
100 gr KREMASI İÇİN:un
1 Bardak AYRICA:süt
2 Bardak un
3 Bardak KREMASI İÇİN:SÜT
2 Adet AYRICA:muz
1 Paket kabartma tozu
1 Paket KREMASI İÇİN:vanilya
4 Adet yumurta
100 gr KREMASI İÇİN:sanayağ klasik
1 gr SÜSLEMEK İÇİN:çilek
1 Bardak süt
1 Bardak KREMASI İÇİN:ŞEKER
2 Çorba Kaşığı kakao
2 Bardak şeker
Öncelikle keki hazırlayıp 175C fırında pişirin.
Kek pişerken kremayı hazırlayın: sanayağını, un ve nişastayı, unun kokusu çıkana kadar kavurun. Kalan malzemeleri ekleyip krema kıvamına gelene kadar karıştırıp soğutun.
Kek pişince hafif soğutup çay bardağıyla kesin. Artan kısımları blenderla ufalayın ve geniş bir kaseye alın.
Kestiğiniz dairelerden birini alıp soğuk süte batırın. Üzerine bir parça muz dilimi ve 1 tatlı kaşığı krema koyun. Bu halde ufalanmış keklerin olduğu kasenin içine yerleştirip kremanın etrafını elinizle bastırarak kek parçalarıyla kapatın. Elinize alıp avucunuzla biraz daha düzeltin. Aynı işlemi tüm daireler için tekrarlayın.