|
|
Patates Puf |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc63360
Gönderme Tarihi: 21.May.2011
2,122 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr patates (kabukları soyulup, çok ince dilimlenmiş)
3-4 su bardağı rafine yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Patates dilimlerini büyük bir kasede, yarım saat soğuk suda bıraktıktan sonra, süzüp iyice kurulayınız.
İki büyük tencerenin her birine, üçte birine kadar yağ doldurup, birindeki yağı 4 dakika kızdırınız.
Patatesleri birinci tenceredeki daha kızgın yağa atıp, 4 dakika kızdırınız.
Delikli bir kepçeyle patatesleri çıkarıp, ikinci tencereye atarak 2-3 dakika, kabarana kadar kızartınız. Patatesler kızarır kızarmaz delikli kepçeyle çıkarıp, kağıt peçete üstünde yağlarını süzdürdükten sonra, üstlerine tuzu serperek servis ediniz.
Not: İki kez; önce ağır ateşte, sonra harlı ateşte kızartılmış puf patatesleri, ızgara et ya da balıklarla servis edebilirsiniz.
|
PUF PATATES |
|
yelda özoğlu
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.08.2008
Mesajlar: 21 Şehir: Siirt |
Kısa URL: https://ml.md/lc26666
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2008
2,265 defa indirildi / yazdırıldı
|
4-5 adet patates
2 bardak kızartma yağı
tuz
250 gr. un
Patatesleri haşlayın. Kabuklarını soyup rendeden geçirin. 250 gr. unu yedirerek hamur yapın. Hamuru 3 mm incelikte açın. Nemse kalıplarının en küçük kalıbı veya bir tabakla kesin. Yağda kızartın.
|
|
PUF PATATES Tarifleri Balkabağı Tarifleri
|
|