|
Puf Puf Poğaça |
|
mavi geyik
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.07.2019
Mesajlar: 55 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc144699
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2019
599 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 bardak un
2 su bardağı süt
2 tatlı kaşığı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket maya
1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için:
100 gram lor peyniri
100 gram kaşar peyniri
100 gram beyaz peyniri
Yarım demet maydanoz
Üzeri için:
1 yumurtanın sarısı
Susam
Sütü ısıtmakla başlayın.
Ilık süte maya ve şekerini ilave edip 10 dakika kadar mayalanmasını bekleyin.
Daha sonra sıvı yağı, unu ve tuzu ekleyin.
Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un ilave ederek yoğurun.
Hamurun üstünü örterek yarım saat kadar mayalanmaya bırakın.
Bu arada iç harcını hazırlayın. Lor peynirini, kaşar peyniri ve beyaz peyniri derin bir kapta güzelce birbirine harmanlayın.
Yarım demet maydanozu ince ince kıyın ve peynirlerin içine ilave edin. İç harcınız hazır.
Mayalanan hamurdan dilediğiniz büyüklükte parçalar koparın.
İçine hazırladığınız iç harcından koyun ve yuvarlayın.
Hazırladığınız hamur toplarını yağlı fırın tepsisinin üzerine dizin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, susam serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Peynirli puf poğaçalarınız hazır. Sıcak servis edebilirsiniz.
|
Puf Puf Poğaça |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc160605
Gönderme Tarihi: 13.Ekm.2021
284 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket instant maya(10 gram)
3 su bardağı un(+aldığı kadar un eklenecek)
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı toz şeker
1/2 yemek kaşığı tuz
İçi İçin:
1,5 su bardağı kaşar peyniri(rendelenmiş)
Üzeri İçin:
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı haşhaş
1 yemek kaşığı susam
Unun içerisine kuru mayayı ilave edin ve unu havalandırarak güzelce karıştırın.
Kasenin ortasına bir çukur açın ve ılık sütü ilave edin.
Su, sıvı yağ, toz şeker ve tuzu da ilave ettikten sonra hamur, pürüzsüz ve ele yapışmayacak bir kıvama gelene kadar yoğurun.
Üzerini hava almayacak şekilde streç film ile kapatıp 30 dakika kadar mayalandırın.
Hamur mayalandıktan sonra limon büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlak bir şekil verin ve yassılaştırın.
Hamurun tam ortasına rendelediğiniz kaşar peynirinden bir miktar yerleştiriyorum ve malzeme taşmayacak şekilde hamuru büzerek kapatın.
Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine, az önce büzdüğünüz kısım altta kalacak şekilde yerleştirin.
Tüm poğaçaları tepsiye yerleştirdikten sonra üzerine yumurta sarısı sürüp, haşhaş ve susam serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 ila 25 dakika arası, üzeri kızarana kadar pişirip tüketin.
|
|