|
Pum Pum Çorbası |
|
altın lokma
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.12.2011
Mesajlar: 68 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc76771
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2012
1,395 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Yemek Kaşığı Sana Klasik
4 Çorba Kaşığı mısır unu
1 Su Bardağı et suyu
3 Dilim tost ekmeği
1 Çorba Kaşığı domates salçası
1 Çay Kaşığı tuz
2 Su Bardağı su
50 gr kaşar peyniri
1 Su Bardağı süt
Tenceremize et suyu,soğuk su ve mısır ununu koyup karıştırıyoruz.kıvamı koyu olunca sıcak su ilave ediyoruz. Tuz ve sütü ilave edip karıştırıyoruz.Tavamıza margarini alıp pastırma ve tost ekmeklerini üzerine döküp kızartıyoruz.Sosu için tavamıza margarinimizi alıyoruz.salcayı koyup kavur.Biraz sıcak su ilavesi yaparak kıvamını acıyoruz corbamızı servis tabagına alıp üzerine pastırmalı tost ekmeklerimizi döküp servis ediyoruz.
|
Pumpum Çorbası |
|
BelmaGüngören
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.05.2005
Mesajlar: 80 Şehir: Kavaklıdere ÇANKAYA |
Kısa URL: https://ml.md/lc81626
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2012
1,677 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 Gr Sana Klasik
1 Tatlı Kaşığı tuz
2 Dilim ekmek
1 Yemek Kaşığı salça
10 Yemek Kaşığı mısır unu
1 Çay Kaşığı Kara Biber
6 Su Bardağı su
50 gr kıyma
1 Yemek Kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
4 Adet pastırma veya sucuk
Bamyayı yıka, ayıkla. Soğanı soy, yıka, yarım daire şeklinde ince ince doğra, yağla birlikte tencereye koy, kapağı kapat, kısık ateşte, ara sıra karıştırarak, 4-5 dakika öldür. Domatesi yıka, soy, 1 santimetreküp irilikte doğra, soğana ekle, su ve tuzu koy, kaynamaya bırak. Bamya ve limon suyunu kaynayan karışıma kat, yumuşayıncaya değin, yaklaşık 20 dakika pişir, kara biber koy, karıştır.
Not: Arzu edilirse bir su bardağı süt ilave edilebilir. Süt ilave edilecekse un bir kaşık artırılır
|
Pumpum Çorbası |
|
eyvan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.01.2013
Mesajlar: 64 Şehir: Urfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc85940
Gönderme Tarihi: 19.Oca.2013
1,412 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 Gr Sana Klasik
1 Çay Kaşığı karabiber
1 Yemek Kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
1 Tatlı Kaşığı tuz
6 Su Bardağı su
2 Dilim ekmek
1 Yemek Kaşığı salça
50 gr pastırma veya sucuk
10 Yemek Kaşığı mısır unu
50 gr kıyma
Bir tencereye mısır unu ve su koyularak karıştırılır. Ateşe konulup bir süre kaynatılmaya devam edilir. Ayrı bir tavada da kıyma ile küp şeklinde doğranmış bir dilim ekmek yağda kavrulur ve kaynamakta olan çorbanın içine katılır. Tuz ve karabiber konulup bir süre daha kaynatıldıktan sonra ateşten alınır. Üzerine küp küp doğranıp yağda kızartılan ekmekle salçayla yapılan sos ve rendelenmiş kaşar peyniri serpilerek sıcak servis yapılır.
|
|