|
Pür Lezzet |
|
yenge hanım
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.02.2013
Mesajlar: 64 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc86836
Gönderme Tarihi: 16.Şub.2013
1,799 defa indirildi / yazdırıldı
|
50 Gr Sana Klasik
1 su bardağı su
1 Çay Kaşığı tuz
2 Adet patlıcan
1 Çay Kaşığı karabiber
2 Adet domates, yuvarlak dilimlenmiş
1 bağ maydonoz
2 Adet kırmızı biber, yuvarlak dilimlenmiş
500 gr kıyma
2 adet patlıcan alaca soyulur ve kalın yuvarlak bir şekilde kesilir kızartılır Başka bir kapta 500 gr kıyma, maydanoz, tuz ve karabiberi yoğurulur. Ardından pişireceğimiz fırın kabına domateslerin ve biberlerin yarısı dizilir ve kızarmış patlıcanlar üstüne dizilir. Patlıcanların üstüne kıyma yayılarak kalan domates ve biberlerle işlem bitirilir. Suyu eklenir ardından önceden 180 derece ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirilerek servis edilir.
|
Pür Lezzet |
|
Hiç Kimse
Super MOD
Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc77806
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2012
2,139 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1 Tutam Pulbiber, kekik, karabiber,tuz
1 Yemek Kaşığı Sana Margarin
4 Adet patates
1 Adet yumurta
4 Adet patlıcan
500 gr kıyma
3 Adet Domates
1 Kase Ekmek içi
2 Diş sarımsak
0,5 Demet maydanoz
1 Adet soğan
Patatesleri ve patlıcanları yuvarlak olarak doğrayıp tuzluyoruz ve kızartıyoruz. Köftelik malzmeyi de karıştırıp ortaboyda yuvarlak köfteler yapıp kızatıyoruz. Tencerenin tabanına sana margarini eritip salçalı sos pişirip ocaktan alıyoruz ve tencerenin kenarından başlayıp sırayla kızartığımız köfte patlıcan ve patatesleri domatesleri dizip üzerine sıcak su ekleyip 10-15 dk pişrip servis yapıyoruz.
|
|