|
|
Patates Püre Salatası |
|
Karakol
Editor
Kayıt: 10.11.2005
Mesajlar: 157 Şehir: Emek/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc10356
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2006
2,331 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme:
1/2 kg patates,
1 yumurta sarısı,
1 baş küçük soğan,
1/4 demet dereotu,
1,5 kahve fincanı zeytinyağı,
3/4 kahve fincanı limon suyu (veya sirke),
yeteri kadar tuz,
20-25 yeşil ve siyah zeytin.
Yapılışı:
Patatesler iyice yıkandıktan sonra tuzlu kaynar suyla haşlanır. Yumuşayınca kabukları soyulur ve sıcakken ezilerek püre durumuna getirilir. Sonra bu püreye zeytinyağı dökülerek iyice yedirilir. Patates püresi zeytinyağını iyice çektikten sonra tuz serpilip rendelenmiş soğan, yumurta sarısı ve kiyılırcasına ince doğranmış dereotu eklenir. Limon suyu da dökülerek bu püre iyice karıştırılır. Sonra salata kayık biçimindeki bir salata tabağına alınır. Tabağın çevresi çekirdekleri çıkarılmış yeşil ve siyah zeytinlerle süslenip servis edilir.
|
PÜRE |
|
Borekch
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.04.2006
Mesajlar: 125 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc3001
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2006
2,272 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
1 kilo patates
Yarım kilo süt
Yeterince tuz
Yarım limon suyu
2 kaşık margarin veya 1 çay fincanı sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
Yıkanıp, kabuğu soyulmuş patatesler haşlanır. Ezilecek kıvama gelince ateşten alınıp suyu süzülür. Bir tencereye yağ, süt, patatesler konulur. Tuz ilave edilir. Bir çatal yardımıyla veya el mikseriyle pütürsüz hale getirilir. Limon suyu ilave edilir. 1-2 defa daha karıştırılıp sıcak olarak servis edilir.
|
|
PÜRE Tarifleri Salatalar
|
|