|
|
Püreli Biftek |
|
şef
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.07.2011
Mesajlar: 72
|
Kısa URL: https://ml.md/lc66369
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2011
2,117 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 parça biftek
15-20 adet brüksellahanası
1 adet domates
Tuz, kekik
Püre için:
3 adet patates
1 su bardağı sıcak süt
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
Tuz, karabiber
Patatesleri haşlayın. Brüksel lahanalarını suyla 5-6 dakika haşlayın. Bifteği yağsız tavada pişirin. Üzerine tuz ve kekik serpin. Patatesleri ezin, üzerine sütü gezdirin. Tereyağını, kaşar peynirini, tuzu ve karabiberi ilave edip, karıştırın. Servis tabağına bifteği yerleştirin, üzerine püreyi koyun. Brüksel lahanası ve domatesle servis yapın.
|
Püreli Biftek |
|
nezoş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.04.2015
Mesajlar: 30 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc107282
Gönderme Tarihi: 03.May.2015
1,705 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 parça biftek
1 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 sivri biber
Karabiber, tuz, kekik
Püre için:
4 adet haşlanmış patates
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı süt
Önce etleri tencereye alın, kendi suyunu verip çekene dek pişirin. Daha sonra da kıyılmış soğanları yağda kavurun. İçine az pişmiş olan etleri atıp güzelce pişirin. Etler pişmeye başlayınca içine biberleri, az miktar da suyunu verip kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Püre için gerekli malzemeleri de tencereye koyup ezerek 5 dakika pişirin ve tabağa alın. Üzerine etle sıcak olarak ikram edin.
|
|
Püreli Biftek Tarifleri Et Yemekleri
|
|