Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Antalya Yemekleri > Püşürük Çorbası (Adana) (2 adet - 21,451 defa bakıldı)

Püşürük Çorbası (Adana)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
Adana Yemekleri
Antalya Yemekleri
Burdur Yemekleri
Hatay Yemekleri
Isparta Yemekleri
Kahramanmaraş Yemekleri
Kıbrıs Yemekleri
Mersin Yemekleri
Osmaniye Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Püşürük Çorbası (Adana)

AyGölgesi
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc103728
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2014
1,814 defa indirildi / yazdırıldı




Prof. Dr. Erman Artun

1 kg. su
2 kase un
2 baş soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
Bir miktar kızartma yağı
Tuz
Kuru nane
Pul biber

Yayvan bir kaba serilen unun üzerine el yardımıyla su serpilerek küçük hamurlar oluşması sağlanır. Un eklenerek oluşan hamurlar ayrılır. Bir süre kuruması beklenen küçük hamurlar, halka halka doğranmış soğanla birlikte kızartılır. Kızartılan hamurlar tencereye alınarak yarım saat kadar suda haşlanır. Bu arada tereyağında kızdırılan pul biber, kuru nane ve tuz ilavesiyle kaynayan çorbanın üzerine dökülür. Çorba dinlendikten sonra servis yapılır.


Püşürük Çorbası (Adana)

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc145503
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2019
660 defa indirildi / yazdırıldı




1,5 su bardağı yeşil mercimek
3-4 parça kemikli dana eti veya kavurma
1 tane kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay bardağı sıvı yağ
Kuru reyhan
Pul biber
Tuz
3 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı un
Eriştesi için:
2 su bardağı un
1 su bardağından bir parmak eksik su
1 çay kaşığı tuz
Sosu için:
2 tane kuru soğan
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Kuru reyhan

Erişteyi yapmak için un, su ve tuzu bir kapta iyice yoğurun.
Bir beze olacak şekle sokun ve bezeyi merdaneyle açın.
Altını ve üstünü unlayın, erişte gibi kesin. Yapışmaması için erişteleri biraz daha unlayın.
Kemikli etleri düdüklü tencereye alın, üzerine yeteri kadar su ve tuz koyup kaynatın.
Yeşil mercimeği de kaynatıp süzün.
Bir taraftan tencereye sıvı yağ ve doğradığınız soğanı koyup kavurmaya başlayın.
Salçasını ve tuzunu da ekleyip kavurmaya devam edin.
Haşladığınız eti suyuyla beraber tencereye boşaltın ve hazırladığınız erişteleri kaynayan suya ilave edin.
Bu şekilde 15 dakika kadar kaynatın ve eriştenin iyice pişmesini sağlayın.
Pişen eriştenin içine haşlanan mercimeği, kuru reyhanı ve pul biberi katın. Eğer su az gelirse göz kararı su ilavesinde bulunabilirsiniz.
Başka bir kapta yoğurdu ve unu çırpın.
İçine biraz su katıp koyu bir ayran yapın. İstediğiniz koyuluğa ulaşmazsa un miktarını çok az artırabilirsiniz.
Çorbanızın eriştesini kontrol edin.
Piştiyse altını kapatıp içine hazırladığınız yoğurdu karıştırarak yedirin. Yoğurdun kesilmesini ve çorbada topak topak bir görüntü yaratmasını istemiyorsanız karıştırmaya devam etmelisiniz.
Sosu için tavaya sıvı yağ ve piyazlık doğradığınız soğanı, tuzu koyup kavurun.
İçine salçayı ve reyhanı da katın.
Çorbayı kaselere bölüştürüp üzerine sosundan gezdirin.
Püşürük çorbası hazır.







Püşürük Çorbası (Adana) Tarifleri Antalya Yemekleri



(2 adet Püşürük Çorbası (Adana) 21,451 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort