|
|
Ravioli salatası |
|
musti
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.12.2006
Mesajlar: 29 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc9230
Gönderme Tarihi: 01.Arl.2006
2,520 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 g sebzeli Ravioli, 6 yeşil soğan, 1 limon, 4 olgun domates, tuz, bir avuç zeytin, 2 çorba kaşığı kapari, 2 dal fesleğen, 1 bağ roka, 8 çorba kaşığı en iyi kalite zeytinyağı.
Soğanların yeşil yapraklarını uçlarından 3 cm bırakarak kesin, diplerini halka şeklinde doğrayın. Limonu sıcak sudan geçirip kurulayın, kabuğunu rendeleyin, suyunu sıkın. Soğanları limon suyuna yatırın. Domatesleri soyun, çekirdeklerini çıkartın ve küp halinde doğrayın. Domatesleri tuzlayın, limon suyu gezdirin. Çekirdeklerini çıkartıktan sonra zeytinleri 4'e bölün. Kaparilerin suyunu süzün. Yeşillikleri ayıklayıp yıkayın ve süzdükten sonra kıyın. Zeytinyağı, domates, domates suyu, zeytin, kapari, kıyılmış yeşillikten sos hazırlayın. Sosu iyice soğutun. Ravioli'leri bol tuzlu suda dişe gelecek şekilde 8-9 dakika haşlayın. Ravioli'leri ve soğanı sosla karıştırın.
Terbiye içine yatırılan hindi eti baharatın tüm aromasını çeker ve çok daha yumuşak bir hale gelir. Aynı yöntemi ızgara yapmak istediğiniz etlere de uygulayın ve etleri zeytinyağı, biberiye, limon dilimleri ya da suyu, karabiber ve arzuya göre bol sarımsaktan oluşan terbiyeye yatırın.
|
Pute Tonnato |
|
musti
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.12.2006
Mesajlar: 29 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc9229
Gönderme Tarihi: 01.Arl.2006
2,394 defa indirildi / yazdırıldı
|
600 g göğüs hindi, 2 havuç, 1 sap kereviz, 1 baş soğan, 2 - 3 defne yaprağı, 3 karanfil, dilimlenmiş yarım limon, 1 tatlı kaşığı çekilmiş karabiber, tuz. Sos: 210 g (1 kutu) ton balığı, 4 ançuez filetosu, 1 limon suyu, 250 g düşük kalorili mayonez.
Havuç, kereviz, soğan, defne yaprağı, karanfil, limon dilimleri, karabiber ile terbiye hazırlayın. Eti terbiyenin içine yatırıp bir gece buzdolabında bekletin. 1 litre su kaynatın, içine tuz, terbiyeyi, baharatı ve eti atın, 1 saat hafif ateşte pişirin. Eti suyunun içinde soğumaya bırakın.
Sos: Ton balığı, zeytinyağı, limon suyu ve mayonezi mikserde iyice karıştırın. Eti ince dilimleyin, ton balıklı sosla servis yapın. Limon dilimleri, maydanoz, zeytin ve yumurta dilimleri ile dekore edin.
Değişik sos: Gazpacho. 4 domatesi kaynar suya batırıp kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkartın ve küp halinde doğrayın. 1 salatalığı soyup rendeleyin, 1 dolmalık biberin çekirdeklerini çıkartın ve küp halinde doğrayın, l'er soğanı ve sarmısağı soyup kıyın. Garnitür için biraz sebze saklayın, gerisini ve 1 tost dilimini mikserde püre haline getirin. Salça, tuz ve az sirke ilave edin.
|
|
Pute Tonnato Tarifleri Biscotti Tarifleri
|
|