Kısa URL: https://ml.md/lc160692
Gönderme Tarihi: 18.Ekm.2021
216 defa indirildi / yazdırıldı
Genellikle sabahları servis edilen, çok popüler bir yılbaşı mevsimi tatlısı olan puto bumbóng, koyu mor renge sahip, özel bir yapışkan pirinç türünden yapılır. Hazırlandıktan sonra bambu tüplere konur, buharda pişirilir ve muz yaprakları üzerinde servis edilir.
5 su bardağı pirinç unu
2 yumurta
1 su bardağı süt
250 gr. tereyağı
1 su bardağı toz şeker
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/2 su bardağı su
hindistancevizi rendesi
Tereyağını eritin. Derin bir kaba koyun. Yumurtaları çırpın ve tereyağını üzerine ilave ederek birlikte biraz daha çırpın. Sütü ekleyerek biraz daha karıştırın. Kabartma tozunu unun içine karıştırın. Daha sonra unu topaklanmasın diye yavaş yavaş karıştırarak tereyağı, yumurta ve süt karışımına ilave edin. Hazırladığınız karışıma suyu da ilave ederek tekrar iyice kanştınp biraz sıvı, akıcı bir hamur elde edin.
Küçük kek kaplarının içini tereyağı ile yağlayarak, hazırladığınız hamurla doldurun. Üzerlerine bir parça hindistancevizi rendesi serperek buhar tenceresinde pişirin.
Buhar tencereniz yoksa, büyük bir tencereye 1/3 miktarda kaynamış su koyun. İçine sığabilecek ve boy olarak yarısını geçmeyecek bir başka tencereyi ters çevirerek tencerenin dibine otunun. Keklerinizi küçük bir süzgece koyarak bu ters çevrilmiş tencerenin üzerine süzgecin dibi suya değmeden oturtun. Kapağını kapatarak 10-15 dakika kadar pişmesini takip ederek pişirin. Pişen kekleri kaplarından çıkartarak servis tabağına dizin ve çayın yanında servis yapın.