Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Yumurta Yemekleri > Rafadan Yumurta (6 adet - 871,017 defa bakıldı)

Rafadan Yumurta


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Çılbır Tarifleri
Fırında Yumurta Tarifleri
Haşlanmış Yumurta Tarifleri
Ispanaklı Yumurta Tarifleri
Kıymalı Yumurta Tarifleri
Menemen Tarifleri
Omlet Tarifleri
Pastırmalı Yumurta Tarifleri
Peynirli Yumurta Tarifleri
Poşe Tarifleri
Rafadan Yumurta Tarifleri
Sahanda Yumurta Tarifleri
Soğanlı Yumurta Tarifleri
Sucuklu Yumurta Tarifleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Rafadan Yumurta

siyami
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925
Şehir: izmir
Kısa URL: https://ml.md/lc7616
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2006
3,791 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet yumurta
yarım çay kaşığı tereyağı
Tuz
Su
Karabiber

Yumurtalar su dolu bir kapta ateşe konur. Çatlamaması için bir tutam tuz konur. Su kabarcıklar çıkararak kaynamaya başladıktan bir dakika kadar sonra ocaktan indirilir. Birkaç defa soğuk sudan geçirilerek ılıması için bir kenara bırakılır. Yumurtaların baş tarafı kapak gibi açılır içine kızdırılmış tereyağı, tuz ve karabiber konarak servis yapılır.



RAFADAN YUMURTA HAZIRLAMA

ziver47
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.11.2007
Mesajlar: 52
Şehir: Mardin
Kısa URL: https://ml.md/lc19040
Gönderme Tarihi: 03.Kas.2007
3,497 defa indirildi / yazdırıldı




Kahvaltıda kullanılır. Bunda yumurtanın çok taze olması lâzımdır.
1- Kaynamakta olan suya yıkanmış yumurtaları yavaşça koyunuz. 1-2 dakika bekletiniz veya 100'e kadar sayınız.
2- Yavaşça çıkarınız, yumurtaları kaplarına yerleştirip sıcak olarak servis yapınız.


RAFADAN VE SÖĞÜŞ YUMURTA

nesrinateş
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 24.12.2007
Mesajlar: 20
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc20188
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2007
9,784 defa indirildi / yazdırıldı




Bir kaba yumurtaları örtecek kadar su konup kaynatılır. Yumurtalar yıkanıp yavaşça kaynar suya bırakılır. Hafif hararetli ısıda 1-2 dakika kaynatarak rafadan, 3-4 dakika kaynatarak yarı katı, 10-12 dakika kaynatarak katı (söğüş) yumurta oluşturulur.
Pişme müddeti sonunda sıcak sudan çıkarılıp soğuk suda soğutulur.


RAFADAN YUMURTA

emek
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 30.06.2009
Mesajlar: 20
Şehir: Afyonkarahisar
Kısa URL: https://ml.md/lc37787
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2009
3,001 defa indirildi / yazdırıldı




İstediğiniz kadar yumurtaların girebileceği bir kap içerisinde suyu kaynatınız. Kaynamış su içine, yumurtaları atınız. Kaynayan su içinde yumurtaları 3 dakika bırakınız. Delikli bir süzgece çıkarınız.


RAFADAN YUMURTA

meridyen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.01.2010
Mesajlar: 44
Şehir: Rize
Kısa URL: https://ml.md/lc46247
Gönderme Tarihi: 17.Oca.2010
2,591 defa indirildi / yazdırıldı




Kaynamakta olan suya yıkanmış yumurtaları yavaşça koyunuz. 1-2 dakika bekletiniz veya 100'e kadar sayınız. Yavaşça çıkarınız, yumurtaları kaplarına yerleştirip sıcak olarak servis yapın.


RAFADAN YUMURTA

selim
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 08.06.2010
Mesajlar: 21
Şehir: Mordoğan
Kısa URL: https://ml.md/lc52583
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2010
2,714 defa indirildi / yazdırıldı




Çok taze yumurtaları fıkır fıkır kaynayan suya atınız. Üç dakika geçince çıkarıp servis yapınız.

Not: Suya yumurtaları atıp 15 dakika geçince çıkarıp soğuk sudan geçirirseniz hazırlop yumurta olur. Yeniş şekli herkesin keyfincedir.






Rafadan Yumurta Tarifleri Yumurta Yemekleri



(6 adet Rafadan Yumurta 871,017 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort