Kısa URL: https://ml.md/lc115621
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2016
1,384 defa indirildi / yazdırıldı
Ebru Aydın
1 kg kuşbaşı orta yağlı dana eti
2 adet kebaplık pide
1 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı su
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Tencere iyice kızdırılıp içine sıvı yağ ve kuşbaşı et konulduktan sonra yaklaşık 10 dakika kavrulur. Üzerini örtecek kadar su ilave edilir. Kaynadıktan sonra tuz ilave edilerek 45 dakika kısık ateşte, yumuşayıncaya kadar pişirilir. Diğer tarafta pideler kare şeklinde doğranır. Pideler, arzuya göre fırında ısıtılabilir. Pişen kuşbaşı etin suyu süzülür. Et suyu, pideleri ıslatmak için kullanılır. Islatılan pideler servis tepsisine alınır. Üzerine etler yerleştirilip istenirse bir kepçe et suyu gezdirilir. Yaklaşık 5 dakika kadar fırında dinlendirildikten sonra üzerine ince doğranmış maydanoz serpilerek servis yapılır.
Not: İstenirse et suyunun içine veya kavrulmakta olan kuşbaşı etin içine bir tatlı kaşığı karabiber ilave edilebilir. Ramazan kebabı, Afyon kebabı olarak da bilinir. Genellikle Ramazan ayında iftar yemeğinde yenildiği için 'Ramazan Kebabı' denmektedir.
Kısa URL: https://ml.md/lc146448
Gönderme Tarihi: 01.Kas.2019
474 defa indirildi / yazdırıldı
1 kilogram dana kuşbaşı
2 adet tırnaklı pide
1 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Eti bir tavada suyunu salıp çekene kadar kavurun.
Etlerin üzerini geçecek kadar su ilave edin.
Tuzunu da ekleyip etler yumuşayana kadar pişirin.
Pideleri küp küp doğrayıp fırında ısıtın.
Etin suyunu süzün ve pideleri bu suyla ıslatın.
Etleri ıslattığınız pidelerin üzerine yerleştirip gerekirse biraz daha et suyu dökün.
5 dakika kadar fırınladığınız yemeğinizi üzerine kıyılmış maydanoz serpip sıcak servis edin.