|
Ramazan Pidesi |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177413
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2024
139 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
Hamuru için;
5 su bardağı un
2,5 su bardağı ılık su
1 paket instant maya
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Sosu için;
1 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
Üzeri için;
Susam
Çörekotu
Hamuru için yoğurma kabına un, instant maya, şeker ve tuzu alarak elimizle şöyle bir karıştıralım. Ortasını çukurlaştıralım.
Çukur kısma ılık suyu ekleyelim, kenarlardaki unu yavaş yavaş alarak hamurumuzu yoğuralım. Hamurumuz ele yapışan yumuşak bir kıvamda olmalı.
Hamurumuz kıvam aldıktan sonra un serptiğimiz tezgaha alalım ve tekrar yoğuralım.
Tekrar yoğurma kabına yerleştirelim ve üzerini streçleyip temiz bir bezle örterek 40 dakika mayalanmaya bırakalım.
Sürenin sonunda mayası gelen hamuru tekrar tezgaha alalım, 1-2 dakika daha yoğurarak toparlayalım.
Hamurumuzu 2 eşit parçaya bölelim, elimizle yuvarlayarak beze haline getirelim. 10-15 dakika kadar tekrar mayalanması için bekletelim.
Pidelerimizi şekillendirmek için fırın tepsisine galeta unu serpelim.
Bezelerden bir tanesini yerleştirerek kenara alalım. Diğer tepsiye de galeta unu serpip diğer bezemizi de içerisine alalım.
Yoğurtla çırptığımız yumurta sarısını bezelerimizin üzerine sürelim.
Elimizle bastırarak hamurumuzu pide şeklinde tepsi genişliğinde açalım.
Pidelerimizin kenar kısımlarına parmak uçlarımızla bastırarak daire şeklini verelim. Daha sonra çizgi çizgi olacak şekilde bastıralım. Şeklini koruması için bastırdığımız yerlerden tekrar geçelim.
Tekrar üzerine fırça yardımı ile yumurtalı karışımdan sürelim ve bolca susamla çörekotu serpelim. Diğer hamur için de sırası ile aynı işlemleri tekrarlayalım.
Pidelerimizi önceden ısıttığımız 230°C fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Pişen Ramazan pidelerimiz servise hazır.
|
Ramazan Pidesi |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177325
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2024
163 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
5 su bardağı un
1 paket instant maya
2,5 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
Sosu için:
1 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
Üzeri için:
Susam
Çörekotu
Hamur için yoğurma kabına; un, şeker, instant maya ve tuz yerleştirilerek el ile karıştırılır. Ayrıca ortasına çukur açılır.
Açılan çukura ılık su eklenir ve kenarlardaki unlar yavaş yavaş alınarak hamur yoğurulur. Hamur ele yapışmayacak bir kıvamda olmalı.
Hamur kıvamını aldıktan sonra serpiştirilen un tezgaha alınır ve tekrar yoğurulur.
Ardından tekrar yoğurma kabına yerleştirilir ve üzeri streçlenerek temiz bir bez ile örtülür. Devamında ortalama 40 dakika mayalanmaya bırakılır.
Süre dolduktan sonra mayası gelen hamur tekrardan tezgaha alınarak 1-2 dakika daha yoğurulur ve toparlanır.
Ardından hamur 2 eşit parçaya bölünür ve el ile yuvalanarak beze haline getirilir.
Ortalama 10-15 dakika kadar mayalanması için bekletilir.
Pideye şekil vermek için fırın tepsisine galeta un serpilir.
Devamında bezelerden biri yerleştirilir ve kenara alınır. Diğer tepsiye de galeta un serpiştirilir ve diğer beze de içerisine alınır.
Ardından yoğurtla çırpılan yumurta sarısı bezelerin üzerine sürülür.
El ile bastırılarak hamurun pide şeklinde ve tepsi genişliğinde açılması sağlanır.
Ardından pidelerin kenar kısımlarına parmak uçları ile bastırılır ve daire şekli verilir. Sonra çizgi çizgi olacak şekilde bastırılır. Şeklini koruması için bastırılan yerlerden tekrardan geçilir.
Devamında fırça ile yumurtalı karışım sürülür ve bolca susam ile çörek otu serpiştirilir. Ayrıca diğer hamur için de aynı işlemler uygulanır.
Sonra önceden ısıtılan 230 derece fırında üstü kızarana kadar pişirilir.
|
Ramazan Pidesi |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc174936
Gönderme Tarihi: 05.Kas.2023
174 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet domates
1 adet yeşil biber
1 tutam maydanoz
Tuz ve karabiber
Unu derin kabın içine almanız gerekir.
Ilık su, instant maya, tuz, toz şeker, sıvı yağ ve yumurtayı ilave ederek malzemeleri yoğurmaya başlayabilirsiniz. Yoğurma işlemi tamamlandığında hamurun ele yapışmayacak kadar yumuşak olması gerekir.
Hamuru kabın içinde ortalama 45 dakika kadar mayalandırabilirsiniz.
Mayalanan hamuru tekrar yoğurabilir ve 4 eşit parçaya bölerek hazır hale getirebilirsiniz.
Her parçayı merdane yardımıyla açarak üzerine rendelenmiş kaşar peyniri, ince doğranmış domates, yeşil biber ve maydanoz karışımını ekleyebilirsiniz.
Tüm pide hamurlarını bu şekilde hazırladıktan sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında ortalama 20-30 dakika pişirmeniz gerekir.
Pişen Ramazan pidelerini fırından çıkararak sıcak servis edebilirsiniz.
|
Ramazan Pidesi |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc173071
Gönderme Tarihi: 05.Tem.2023
194 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.bim.com.tr
1 paket Efsane instant maya
1 çorba kaşığı şeker
1,5 su bardağı ılık su
Yarım çay bardağı Sole ayçiçek yağı
1 tatlı kaşığı Rafine Sofra tuz
4,5 su bardağı Efsane un
Üzerine:
1 adet Bili Bili yumurta sarısı
1 tutam Destan çörekotu
1 tutam Destan susam
Ufak bir sürahiye 1,5 su bardağı ılık su, 1 paket instant maya, 1 çorba kaşığı şeker ve yarım çay bardağı ayçiçek yağı ekleyin. Mayanın daha hızlı çalışması için mayalı suyu bir tur karıştırın ve 5 dakika bekleyin.
4 su bardağı unu tezgâha alın ve ortasında bir havuz oluşturun. Mayalı sudan yavaşça ekleyerek havuzun üzerini kapatın. Karışımı iyice yoğurarak yumuşak bir kıvam elde edin. Yoğurma esnasında hamur yarım su bardağı un isteyebilir. Oluşan hamuru unlanmış bir kaba koyun ve 1 saat üzeri nemli bir bez örtülü şekilde dinlendirin.
Fırını alt üst fansız 225 derece ayarlayın.
Mayalanmış ve iki katına çıkmış hamuru tezgâha alın ve 1 dakika daha yoğurun. Hamurdan 6 adet beze çıkarın. Bezelerin üzerini nemli bez ile kapatın. Bu sayede hamurlar hızla kurumayacaklar. Bir beze alın ve yuvarlak bir biçimde bir tatlı tabağı boyutunda hafif tombul bir biçimde açın. Hamurun kenarlarını parmak ya da bir bıçak yardımı ile bastırın. Hamurun üzerine baklava desenini verin. Parmak ile desen verilen hamurlarda desenler daha bir yumuşak olurken, bıçak ile bastırılan desenler daha bir net görünür. Diğer hamurlara da aynı işlemi yapın. Bu sırada ilk hamur şekilli bir biçimde mayalanmaya başlayacaktır.
1 adet yumurta sarısını bir kâseye kırın ve çok az bir miktarda su ilave edin. Yumurtalı karışımı çırpın ve pidelerin üzerine sürün. Pidelere bir tutam çörekotu ile bir tutam susam serpin.
Önceden ısınmış fırının orta bölmesine 2 adet pide yerleştirin. Bu işlemi fırın taşı ya da unlanmış fırın tepsisinin tersi ile yapabilirsiniz. Pideleri orta bölümde 9, alt bölümde 3, üst bölümde 3 dakika pişirmeniz en ideali olacaktır. Fakat dilerseniz 15 dakikanın yarısını üst, yarısını alt bölümde pişirebilirsiniz.
|
Ramazan Pidesi |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172588
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2023
195 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
4,5 su bardağı un
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı yoğurt
Çörekotu
Susam
Uygun bir yoğurma kabına unu alalım.
Üzerine instant maya, toz şeker, tuz, ekleyerek karıştıralım. Ortasını havuz şeklinde açalım.
Açtığımız havuza sütü, suyu, zeytinyağını ekleyerek karıştıralım.
Ardından hamuru kıvam alana kadar elimizle yoğuralım.
Hafif ele yapışan yumuşak bir hamur elde ettikten sonra üzerini temiz bir bezle örtelim ve 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
Sürenin sonunda mayalanan hamuru un serptiğimiz tezgaha aktaralım ve tekrar elimizle toparlayalım.
Hamuru 6 eşit parçaya ayıralım.
Ayırdığımız hamuru elimizle toparlayarak beze haline getirelim.
Bezelerimizi sırasıyla pişirme kağıdı üzerine alalım ve elimizle bastırarak çok az genişletelim.
Üzerinin sosu için küçük bir kasede yumurta sarısı ve yoğurdu karıştıralım.
Açtığımız hamurun üzerine hazırladığımız karışımdan sürelim ve elimizle bastırarak tabak genişliğinde pidelerimizi açalım.
Parmak uçlarımızla bastırarak hamurun kenarına bir daire oluşturalım.
Ardından aradaki çizgileri yaparak hamurumuza pide şeklini verelim.
Yoğurtlu karışımdan sürüp bastırdığınız yerlerin üzerinden tekrar geçerek şeklinin daha iyi olmasını sağlayabilirsiniz.
Son olarak pidelerin üzerine susam ve çörek otu serpelim.
Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayalım.
Pişirme kağıdı ile birlikte pidemizi airfryer haznesine alalım. 200 °C 'de 7 dakika pişirelim.
Sürenin sonunda pişen Ramazan pideleri servise hazır
|
Ramazan Pidesi |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171437
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2023
558 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı un
2 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı toz maya
Çay kaşığı ucu kadar tuz
1 çay kaşığı kadar toz şeker
Yarım yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı çörekotu
Bir kasenin içine unu koyun tam ortasına tuzu, şekeri ve mayayı koyup azar azar suyu ilave edin.
Karışımı yoğurarak suyu dökmeye devam edin.
O sırada blendırda yumurta sarısı ve yoğurdu karıştırın.
Yoğurduğunuz hamurun üzerin, kapatarak bir köşede bekletin.
Akabinde yuvarlak parçalara ayırın elinizi unlayıp yuvarlak biçime getirin.
Ardından tırnaklayıp üzerine yoğu yumurta karışımını sürüp çörek otu serpiştirin.
230 derece ısıttığınız fırına tekli halde koyunuz.
20 dakika sonra çevirin,
10 dakika daha bekleyip çıkartın.
|
Ramazan Pidesi |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc170568
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2023
168 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Zeytinyağı 1 Yemek Kaşığı
Un 5.5 Su Bardağı
Sofra Tuzu 1 Tutam
Toz Şeker 1 Yemek Kaşığı
Çörekotu 1 Tatlı Kaşığı
Su 250 Mililitre
Tereyağı 50 Gram
Yağlı İnek Sütü 100 Mililitre
Yumurta 1 Adet
İnstant Kuru Maya (gram) 10 Gram
COOK Kesilmiş Yağlı Pişirme Kağıdı 1 Adet
Su ve sütü orta boy bir sos tenceresine alarak kısık ateşte ısıtın, (kaynama noktasına gelmeyecek, tereyağı eritecek sıcaklıkta olması yeterli) ocaktan alın ve içine tereyağı ile şekeri ekleyerek malzemeler eriyene kadar karıştırın. Maya, tuz, 5 bardak unu denin bir kaba eleyin. Mikserin hamur yoğurma başlıklarını takın ve unu karıştırırken yavaş yavaş sıvı karışımı ilave edin. Hamur iyice yoğrulana kadar(ekmek hamuru gibi) mikserle işleme devam edin. Yoğurma işlemi bitince hamurun bulunduğu kabın üzerine nemli bir havlu sererek, 45–50 dakika mayalanmasını bekleyin. Hamur çok fazla kabaracak onun için tahta bir kaşık yardımı ile mayalanan hamurun havasını alın. Kenarlarını kaptan kurtararak üzerine un serpin ve beze yapın.
Fırını 180 dereceye ısıtın, fırın tepsisine COOK Yağlı Pişirme Kâğıdını serin hamuru daire şeklinde açın, eliniz ile pide şeklini verin. Bir kapta 1 yumurtanın sarısı ve 1 yemek kaşığı sıvıyağı karıştırın, fırça yardımı ile pidenin üzerine sürün, çörek otu serperek fırına verin. İyice kızarana kadar pişirin ılık servis yapın.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 31.03.2023
|
Ramazan Pidesi |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc169375
Gönderme Tarihi: 27.Arl.2022
143 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
5 - 5,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 su bardağı ılık süt
0,5 su bardağı ılık su
50 g eritilmiş tereyağı (soğutulmuş)
Üzeri için:
1 yumurta
3 yemek kaşığı susam
1 yemek kaşığı çörekotu
Unu eleyin, maya, toz şeker ve tuzu ilave edip kaşık yardımı ile karıştırın. Ilık süt, ılık su ve eritilmiş tereyağını ekleyip iyice yoğurun. Hamurun üzerini kapatıp mayalanması için ılık ortamda yaklaşık 40 dakika bekletin.
Mayalanan hamuru tekrar yoğurup 4 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı unlanmış tezgahta 1 cm kalınlığında yuvarlak pide şeklinde açın. Pişirme kağıdı serilmiş 2 adet fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerini kapatın ve 20 dakika bekletin.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Süre sonunda elinizi su ile ıslatın ve parmak uçları ile pidelerin üzerlerine bastırarak şekillendirin. Yumurtayı çatal ile çırpın ve pidelerin üzerine sürün. Susam ile çörek otu serpin ve pişirin. Pişirme süresinin 10. dakikasında tepsilerin yerini değiştirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Fırından çıkartıp sıcak servis yapın.
|
Ramazan Pidesi |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc169374
Gönderme Tarihi: 27.Arl.2022
147 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
2 tatlı kaşığı Dr. Oetker Aktif Maya
0,5 çay bardağı ılık su
5 - 5,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 su bardağı ılık süt
0,5 çay bardağı ılık su
50 g eritilmiş tereyağı
Üzeri için:
1 yumurta
Susam
Çörekotu
Mayayı bir kaseye boşaltın ve üzerine yarım çay bardağı ılık suyu ilave edin. Kaşık ile birkaç kez karıştırıp 10-15 dakika bekletin.
Unu derin bir kaba eleyin ve üzerine beklettiğiniz mayayı ilave edin. Toz şeker, tuz, süt, su ve eritilmiş tereyağını ekleyip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-45 dakika bekletin.
İki adet fırın tepsisini yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun ve 4 eşit parçaya bölün. Her birini unlanmış tezgahta 1 cm kalınlığında yuvarlak pide şeklinde açın, fırın tepsilerine yerleştirin, üzerlerini kapatın ve 20 dakika bekletin.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Süre sonunda elinizi su ile ıslatın ve parmak uçlarınız ile pidelerin kenarlarına bastırarak çukurlar oluşturun. Yumurtayı çatal ile çırpın ve pidelerin üzerine sürün. Susam ile çörek otu serpin ve pişirin. Pişirme süresinin 10. dakikasında tepsilerin yerini değiştirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.
|
Ramazan Pidesi |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc166446
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2022
139 defa indirildi / yazdırıldı
|
2.5 su bardağı un
100 ml süt
100 ml ılık su
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yumurta
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Çörekotu
Susam
Un, şeker, tuz ve mayayı geniş bir kaseye alıp, harmanlayın. Yumurta, su, süt ve tereyağını ekleyip yoğurun. Üstünü bir bezle örtün ve bir saat kadar dinlenmeye bırakın.
Mayalanan hamuru, unlanmış tezgaha alın ve yoğurun. Hamuru elinizle bastırarak pasta tabağı boyutunda bir parça elde edin.
Hamuru, yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine yerleştirin. Üstünü nemli bezle örterek, ortalama yarım saat daha dinlendirin.
Pide hamurunuza yumurta sarısı sürün, susam ve çörekotunu serpiştirin. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında, pidenin üstü kızarıncaya kadar pişirin.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 04.05.2023
|
Ramazan Pidesi |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc164543
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2022
287 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
2 çay kaşığı tuz
6 su bardağı un
Üzeri için:
2 adet yumurta sarısı
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı su
Susam
Çörekotu
Öncelikle maya ve toz şekeri ılık suya ekleyip karıştırın. Mayanın canlanması için birkaç dakika bekledikten sonra üzerine sıvı yağı ve sütü ilave edin. Unu ve tuzu da ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edene dek 10-15 dakika yoğurun.
Hamurunuz istediğiniz kıvama gelince ikiye ayırın. Hamurların üzerine nemli bir bez örtün ve yarım saat kadar oda sıcaklığında mayalandırın. Yoğurt, yumurta sarısı ve sıvı yağı çırpın.
Fırın tepsinize yağlı kağıt serip hamuru buraya aktarın. Elinizi yağlayıp hamuru kenarlarından çekerek büyütün. Diğer hamura da aynı işlemi yapın.
Hamurlarınızı bu şekilde 15 dakika da tepside mayalandırın. Bu sırada fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın. Mayalanan pidelerin üstlerini bıçağın ucuyla çizerek baklava deseni verin.
Hazırladığınız yumurtalı yoğurtlu karışımı pidelerinizin üzerine sürün. Son olarak zevkinize göre çörekotu ve susam serpin ve fırınlayın.
Pideleriniz kabarıp kızardığında pişmiş demektir.
|
Ramazan Pidesi |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc164040
Gönderme Tarihi: 04.Nis.2022
308 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 bardak ılık süt
1 bardak ılık su
1 poşet kuru instant maya(10 gr.)
4 yemek kasigi sivi yag
Tuz (1tatlı kaşığı)
Şeker (1 yemek kaşığı)
Un (5 bardak )
Üzeri İçin:
1 yumurtanın sarısı
1 tatlı kaşığı süt
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Çorekotu
Once derince bir kapta ilik suyu, sutu, mayayi ve sekeri katip tahta kasikla karistirip uzerini ortuyoruz. Mayanin aktive olmasi icin 10 dak. bekliyoruz. Bu süre sonunda maya kopuklenmeye baslayacaktir. Daha sonra bu karisima sirasiyla tuz ve sivi yag eklenir. Simdi de unu kontollu olarak yavas yavas ekliyoruz. Pide hamurunun puf noktasi yumusak bir hamur olmasi. Az da olsa hala elinize yapisirken un eklemeyi birakacaksiniz. Bana 5 bardak (200 ml bardak ile) tam geldi. 4 bardaktan sonra azar azar koyun. Ve top gibi yuvarlayip uzerini kalinca ortup 1 saat mayalanmasi icin birakin. Sonra hamuru 2 parcaya bolup tepsiye yerlestiriyoruz. Tabak ebatinda oluyor. Yarim saat de tepside mayalanmasini bekliyoruz. Bu arada bir bardagin icinde yumurta sarisi, sut ve yag firca ile karistirilir. Mayalanmis hamura once kenarlari bastirilarak sonra ortalari kare seklinde bolunerek pide motifi yapilir. Artik ust harcini pidenin kabarikligini bozmadan firca ile surebiliriz. Corek otu ile de son dokunusu yapip, onceden isitilmis sicak firinda, 190 derecede 20-25 dakika pisiriyoruz. Firindan cikinca bir sure sonra uzerini sertlesmesin diye havlu ile ortuyoruz. Ayni gun tuketilemeyenleri ise buzdolabi posetinde dondurabiliriz.
|
Ramazan Pidesi |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158260
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2021
310 defa indirildi / yazdırıldı
|
Gülşen Yılmaz
20 gram yaşmaya
2 adet kesme şeker
1 kahve fincanı ılık süt
2 su bardağı kepekli un
1 çay kaşığı tuz
Hamuru açmak için:
1 su bardağı kepekli un
Üzeri için:
1 adet çırpılmış yumurta sarısı
1'er tatlı kaşığı çörekotu ve susam
Yaş maya ve kesme şekeri ılık sütte iyice eritip, kenara alın. Unun ortasını havuz gibi açıp, unun kenarlarına tuz serpiştirin. Erittiğiniz mayayı unun ortasına dökün. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene dek yoğurun. Kabarması için oda sıcaklığında iki saat dinlendirin. Hamuru açmak için kepekli unu düz bir zemine serpiştirin. Tek yumak halindeki hamuru zemine yerleştirin. Hamurun elinize yapışmaması için arada elinizi suya batırarak hamuru servis tabağı büyüklüğünde açın. Kolay dilimlenmesi için parmak uçlarınızla şekil verin. Üzerine yumurta sürüp, çörekotu ve susam serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, hafif pembeleşene dek pişirin.
|
Ramazan Pidesi |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc158187
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2021
267 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket yaşmaya
1/2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık su
2 tatlı kaşığı tuz
500 gram un
Şekil vermek için:
5-6 çorba kaşığı galeta unu veya buğday irmiği
Üzeri için:
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı susam
2 çorba kaşığı çörekotu
Mayanın aktifleşmesini sağlamak için 1 su bardağı ılık suyun içinde toz şekeri ve mayayı karıştırıp çözdürün. Bu şekilde 5 dakika bekletin. Unu derin bir kaba alıp tuz ilave edin. Süt ve mayayı üzerine ekleyip karıştırın ve yavaşça yoğurmaya başlayın. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Bir bezle üzerini örtüp, 45 dakika mayalanmaya bırakın. Hamur iki katı büyüklüğe erişince ikiye bölün. Galeta unu veya buğday irmiği yardımıyla çok ince olmayacak şekilde yuvarlak olarak açın. Açtığınız hamuru fırın tepsisine alın. Bir bıçak yardımıyla kenarlarından boşluk bırakarak yuvarlak çizik atın. Sonra yuvarlağın iç kısmına da baklava şeklinde kesikler atın. Kabarmasını önlemek için çiziklerin üzerine çatal yardımıyla birkaç delik açın. 1 adet yumurtayı çırpın ve 1 çorba kaşığı eritilmiş ılık tereyağı ile karıştırıp pidenin üzerine sürün. Susam ve çörekotu serpip 10 dakika dinlendirin. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında pişirin. Kalan hamuru da aynı şekilde hazırlayın.
|
Ramazan Pidesi |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc157978
Gönderme Tarihi: 29.May.2021
378 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
5 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
1 paket (10 gram) instant maya
1'er tatlı kaşığı tuz ve tozşeker
1 çorba kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
Aldığı kadar ılık su
Hamurları açmak için:
Mısır unu
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
Susam
Çörekotu
Yoğurma kabına unu alıp, ortasını havuz şeklinde açın. Ilık süt, instant maya, tuz, tozşeker ve tereyağı ekleyin. Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar ılık su ekleyin ve tüm malzemeyi yoğurun. Hamuru iki eşit bezeye ayırın ve üzerini nemli bir bezle örterek iki misli kabarana kadar bekletin. Hamuru mısır unu serptiğiniz düz bir zemine alın ve merdane yardımıyla servis tabağı büyüklüğünde açın. Bıçakla üzerini şekillendirin. Diğer hamuru da aynı şekilde hazırladıktan sonra fırın tepsisine yerleştirin ve üzerlerine yumurta sarısı sürün. Pidelerin üzerine susam ve çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
|
Ramazan Pidesi |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc157408
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2021
500 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yarım paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yeteri kadar un
Hamurun üzeri için:
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı su
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Çörekotu
Öncelikle geniş bir kaba ılık sütü ve suyu alın. Yaş mayayı ufalayarak içinde eritin. Tuz, toz şeker ve zeytinyağını ekleyip karıştırın. Şeker ve maya iyice erimelidir.
Kullanacağınız unu önce eleyin. Elenmiş unu azar azar ilave ederek karışıma ekleyin ve yoğurun. Ele çok yapışmayan yumuşak bir hamur elde etmeniz gerekiyor. Üzerini temiz bir bezle örtüp 30 dakika mayalanması için bekletin.
Yağlı kağıt serili tepsiye un serpiştirip hazırlayın. Pide hamurunu alıp tepsinin ortasına yerleştirin. Elinizle bastırarak yuvarlak Ramazan pidesi şeklini verin.
Bir kâsede un ve suyu çırpın. Parmak uçlarınızı bu suya batırın ve sonra hamura bastırarak kenar ve üst çizgilerini oluşturun. Üzerini temiz bir mutfak havlusuyla örtün ve tekrar mayalanması için yarım saat bekletin.
Hamur kabarıp şeklini kaybedebileceği için çizgileri tekrar bir çatalla belirginleştirin. Üzeri için yumurta sarısı ve zeytinyağını bir kâsede çırpın. Fırça yardımıyla hamurun tamamına sürün ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ramazan pidesi hazır.
|
Ramazan Pidesi |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc157323
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2021
490 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
Yarım paket yaş maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
6 su bardağı un
Üzeri için:
2 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı yoğurt
Çörekotu
Susam
Öncelikle hamurunuza kullanacağınız mayayı aktif hale getirmek için malzemeleri hazırlayın.
Karıştırma kabına maya, şeker, süt ve suyu alıp karıştın. Burada sütün ve suyun ılık olmasına dikkat edin. Üzerini unla kapatarak hava ile bağlantısını kesin ve maya köpük köpük kabarana kadar bekleyin.
Maya kabarınca karıştırmaya başlayın ve üzerine sıvı yağ, unun kalanını ve tuzu ekleyip yoğurun. Hamurunuz oldukça cıvık bir hamur olacak. Unutmayın pide hamurunun özelliği cıvık olmasıdır.
Hamuru unlanmış tezgaha alıp hafif hafif un serperek ve sürekli katlayarak 7-8 dakika yoğurun. Mayalı hamurlar yoğurulmayı çok sever bunu unutmayın.
Hazır olan hamurumuzu üzerini streçleyerek ılık bir ortamda yaklaşık 50 dakika mayalandırın.
Mayalanan hamuru iki parçaya bölün ve hafif unlu tezgahta 1 cm kadar kalınlıkta olacak şekilde merdaneyle açın.
Tepsiye aldığınız hamuru tepsi mayası gelmesi için üzerini örterek 15-20 dakika dinlendirin.
Tepsi mayası gelen pidelerin üzerini çırptığınız yoğurt ve yumurta sarısını sürün.
200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkardığınız pidenin üzerine bir bez örterek 10-15 dakika dinlendirdikten sonra yiyebilirsiniz.
|
Ramazan Pidesi |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc156691
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2021
495 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 paket kuru maya
1 yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı
3/4 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı süt
Üzeri için:
1 yumurtanın sarısı
Çörekotu
Mayayı aktif hale getirmek için ilk olarak derin bir kaba maya, süt ve şekeri alın. Maya eriyene kadar yaklaşık 10 dakika malzemeleri bekletin. Ardından diğer malzemeleri ilave edin. Hamuru yumuşak bir kıvama gelene kadar yoğurun. Elinize yapışmayacak bir kıvam elde ettikten sonra pide hamurunun 40 dakika mayalanmasını bekleyin. Hamuru parçalara ayırın. Tezgaha un serpin ve her parçaya elinizle ya da merdaneyle şekil verin. Açtığımız hamuru güzelce yağladığınız tepsiye yerleştirin.
Elinizi unlu sulu karışıma batırarak önce kenar kısımlarına sonra orta kısma iyice bastırarak kare veya baklava dilimi gibi şekil verin. Bu işlemi yaparken pişerken şekillerin kaybolmaması için sürekli elinizi unlu sulu karışıma batırın.
Şekil verdikten sonra hamurun mayalanması için yarım saat daha bekletin. Üzerine bolca çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 200 derecede kızarana kadar pişirin. Sıcak sıcak tüketin.
|
Ramazan Pidesi |
|
beyaz huş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.01.2021
Mesajlar: 33 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc155264
Gönderme Tarihi: 05.Oca.2021
358 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket kuru maya
1 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
1 yumurta akı
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Çörekotu veya susam
Genişçe ve derin bir kabın içine 1 su bardağı ılık suyu, 1 paket mayayı ve 1 çorba kaşığı toz şekeri koyup, şeker ve maya eriyinceye kadar iyice karıştırın. 1 su bardağı ılık sütü, yarım çay bardağı ayçiçek yağını, 1 adet yumurtanın beyazını ve tuzu ilave edin. Sarısını üzerine sürmek için ayırın. Sonra bu malzemeleri karıştırın ve aldığı kadar elenmiş unu hazırladığınız karışımın içine dökün. Hamur, elinize yapışmayacak kadar kıvam aldığında kabın üzerini bir bezle örterek hamuru mayalanması ve kabarması için bir kenarda dinlenmeye bırakın. Yaklaşık yarım saat, 45 dakika dinlendirin. Yumuşak bir hamur elde ettikten sonra ramazan pidesini açacağınız zeminin üzerine biraz un serpin ve hamuru birkaç kez daha yoğurun. Yoğurduktan sonra yağlı kâğıt serdiğiniz tepsinin tam ortasına yerleştirin. Parmak uçlarınızla pideye şekil verin. Ardından da hamurun üzeri için ayırdığınız yumurta sarısını sürün. Üzerine susam veya çörek otu serpiştirin. Mayalı hamuru bu şekilde tepside yaklaşık 1-2 dakika beklettikten sonra, 190-200 derecelik fırında kızarıncaya dek pişirin.
|
Ramazan Pidesi |
|
pandemir
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.04.2020
Mesajlar: 39 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc150244
Gönderme Tarihi: 01.May.2020
443 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı ılık su
1 paket maya (yaş veya kuru olabilir)
3 tatlı kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
4,5 su bardağı un
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Susam veya pekmez
Bir yoğurma kabında malzemeleri sırasıyla karıştırın. Süt ve su mutlaka ılık olmalı. Yumuşak bir kıvam alana kadar yoğurun. Sonrasında hamur üzerine hafif nemli bir bez örtün ve 45 dakika dinlendirin. Ardından iki eşit parçaya bölün ve istediğiniz şekli verin. Sonrasında yumurta sarısı veya pekmez sürün. Ardından susam veya çörekotuyla süsleyebilirsiniz. 200 derece ısıtılmış fırında pişirin.
|
|