|
Ramazan Pidesi |
|
YEŞİM
Aşçı
Kayıt: 22.06.2006
Mesajlar: 19 Şehir: İZMİR |
Kısa URL: https://ml.md/lc21212
Gönderme Tarihi: 07.Şub.2008
4,218 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 cup su
2 kaşık yoğurt
1 kahve fincanı sıvıyağ ( veya 50 gr tereyağı)
3 cup un
1kaşık şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı instant maya ... (300 ml lik bardak kullandım )
Hamuru mayalıyorum.sonra yoğurarak gazını alıyorum. sonra ister oval ister yuvarlak şekil olacak şekilde az un ile ve 1,5 cm kalınlığında açıyorum. yağlı kağıt ile kaplı tepsiye hamuru yavaşça koyuyorum. yuvarlak uçlu bir bıçağın ters kısmı ile şeklini veriyorum ve bu şekilde tekrar mayalanıncaya dek bekliyorum. mayası gelince fırını ısıtıp fırına vermeden tekrar şekil verdiğim yerleri yine aynı bıçakla belirginleştiriyorum. sonra üzerine fırça ile süt sürüp susam çörekotu vb...serpip fırına veriyoruz.
ML® Ramazan Pidesi (görsel)
Fotoğraf "Saadet" tarafından gönderildi. 12.07.2014
|
RAMAZAN PİDESİ |
|
kahveci güzeli
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.05.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc23728
Gönderme Tarihi: 09.May.2008
3,626 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
500 gr süt
1 su bardağı yağ
2 su bardağı ılık su
2 yumurta
kibrit kutusu kadar yaş maya
tuz
susam
çörekotu
Yapılışı:
Maya bir miktar süt içinde eritilir. Tuz, şeker, yumurta biraz unla karıştırılıp mayalandırılır. Mayalanınca büyük bir kaba yağ, kalan süt, 2 su bardağı ılık su, mayalanmış karışımı da koyarak aldığı kadar unla yoğrulup mayalandırılıp mayası gelince 8'e bölünüp kare tepsiye 4 tane pide şeklinde yapılır. Üzerine yumurta sarısı, susam ve çörek otu serpilip yarım saat mayalandırılır. Kızgın fırında pişirilir. Diğer dört tanesi de aynı şekilde yapılır.
ML® Yoğurtlu Pide için tıklayın ML® Yağlı Pide için tıklayın
Fotoğraf "berat özgün" tarafından gönderildi. 02.06.2017
|
Ramazan Pidesi |
|
Aspirin
Aşçı
Kayıt: 06.07.2008
Mesajlar: 19
|
Kısa URL: https://ml.md/lc25089
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2008
3,270 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 lt süt
2 yumurta
kibrit kutusu kadar yaş maya
Aldığı kadar un
1 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı ılık su
tuz
susam
çörekotu
1 çorba kaşığı şeker
1- Ilık sütün içine maya konup eritilir.
2- 1 yumurta ve diğer yumurtanın akı, tuz, şeker, yağ katılıp karıştırılır. 2 avuç un ilave edilip çırpılır. Sıcak bir yere mayalanmaya bırakılır.
3- Mayalanınca aldığı kadar un ilave edilip yoğrulur. İyice yoğrulduktan sonra üzeri örtülüp tekrar mayalanmaya bırakılır.
4- Hamur kabarıp mayalanınca 8 parçaya bölünür. Yağlanmış kare tepsiye 4 tanesi pide (yuvarlak) şekline getirilip yerleştirilir. Diğer 4 parçada pide şekline getirilip ikinci tepsiye yerleştirilir.
5- Pidelerin üzerine yumurta sarısı ile birlikte bol susam, çörekotu serpilip, yarım saat daha mayalandırılır. Kızgın fırına verilip pişirilir.
ML® Pide Çöreği için tıklayın
Fotoğraf "Ömeralp Çelik" tarafından gönderildi. 01.05.2020
|
Ramazan pidesi |
|
keşanlı sabri
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.09.2008
Mesajlar: 21 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc27533
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2008
3,229 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
250 ml. Su
100 ml. Süt
1 paket yaş maya (10 gr.)
5-6 su bardağı un
2 yemek kaşığı (50 gr.) Tereyağı
1 yemek kaşığı şeker
1 çimdik tuz
Pide tabanı için kepekli un yoksa (pişirme kağıdı)
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Çörek otu
Sıvıyağ
Su ve sütü orta boy bir sos tenceresine alarak kısık ateşte ısıtın, (kaynama noktasına gelmeyecek, tereyağı eritecek sıcaklıkta olması yeterli) ocaktan alın ve içine tereyağı ile şekeri ekleyerek malzemeler eriyene kadar karıştırın. Maya, tuz, 5 bardak unu denin bir kaba eleyin. Mikserin hamur yoğurma başlıklarını takın ve unu karıştırırken yavaş yavaş sıvı karışımı ilave edin. Hamur iyice yoğrulana kadar (ekmek hamuru gibi) mikserle işleme devam edin. Yoğurma işlemi bitince hamurun bulunduğu kabın üzerine nemli bir havlu sererek, 45-50 dakika mayalanmasını bekleyin. Hamur çok fazla kabaracak onun için tahta bir kaşık yardımı ile mayalanan hamurun havasını alın. Kenarlarını kaptan kurtararak üzerine un serpin ve beze yapın. Fırını 180 dereceye ısıtın, fırın tepsisine pişirme kâğıdını serin hamuru daire şeklinde açın, eliniz ile pide şeklini verin. Bir kapta yumurta sarısı ve sıvıyağı karıştırın, fırça yardımı ile pidenin üzerine sürün, çörek otu serperek fırına verin, iyice kızarana kadar pişirin ılık servis yapın.
ML® Tavuklu Pide için tıklayın
Fotoğraf "faika hala" tarafından gönderildi. 09.04.2019
|
Ramazan Pidesi |
|
SonaY
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.07.2005
Mesajlar: 262 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc58326
Gönderme Tarihi: 07.Arl.2010
3,308 defa indirildi / yazdırıldı
|
Oktay Usta
5 su bardağı un
1 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı tereyağı
1,5 çorba kaşığı kuru maya
1 su bardağı süt
Alabildiği kadar su
Kepek
Üzeri için:
1 yumurta
Susam
Karıştırma kabına 5 su bardağı unu alın. Unun ortasına kuru maya, toz şeker, tereyağı, 1 su bardağ süt ilave edin. İlk olarak mayayı eritin. Daha sonra unu yoğurarak bir hamur elde edin.Hamurun mayalanması için bekletin. Tezgaha kepeği serpin. Hamuru kepeğin üzerine alın. Pidenin altı kepek ile kaplandıktan sonra fırın tepsisine yerleştirin. Pidenin üzerine yumurta sürün. Üzerine susam serpin. Pidenin üstünü tırnak şekli verin. Pideyi önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.
ML® Şekerli Pide için tıklayın
ML® Şekerli Pide (görsel)
Fotoğraf "Murat Çelik" tarafından gönderildi. 11.05.2020
|
Ramazan Pidesi |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc61913
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2011
2,988 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.bosch-home.com/tr/
500 gr un
25 gr maya
25 gr şeker
15 gr tuz
50 gr sıvıyağ
75 gr süt
200 gr su
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Çörekotu
Unu bir kaba alıp ortasını havuz gibi açın. İçine mayayı ufalayın. Şeker, tuz, yağ ve süt ekleyip karıştırmaya başlayın. Azar azar su ilave ederek hamuru yoğurun. Mayalanması için 30 dk bekletin. Hamuru 4 parçaya bölüp merdane ile açın. Üzerine parmak uçlarınızla bastırarak şekil verin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin ve 15 dakika dinlendirin. 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
ML® El Pidesi (görsel)
Fotoğraf "OlurMuOlur" tarafından gönderildi. 30.03.2022
|
Ramazan Pidesi |
|
şef
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.07.2011
Mesajlar: 72
|
Kısa URL: https://ml.md/lc66358
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2011
3,648 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
4,5 bardak beyaz un
1 tatlı kaşığı instant kuru maya
1 çorba kaşığı pekmez
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 bardak su
Tarım su bardağı süt
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Üzerine sürmek için:
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı su
1 tatlı kaşığı çörekotu veya susam
Geniş bir kapta, 1 bardak unu ve ¼ tatlı kaşığı kuru mayayı karıştırın. Oda sıcaklığında ½ bardak suyu ilave ederek hamur haline getirin ve 1 saat ılık bir yerde mayalanmaya bırakın. Hamuru ağzı kapalı bir kaba alıp bir gece buzdolabının en alt bölmesinde bekletin. Hamuru buzdolabından çıkarıp 2-3 saat oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.Eğer elle yapıyorsanız, geri kalan malzemelerin hepsini geniş bir karıştırma kabına alıp ortasına bir önceki gün hazırladığınız hamuru yerleştirin ve hepsini karıştırıp hamurunuzu 10 dakika yoğurun. Hamurunuz yumuşak ve cıvıkça olacaktır.
Eğer mikser ile yapıyorsanız, mikserinize hamur yoğurma aparatını taktıktan sonra geri kalan malzemerin hepsini mikser kabına alıp ortasına bir önceki gün hazırladığınız hamuru yerleştirin ve hamurunuzu 6-7 dakika yoğurun. Hamurunuz yumuşak ve cıvıkça bir hamur olacaktır. Hamuru 2 saat oda sıcaklığında mayalanmaya bırakın. Fırın taşını veya iki fırın tepsisini üstüste koyup fırının tabanından biraz yüksek bir yere yerleştirin. Fırını 250 dereceye ayarlayın. Hazırladığınız hamuru kaşık veya spatul ile iyice unlanmış bir fırıncı küreği veya saplı kesme tahtası üzerine alıp elinizi gerektikçe unlayarak 1 cm kalınlığında yayıp 30 dakika daha kabarması için bekletin. (Pide fırında ısıtılmış taş veya tepsiler üzerine atılacağından bulunduğu yere yapışmaması için altında bolca un olmalıdır.)
Tahta bir kaşığın sapıyla bastırarak pidenin üzerini resimdeki gibi şekillendirin ve üzerine yoğurt ve su ile çırpılmış yumurta sarısı sürün. Çörekotu veya susam ile süsleyin.Pideyi fırına vermeden önce fırına dayanıklı küçük bir kaba ½ bardak kaynar su ilave edip fırının arka köşesine yerleştirin.Pideyi önceden ısıtılmış fırındaki sıcak tepsilerin veya fırın taşının üzerine dikkatlice atıp yaklaşık 15 dakika, ya da üstü iyice kızarana kadar pişirin.
Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 20.01.2022
|
Ramazan Pidesi |
|
şemsinur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.08.2011
Mesajlar: 41 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc66721
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2011
2,711 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 mililitre su
250 mililitre süt
10 gram yaş maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
5 buçuk su bardağı un
1 yemek kaşığı tereyağı
Kepekli un
Üzeri İçin:
Çörekotu
Susam
Süt ile suyu bir tencereye alıp hafif ısıtın. Tereyağına toz şeker ilave edin. Karışımı derin bir kaba alın. Un, tuz ve mayayı harmanlayıp ekleyin. Sütlü karışımı yavaş yavaş ilave ederek yoğurun. Üzerine nemli bir bez örterek 50 dakika mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru tahta kaşıkla karıştırıp kabarıklığını alın. Fırm tepsisini hafif yağlayıp, kepekli un serpin. Hazırladığınız hamura pide şekli verip, unladığınız tepsiye yerleştirin. 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Fırından çıkarmadan önce üzerine fırça ile zeytinyağı sürün. Susam ve çörekotu serpip 5 dakika daha pişirin. Fırından çıkarıp tel ızgara üzerine alın.
Fotoğraf "OlurMuOlur" tarafından gönderildi. 19.04.2021
|
Ramazan Pidesi |
|
cicibebe
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.10.2011
Mesajlar: 42 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc76325
Gönderme Tarihi: 01.Haz.2012
3,244 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ayşe Tüter
1 kg. un
2 çorba kaşığı yaşmaya
2 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
Ilık su
Unu eleyip ortası açın. 1 su bardağı ılık suda şeker ile mayayı eritin. 10 dakika bekletin, unun ortasına dökün Sıvıyağ tuz ilave edin. ılık su ile yumuşak bir hamur yapın. Üzerini nemli bir bezle örtün. Hamur iki kat büyüyene kadar bekletin. Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Elinizi unlayarak tezgahın üzerinde elle pasta tabağı büyüklüğünde açın. Parmak uçları ile şekil verin. Üzerine fırça ile su sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirir».
Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 20.01.2022
|
Ramazan Pidesi |
|
Sena Tapucu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.07.2014
Mesajlar: 30 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc99676
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2014
2,491 defa indirildi / yazdırıldı
|
3-4 su bardağı un
1 çay bardağı mısır unu
2 su bardağı su
20 gram yaş maya
1 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Öncelikle mayayı ufalayıp bir kaba alın. Üzerine su veya süt dükün ve 5 dakika kabarmasını bekleyin. Daha sonra unları, şekeri, tuzu ve yağı ekleyip yumuşak bir hamuru yoğurun. 40 dakika mayalandırıp sonra elinizle şekil verip tepsiye alın ve 200 derecede ısınmış fırında pideyi pişin.
Fotoğraf "Sena Tapucu" tarafından gönderildi. 08.07.2014
|
Ramazan Pidesi |
|
yavru kedi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.07.2015
Mesajlar: 41 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc109874
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2015
2,431 defa indirildi / yazdırıldı
|
Fevziye Sürmeli
250 ml.Su
250 ml.Süt
1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
1 çorba kaşığı tuz
5-6 su bardağı un
50 gr tereyağı
Çörekotu
Susam
Sütü ve suyu bir kapta karıştırıp ılıtın. Tereyağını eritin.Şekeri ilave edip karıştırıp eritin.Bu karışımı hamuru yoğurabileceğimiz derinlik ve genişlikte bir kaba aktarın. Unu,tuzu ve mayayı karıştırıp eleyin. Sıvı karışımın içine unu yavaşça ilave ederek mikser ile iyice karıştırın.Üzerine nemli bir bez örtüp, 1 saat mayalanmaya bırakın. Bu arada pideyi pişireceginiz tepsiyi yağlayıp unlayın. Mayalanan hamuru tahta bir kaşıkla karıştırıp, havasını alın. Bir kapta 1-2 yemek kaşığı un ile suyu karıştırıp hamura şekil verecek karışım elde edin.Hamuru unlayıp yağladığınız tepsiye alın.Şekil vermek için elinizi unlu suya bulayın.Kenarlarına tahta kaşık ile yuvarlak şekil verin.Ortasına da kare kare şekil verin. Üzerine çörek otu ve susam serpin. Önceden 180 derece ısıttığınız fırınınızda üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkartmadan 5dk. dinlendirin. İsteğe bağlı olarak üzerine zeytinyağı sürün. Fırından çıkarın. Ilımasını bekleyin.
|
Ramazan Pidesi |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc115795
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2016
1,320 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 tatlı kaşığı kuru maya
1/2 tatlı kaşığı şeker
1/2 su bardağı ılık su
1/2 su bardağı un
3 1/2 su bardağı ekmek unu
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 bardak ılık su
2 yumurta sarısı (hafif çırpılmış olacak)
Çörekotu veya susam
Maya ve şekeri 1/2 bardak ılık su ile karıştırıp, 10 dakika bekletin. 1/2 bardak unu katıp, üzerini kapatın ve 30 dakika kadar mayalanmaya bırakın.
Ekmek ununu çalışma tezgahınızın üzerine dökün.
Mayalı karışımı, zeytinyağı, tuz ve 1 bardak ılık suyu unun ortasında açtığınız boşluğa dökün.
Unu yavaş yavaş katıştırarak, yumuşak ve yapışkan bir hamur yapın.
Hafif unlanmış tezgahınızda hamuru 15 dakika kadar yoğurun.
İlk başta yapışkan olan hamurunuz, yoğurdukça esnekleşecektir.
Hamurunuza yuvarlak şekil verdikten sonra, yağlanmış bir kaseye yerleştirin.
Kaseyi önce saranla kapatın, üzerine bir mutfak havlusu örtüp, mutfağınızın ılık, esintisiz bir köşesinde 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
Bu sürenin sonunda elde edeceğiniz mayalı hamuru 2 eşit parçaya ayırın.
Her bir parçayı yuvarlayıp, temiz bir mutfak havlusu altında 30 dakika dinlendirin.
Bu arada içine pizza taşını yerleştirdiğiniz fırınınızı 280-300 dereceye ısıtın ve pideleri fırına koymadan önce, en az 30 dakika taşınızın iyice ısınmasını sağlayın.
Hamurlarınızı 25 cmlik daireler şeklinde açın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Yumurta sarısına batırdığınız parmak uçlarınızla, hamurlara bastırarak pide biçimi verin.
Pidelerin üzerine çörekotu serpin.
Pidelerden birini hafifçe unladığınız fırın küreğinin üzerine alın. Bu işlemi yaparken pideyi boyuna doğru hafifçe esnetip, oval bir şekil almasını sağlayın.
Fırın küreğiyle, pide hamurunu, kızgın fırın tuğlalarının üzerine kaydırın.
Pidenizi 6 ila 8 dakika pişirin. Üzeri güzelce kızardığında fırından alın.
Temiz bir mutfak havlusuna sarın. Aynı işlemi diğer pide için tekrarlayın.
|
Ramazan Pidesi |
|
İ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 622 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc124721
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2017
2,088 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağu ılık süt
Yarım su bardağı su
2 yemek kaşuğı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 paket yaş maya
Alabildiği kadar un
Üzeri için;
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşuğı yoğurt
Susam
Çörekotu
Bir karıştırma kabına süt, su, sıvı yağ alınarak karıştırılır, yaş maya eritilir, üzerine tuz, şeker ve alabilği kadar un eklenerek yumuşak bir hamur yoğurulur.
Hamur üzeri kapatılarak bir süre mayalanmaya bırakılır.
Bir tepsiye kağıt serilir, üzerine hafif un serpilir.
Hamur elle genişletilir, tepsiye konur, 20 dakika dinlendirilir.
Üzerine unla karıştırılmış su sürülür, çevresine elle yuvarlak şekil ortasına da karelerle pide şekli verilir.
Yumurta sarısı, sıvı yağ ve yoğurt karıştırılarak pidenin üzerine sürülür. Susam ve çörekotu serpilir.
Fırın 50 derecede ısıtılır, tepsi fırına verilerek hamurun biraz daha mayalanması sağlanır.
Kabarınca ısı 190 dereceye çıkartılarak pişirilir.
|
Ev Yapımı Ramazan Pidesi |
|
miraç onat
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.04.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Gümüşhane |
Kısa URL: https://ml.md/lc141703
Gönderme Tarihi: 03.Nis.2019
863 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı ılık su (Süt kullanmadan 1,5 su bardağı su ile de yapabilirsiniz)
20 gram yaş maya
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 dolu tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı toz şeker
Yaklaşık 3,5 su bardağı un
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Susam
Çörekotu
Ilık su veya sütün içine mayayı ve şekeri ekleyerek karıştırın. Yaklaşık 10-15 dakika bekledikten sonra üzerine zeytinyağını ve tuzu ekleyerek elinizle karıştırın. Yavaş yavaş unu ekleyerek hamuru yoğurun. Hamur ele yapışan bir hamur olacak o yüzden endişe etmeyin.
Tüm malzeme iyice karışınca üzerine temiz bir bez veya streç ile kapatarak en az 1 saat mayalanmak üzere bekletin. Mayalanma işlemi tamamlanınca yani hamur iki katına çıkınca yağlı kağıt serdiğiniz ve kepek serptiğiniz tepsiye hamuru elinizi zeytinyağına veya suya batırarak alın ve hafif hafif bastırarak yuvarlak şekil verin. Tekrar mayalanmak üzere bırakın yine iki katına çıkınca bir kase içinde karıştırdığınız yumurta ve yağı üzerine hamuru söndürmeden yumuşak hareketlerle sürün.
Hamurun üzerine parmak uçlarınızla önce daire daha sonra da daire içinde kareler şeklinde çentikler yapın. En son üzerine susam ve çörek otu serptikten sonra önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında pişirin.
Fırından çıktıktan sonra üzerine temiz bir bez örterek 5 dakika bekletip servis edebilirsiniz.
|
Ramazan Pidesi |
|
pekmez
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.11.2014
Mesajlar: 41 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc145012
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2019
631 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı süt
1 paket maya
Yarım tatlı kaşığı şeker
Yarım su bardağı ılık su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tuz
5-6 su bardağı un
Şekillendirmek için:
1 yemek kaşığı un
5-6 yemek kaşığı su
Üzeri için:
1 yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı süt
1 tatlı kaşığı yoğurt
Susam
Çörekotu
Maya, süt ve şekeri yoğurma kabına alıp maya eriyene kadar bekleyin.
Sırasıyla diğer malzemeleri ilave edin ve elinize yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamuru 40 dakika kadar mayalandırın.
Mayalanan hamuru iki ya da üç parçaya bölün.
Tezgahı ve elinizi unlayıp parçaları elinizle çekerek açın.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serip elinizle açtığınız pideleri tepsiye koyun.
Un ve suyu karıştırın. Elinizi sık sık bu unlu suya batırıp önce kenarlarına sonra ortaya bastırarak pidenin üzerine baklava deseni yapın.
Yumurta sarısı, sıvı yağ, süt ve yoğurdu çırpıp pidelerin üzerine sürün.
Çörekotu ve susam serpip 200 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
Fotoğraf "beyaz yıldız" tarafından gönderildi. 26.04.2020
|
Ramazan Pidesi |
|
pandemir
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.04.2020
Mesajlar: 39 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc150244
Gönderme Tarihi: 01.May.2020
443 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı ılık su
1 paket maya (yaş veya kuru olabilir)
3 tatlı kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
4,5 su bardağı un
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Susam veya pekmez
Bir yoğurma kabında malzemeleri sırasıyla karıştırın. Süt ve su mutlaka ılık olmalı. Yumuşak bir kıvam alana kadar yoğurun. Sonrasında hamur üzerine hafif nemli bir bez örtün ve 45 dakika dinlendirin. Ardından iki eşit parçaya bölün ve istediğiniz şekli verin. Sonrasında yumurta sarısı veya pekmez sürün. Ardından susam veya çörekotuyla süsleyebilirsiniz. 200 derece ısıtılmış fırında pişirin.
|
Ramazan Pidesi |
|
beyaz huş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.01.2021
Mesajlar: 33 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc155264
Gönderme Tarihi: 05.Oca.2021
358 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket kuru maya
1 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
1 yumurta akı
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Çörekotu veya susam
Genişçe ve derin bir kabın içine 1 su bardağı ılık suyu, 1 paket mayayı ve 1 çorba kaşığı toz şekeri koyup, şeker ve maya eriyinceye kadar iyice karıştırın. 1 su bardağı ılık sütü, yarım çay bardağı ayçiçek yağını, 1 adet yumurtanın beyazını ve tuzu ilave edin. Sarısını üzerine sürmek için ayırın. Sonra bu malzemeleri karıştırın ve aldığı kadar elenmiş unu hazırladığınız karışımın içine dökün. Hamur, elinize yapışmayacak kadar kıvam aldığında kabın üzerini bir bezle örterek hamuru mayalanması ve kabarması için bir kenarda dinlenmeye bırakın. Yaklaşık yarım saat, 45 dakika dinlendirin. Yumuşak bir hamur elde ettikten sonra ramazan pidesini açacağınız zeminin üzerine biraz un serpin ve hamuru birkaç kez daha yoğurun. Yoğurduktan sonra yağlı kâğıt serdiğiniz tepsinin tam ortasına yerleştirin. Parmak uçlarınızla pideye şekil verin. Ardından da hamurun üzeri için ayırdığınız yumurta sarısını sürün. Üzerine susam veya çörek otu serpiştirin. Mayalı hamuru bu şekilde tepside yaklaşık 1-2 dakika beklettikten sonra, 190-200 derecelik fırında kızarıncaya dek pişirin.
|
Ramazan Pidesi |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc156691
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2021
496 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 paket kuru maya
1 yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı
3/4 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı süt
Üzeri için:
1 yumurtanın sarısı
Çörekotu
Mayayı aktif hale getirmek için ilk olarak derin bir kaba maya, süt ve şekeri alın. Maya eriyene kadar yaklaşık 10 dakika malzemeleri bekletin. Ardından diğer malzemeleri ilave edin. Hamuru yumuşak bir kıvama gelene kadar yoğurun. Elinize yapışmayacak bir kıvam elde ettikten sonra pide hamurunun 40 dakika mayalanmasını bekleyin. Hamuru parçalara ayırın. Tezgaha un serpin ve her parçaya elinizle ya da merdaneyle şekil verin. Açtığımız hamuru güzelce yağladığınız tepsiye yerleştirin.
Elinizi unlu sulu karışıma batırarak önce kenar kısımlarına sonra orta kısma iyice bastırarak kare veya baklava dilimi gibi şekil verin. Bu işlemi yaparken pişerken şekillerin kaybolmaması için sürekli elinizi unlu sulu karışıma batırın.
Şekil verdikten sonra hamurun mayalanması için yarım saat daha bekletin. Üzerine bolca çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 200 derecede kızarana kadar pişirin. Sıcak sıcak tüketin.
|
Ramazan Pidesi |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc157323
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2021
490 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
Yarım paket yaş maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
6 su bardağı un
Üzeri için:
2 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı yoğurt
Çörekotu
Susam
Öncelikle hamurunuza kullanacağınız mayayı aktif hale getirmek için malzemeleri hazırlayın.
Karıştırma kabına maya, şeker, süt ve suyu alıp karıştın. Burada sütün ve suyun ılık olmasına dikkat edin. Üzerini unla kapatarak hava ile bağlantısını kesin ve maya köpük köpük kabarana kadar bekleyin.
Maya kabarınca karıştırmaya başlayın ve üzerine sıvı yağ, unun kalanını ve tuzu ekleyip yoğurun. Hamurunuz oldukça cıvık bir hamur olacak. Unutmayın pide hamurunun özelliği cıvık olmasıdır.
Hamuru unlanmış tezgaha alıp hafif hafif un serperek ve sürekli katlayarak 7-8 dakika yoğurun. Mayalı hamurlar yoğurulmayı çok sever bunu unutmayın.
Hazır olan hamurumuzu üzerini streçleyerek ılık bir ortamda yaklaşık 50 dakika mayalandırın.
Mayalanan hamuru iki parçaya bölün ve hafif unlu tezgahta 1 cm kadar kalınlıkta olacak şekilde merdaneyle açın.
Tepsiye aldığınız hamuru tepsi mayası gelmesi için üzerini örterek 15-20 dakika dinlendirin.
Tepsi mayası gelen pidelerin üzerini çırptığınız yoğurt ve yumurta sarısını sürün.
200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkardığınız pidenin üzerine bir bez örterek 10-15 dakika dinlendirdikten sonra yiyebilirsiniz.
|
Ramazan Pidesi |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc157408
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2021
500 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yarım paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yeteri kadar un
Hamurun üzeri için:
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı su
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Çörekotu
Öncelikle geniş bir kaba ılık sütü ve suyu alın. Yaş mayayı ufalayarak içinde eritin. Tuz, toz şeker ve zeytinyağını ekleyip karıştırın. Şeker ve maya iyice erimelidir.
Kullanacağınız unu önce eleyin. Elenmiş unu azar azar ilave ederek karışıma ekleyin ve yoğurun. Ele çok yapışmayan yumuşak bir hamur elde etmeniz gerekiyor. Üzerini temiz bir bezle örtüp 30 dakika mayalanması için bekletin.
Yağlı kağıt serili tepsiye un serpiştirip hazırlayın. Pide hamurunu alıp tepsinin ortasına yerleştirin. Elinizle bastırarak yuvarlak Ramazan pidesi şeklini verin.
Bir kâsede un ve suyu çırpın. Parmak uçlarınızı bu suya batırın ve sonra hamura bastırarak kenar ve üst çizgilerini oluşturun. Üzerini temiz bir mutfak havlusuyla örtün ve tekrar mayalanması için yarım saat bekletin.
Hamur kabarıp şeklini kaybedebileceği için çizgileri tekrar bir çatalla belirginleştirin. Üzeri için yumurta sarısı ve zeytinyağını bir kâsede çırpın. Fırça yardımıyla hamurun tamamına sürün ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ramazan pidesi hazır.
|
|