|
Ramazan Şerbeti |
|
maystro
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.12.2007
Mesajlar: 26 Şehir: Çankaya/Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc73399
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2012
2,863 defa indirildi / yazdırıldı
|
4-5 karanfil
2 çubuk tarçın
1 lt su
4-5 karanfil
500 gr vişne ve kırmızı erik (toplam 1 kg)
Yarım kg vişne ve yarım kg kırmızı erik yıkanır. Vişnenin sapları ayıklanır. Tencereye konulan meyvelerin üzerine şeker, kanfil ve tarçın konur, karıştırılır. Kapağı kapatılarak 1-2 saat bekletilir. Sonra üzerine 1lt su eklenir, ateşe konur, kaynatılır. Kaynatılırken istediğiniz kıvama gelinceye kadar su eklenir. Yaklaşık 30 dakika kaynatılır. Meyvelerin yumuşaması yeterlidir.ateşten alınır.meyveler süzüldükten sonra servis yapılır.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 05.04.2023
|
Ramazan Şerbeti |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc131568
Gönderme Tarihi: 30.Oca.2018
814 defa indirildi / yazdırıldı
|
250-300 gr. çekirdeği ayıklanmış dondurulmuş veya taze vişne (mevsiminde kırmızı erikle yapabilir veya ikisini karıştırabilirsiniz)
1 su bardağı tozşeker
1 adet çubuk tarçın
3-4 parça tane karanfil
Arzuya göre 1 parmak kalınlığında taz zencefil
1 litre su
Ayrıca 1 litre veya daha fazla soğuk su
Buz küpleri
Vişneleri tencereye alıp üzerine tozşeker, baharatlar, kullanıyorsanız zencefil ve suyu ekleyin.
Vişne yumuşayıp rengini iyice verene kadar (yaklaşık 15 20 dakika) kaynatın.
Altını kapatıp kapağını kapatın ve ılınmaya bırakın.
Süzüp sürahiye aktarın ve iyice soğutun.
Damak tadınıza göre soğuk su ve buz parçaları ekleyip servis yapın.
|
Ramazan Şerbeti |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc141985
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2019
548 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram çekirdeği çıkarılmış kayısı
250 gram çekirdeği çıkarılmış vişne
250 gram beyaz üzüm
250 gram kırmızı üzüm
2 su bardağı toz şeker
1 adet kabuk tarçın
Şerbeti hazırlamak için kullanacağınız meyvelerin çekirdeklerini çıkarın. Tarifte bulunan tüm meyveleri bir tencereye koyarak, kısık ateşte haşlayın. Şeker ve tarçın ilave ettikten sonra bir süre daha karıştırarak kaynatın. Tencereyi ocaktan alarak blender'dan geçirin. Buzdolabında bekleterek, servis edebilirsiniz.
|
Ramazan Şerbeti |
|
pandemir
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.04.2020
Mesajlar: 39 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc150238
Gönderme Tarihi: 01.May.2020
367 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 elma (dörde bölünmüş)
30-40 gram demirhindi
2 çubuk kabuk tarçın
5-6 adet karanfil
Bir avuç dolusu kuşburnu
3 çorba kaşığı narçiçeği
20 gram taze zencefil
5 litre su
400 gram şeker
Tüm malzemeler 5 litre suda şeker katılmadan 1 saat kaynatıyoruz. Ardından şeker eklenen karışımı 20 dakika daha kaynatıyoruz. Bir süre dinlendirilen şerbeti süzüyoruz ve içmeye hazır hale getiriyoruz.
Not: Şerbet buzdolabında ağzı kapalı kalacak biçimde saklanabilir. Ayrıca malzemeler ve şeker oranı damak tadına göre ayarlanabilir.
|
Ramazan Şerbeti |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177211
Gönderme Tarihi: 07.Nis.2024
127 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 su bardağı su
2 su bardağı şeker
1-2 dilim limon
3-4 adet karanfil
1 çay kaşığı gül suyu (opsiyonel, aroma için)
Bir tencereye suyu ekleyin ve kaynatmaya başlayın.
Kaynayan suya şeker ve dilimlenmiş limon dilimlerini ekleyin.
Karanfilleri ekleyin ve karıştırarak şekerin erimesini sağlayın.
Şerbeti kısık ateşte yaklaşık 10-15 dakika kaynatın. Şerbetin kıvamı hafifçe yoğunlaşmalıdır.
Aromatik bir tat katmak için isteğe bağlı olarak gül suyu ekleyebilirsiniz.
Şerbeti ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Soğuyan şerbeti süzgeç yardımıyla süzün ve cam bir şişeye veya kavanoza alın.
Şerbetinizi serin bir yerde saklayın. İhtiyaç olduğunda tatlıların üzerine veya içine dökerek kullanabilirsiniz.
|
|