|
|
Reçel Nasıl Saklanır |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc174660
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2024
95 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
Reçel meyvelerin şeker ile birlikte kıvam alıncaya kadar kaynatılması sonucu elde edilen tatlı bir üründür. Reçel kahvaltı sofralarının vazgeçilmez tariflerinden biridir. Genellikle ekmeğe sürülerek tüketilen reçeller, mevsimin en taze meyveleri ile hazırlanır. Ayrıca tatlıların, kreplerin, kurabiye ve keklerin üzerine sürülerek de servis edilebilir. Reçel çeşitleri, meyve türüne göre değişiklik gösterir. Hemen her çeşit taze meyveden reçel hazırlanabilir. Peki kıvamı sulu olan reçeli koyulaştırmak için neler yapılabilir? İşte deneyebileceğiniz yöntemler…
Öncelikle reçelin soğudukça daha koyu bir kıvam alacağını unutmayın. Bu yüzden oda sıcaklığında soğuttuktan sonra, kıvamını tekrar kontrol edin.
Eğer yapım aşamasında koyulaşmadığını fark ederseniz, kaynayan reçelin içerisine elma ekleyin. Elma, pektin görevi görerek reçelin daha koyu ve jölemsi bir kıvama gelmesini sağlar.
Pişirme aşamasındayken içine ekleyeceğiniz limon suyu da, kıvamın tutmasına yardımcı olacaktır. Limon suyunu ekledikten sonra, reçeli kısık ateşte pişirmeye devam edin.
Bir diğer yöntem ise, güneşte kıvamı tutana kadar bekletmek. Bunun için temiz bir bezin üzerine tenceredeki reçeli koyun. Güneşin altında koyulaşana kadar bekletin.
Eğer güneşte bekletme imkanınız yoksa, reçeli fırın tepsisine koyun. Düşük ısıda 100 derecede arada bir fırın kapağını açarak ve reçeli karıştırarak kıvamının yoğunlaşmasını sağlayabilirsiniz.
Kıvamlı bir reçel için, mutlaka ölçülere uyun.
Reçelin kıvamını koyulaştırmak için, içerisine çok az nişasta atıp karıştırabilirsiniz.
Reçelin kıvamının tutması için, pişirme işleminden sonra mutlaka oda sıcaklığında dinlendirin.
|
Reçel Nasıl Saklanır |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc174659
Gönderme Tarihi: 17.Ekm.2023
95 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.hurriyet.com.tr
Arzu edilen kıvamdaki reçeller ateşten indirildikten sonra kavanoz veya uygun kaplarda muhafaza edilir. Reçeller kavanozlara sıcak iken doldurulur, kapakları sıkıca kapatıldıktan sonra, ters çevrilip bırakılır. Reçeller rutubetsiz ve loş yerlerde saklanmalıdır.
|
|
Reçel Nasıl Saklanır Tarifleri Aşçılığın Püf Noktaları
|
|