2.5 su bardağı un
1/4 su bardağı tozşeker
1 adet yumurta
125 gr. tereyağı
Krema için:
3 çorba kaşığı toz jelatin
3 çorba kaşığı kaynamış su
1 su bardağı süzme yoğurt
1 paket krem şanti
4 çorba kaşığı pudraşekeri
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
Hamur malzemesini bir kapta iyice yoğurun ve ince olacak şekilde merdane yardımıyla açın. Kelepçeli kalıba, hamurun kenarlarını yükselterek yerleştirin. 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğutun. Toz jelatini kaynamış suda eritin. Yoğurt, krem şanti, pudraşekeri, yumurta ve sütü çırpın. Erimiş jelatini de ilave edip, 1-2 kez karıştırıp, kekin üzerine yayın. Buzdolabında 3 saat bekletin. Vişne reçeliyle süsleyerek servis yapın.
Fotoğraf "haminne" tarafından gönderildi. 16.10.2018
|