Kısa URL: https://ml.md/lc82614
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2012
1,643 defa indirildi / yazdırıldı
Dilek Girgin
2.5 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Pudra Şekeri (veya toz şeker)
5 Çorba Kaşığı Margarin
1 Paket Vanilya
1 Paket Kabartma Tozu
2 Adet Yumurta (birinin akı ayrılacak)
1/2 Çay Bardağı Portakal Reçeli
1/2 Çay Bardağı Vişne Reçeli
Unu, şekeri, margarini, vanilyayı, kabartma tozunu ve 1 yumurtayla 1 yumurtanın sarısını yoğurma kabına alalım. Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğuralım. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım. Elimizde yuvarlayarak yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim. Ortalarını parmağımızla bastırarak çukurlaştıralım. Üzerlerine çırpılmış yumurta akını sürelim. 180 derecelik fırında pembeleşene kadar pişirelim.
Fırından çıkan kurabiyeleri soğumaya bırakalım. Ardından her kurabiyenin ortasına suyunu süzdürdüğümüz portakal ve vişne reçellerini koyalım. Dilersek biraz da pudra şekeri serperek servis yapalım.
Not: Evinizde başka reçelleriniz mevcutsa reçel seçeneğinizi 2 ile sınırlı tutmayıp birbirinden farklı lezzette birçok kurabiye oluşturabilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc112180
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2015
1,084 defa indirildi / yazdırıldı
150 g Tereyağı
1 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Un
1 Çay Bardağı Nişasta
1 Su Bardağı Pudra şekeri
1 Çay Kaşığı Tarçın
1/2 Çay Bardağı ahududu reçeli
Oda sıcaklığındaki tereyağını pudra şekeri ve yumurtayla birlikte elimizi kullanarak karıştıralım. Kalan malzemeleri de ilave edip, sert bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edelim. Hamuru biraz toparlanması için yarım saat kadar buzdolabında bekletelim. İyice sertleşen hamuru kesme tahtası üzerinde merdaneyle açtıktan sonra, kurabiye kalıplarıyla şekiller çıkartıp, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim. Kurabiyeleri 160 derecelik fırında 15 dakika pişirelim. Soğuduktan sonra üzerilerine reçel sürüp servis edelim.